HÚSVÉT 2017

Na, ilyen tojást fess, ha tudsz!

2017. április 16., vasárnap 10:14

Piros festék, cuki matrácák. Nálunk nagyjából ebből állt a húsvéti tojáscicomázás. De lehet ám ezt az ipart is művészi magasságokban űzni, meg is mutatjuk, hogyan.

Elképesztően klassz festett (pardon, írt) tojások fotóira bukkantunk Hagyományok Háza oldalán. A posztból kiderült, hogy a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya évek óta zsűrizi a különféle népi kézműves mesterek által készített alkotásokat, és most Húsvét alkalmából összeraktak egy galériát az olyan egyedi, művészeti értékű munkákból, melyek gyökerei egyértelműen a népművészeti hagyományokhoz köthetőek. És még mondja azt valaki, hogy a népművészet nem lehet szexi!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Nincs tartozásod? Akkor kikapcsoljuk az áramot!

Azt hazudták, az órát jöttek ellenőrizni, aztán lekapcsolták az áramot, holott tartozás sem volt. Közben kicsit fenyegetőztek, és okoztak némi kárt. Szolgáltatás állami módra

KÖNYVTACSKÓ A svédek már nem csak krimiben brillíroznak

A skandináv krimi mára fogalom, de nem csak ezt tudják az északi írók. Itt az új műfaj, amin hangosan röhögsz, és közben néha megszédülsz a mélységektől. Ráadásul filmen is szuperül működik. Ajánló

TÖRI MÁSKÉPP Tabán: a legendás, elveszett városrész

A nyár akkor kezdődött Pesten, amikor először vette rá magát a pesti polgár arra, hogy megmássza a Tabán girbe-gurba utcácskáit, és betérjen egy kockás abroszos kiskocsmába egy jó rántott húsra. Majd amikor már jót mulatott, egy kézilámpást hordozó éjjeliőr kísérete mellett ledülöngélhetett a macskaköves utcákon, és hazatérhetett Pestre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta