LAKÁSFELÚJÍTÁS

Kis csiszolás és más semmi!

2017. április 1., szombat 12:17 |

Barátnőnk dohányzóasztalt álmodott egy ócska faládából. Eredetileg pácot kapott volna, de végül olyan szép lett csiszolás után, hogy azonnal használatba helyezte. Volt tanulság is: csiszológép és papír nélkül nem megy, de ha elolvasod a beszámolónkat, neked legalább már eszedbe se fog jutni ezek nélkül belefogni...

Néha a legegyszerűbben és legolcsóbban beszerezhető dolgokból lesznek a lakás leghasznosabb, sőt akár legszebb tárgyai, így csak helyet kell keresni, ahol kicsit rendbe lehet hozni őket. A barátnőnk szúrt ki egy nagyjából ép, de elég rozoga faládát, amit eredetileg dohányzóasztalkának szánt, és fehér páccal kívánt ellátni, de mire lecsiszoltuk, annyira megszerette, hogy még a fa lekezelését is későbbre halasztotta, csak használhassa végre. Ugyanígy szerzett magának valahonnan egy kétszemélyes kis fapadot is, amit az erkélyére szánt, így egy füst alatt azt is megpróbáltuk újjávarázsolni. Szerencsére az sem volt komoly kérdés, hol csináljuk, hiszen a lakása éppen felújítás alatt állt, ami nemcsak azért volt jó, mert nem kellett aggódnunk a kosz miatt, hanem mert konkrétan meg is könnyítette későbbi nyomorúságos helyzetünket...

Hiszen, ahogy ez már a hirtelen jött DIY munkáknál lenni szokott, eleinte semmiféle rendes kellékünk nem volt ahhoz, hogy ezt az (egy profi csiszológéppel valójában pillanatok alatt elintézhető) feladatot megoldjuk. Így a padnak az amúgy a lakásfelújításon dolgozó munkások megmaradt csiszolópapírjaival estünk neki, míg a romosabb állapotban lévő ládának simán parkettacsiszolóval. 

Működött, de azért sokat javított a helyzeten, amikor megjött a csiszológép. Barátnőm nem sokat teketóriázott, besétált az első üzletbe és tízezer forint körüli összegért vásárolt egy háromszög formájú csiszológépet (van hivatalos neve amúgy: delta csiszoló), amihez viszont érthetetlen okokból csak egyetlen csiszolópapírt adnak, ő meg valahogy nem gondolta ezt végig. Szóval kábé három perc alatt kinyírtam az első és egyetlen csiszolópapírt, és utána vártam az újra, amit persze sehol a környéken nem lehet kapni. De miután megjött az utánpótlás, röpke 4 munkaóra alatt meg is lettünk a ládánkkal.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy ponton a felújítást vezető szakink megunta a bénázásunk, hozott egy flexet, amivel tényleg fantasztikusan meggyorsította a munkát, majd pechére otthagyta nekünk a szuper szerkezetét. Persze, hogy innentől flexszel gyorsítottunk a történéseken, ami itt-ott elég ronda nyomott hagyott a fán, de van tanulsága is: flex sarokcsiszoló használata előtt gyakoroljunk sokat, mert a flex mindent vág. De tényleg mindent. Pláne, ha fémcsiszolásra alkalmas fej van rajta.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta