Fesztiválokon nyaralhatsz Horvátországban

Horvátországban nem csak napozni, úszni és jókat enni lehet, de a nyaralást akár fesztiválozással is össze lehet kötni.

Horvátországban a legtöbben a tengerpartot, a napsütést, a jó ételeket vagy ugyebár a véget nem érő vízesésekkel tarkított tórendszereket részesítik előnyben. Arról már sokkal kevesebb szó esik, hogy milyen fesztiválokat lehet meglátogatni, ráadásul úgy, hogy akár a tengerpartól sem kell lemondani. 

Soundwave

A Soundwave fesztivál az egyike azoknak a tengerparti buliknak, ahol egyszerre lehet nyaralni és bulizni. Idén is olyan előadókat hívtak, akik leginkább az elektronikus zenei, hip-hop, reggae bulijaikról híresek. Az ötnapos fesztiválon a zenei programok mellett street-art kiállítások is lesznek, és szabadtéri mozi horvát független filmesek alkotásaival. A közelben pedig ott a Krka és a Kornati nemzeti park, amit kár lenne kihagyni két buli között, ráadásul indulnak bulihajók is a fesztivál alatt, igaz ezekre külön jegyet kell váltani. 

Helyszín: Tisno (673 km Budapesttől)

Időpont: július 27-31

Fellépők: The Pharcyde, Roy Ayers, Gogo Penguin, Roni Size, Gilles Peterson, Laura Mvula, Horse Meat Disco és még sokan mások.

Jegyár: Jegyeket innen tudsz rendelni, itt a kezelési költséggel együtt egy bérlet 141.9 angol fontba, azaz nagyjából 50 ezer forintba kerül, de ha többen utaztok érdemes elgondolkodni a 4-et fizetsz 5-öt kapsz ajánlaton is. 

Hideout

Elektronikus zenei fesztivál a tengerparton. Egészen pontosan Pag szigeten, ami Horvátország ötödik legnagyobb szigete és 300 km hosszú a tengerpartja, vagyis akkor is találsz kellemes strandolási lehetőséget, ha nem a fesztivál sűrűjében, hanem egy kicsit nyugisabb helyen szeretnél ejtőzni a napon. Medencés bulik, hajós fellépések és az elektronikus zene majdnem minden műfaja megtalálható a technótól a rave, house, dubstep stílusig. 

Helyszín: Pag sziget (Novalja) (567 km Budapesttől )

Időpont: június 26-30

Fellépők: Major Lazer Sound System, Marco Carola, Diplo, Stormzy, Jamie Jones és mások

Jegyár: A medencés bulikra és a bulihajókra külön jegyet kell váltani, a sima fesztiválbérlet 139 angol font, azaz nagyjából 49 ezer forint, de vehetsz VIP jegyet is, amivel gyorsabban jutsz be a helyszínekre és bemehetsz a VIP területre is, ez 199 angol fontba, vagyis nagyjából 70 ezer forintba kerül. 

Ultra Europe

EDM zene rajongók helló, ez a fesztivál nektek szól. Az Ultra fesztivál azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az egész világon a legnagyobb EDM bulikat csinálja, ennek a sorozatnak az európai ágát pedig tőlünk nem is olyan messze, a horvát tengerparton tartják. A fesztivál különlegessége, hogy amennyiben mégsem jutsz el, élőben lehet streamelni és otthon Youtube disco keretein belül lehet csatlakozni a Horvátországban bulizókhoz. 

Helyszín: Split, de lesznek kihelyezett bulik Hvar szigetén és Brac és Vis is a helyszínek között szerepel. 

Időpont: július 13-19 (ebben a kihelyezett afterbulik is benne vannak)

Fellépők: David Guetta, Adam Beyer, Afrojack, Armin Van Buuren, Axwell & Ingorosso, Carl Cox, Hardwell, Martin Garrix, Steve Aoki

Jegyár: 169 EUR, azaz nagyjából 52 ezer forint a 3 napos bérlet ára.

Fresh Island

A Hideout fesztivál után ugyanazon a strandszakaszon tartják a Fresh Island fesztivált is, ami inkább a hip-hop zene kedvelőit érdekelheti. Természetesen lesznek itt is bulihajók, meg tengerben bulizás. 

Helyszín: Pag sziget (Novalja) (567 km Budapesttől )

Időpont: július 11-13

Fellépők: Sean Paul, Rae Semmurd, Young Thug

Jegyár: 60 EUR, vagyis nagyjából 21 ezer forint a 3 napos bérlet, a hajós bulikra külön kell jegyet váltani. 

Inmusic

Ha úgy érzed, hogy egy tengerpart melletti fesztiválon a tenger teljesen elterelné a figyelmed az előadókról és arról, hogy milyenek is valójában a koncertek, akkor tökéletes megoldás az Inmusic fesztivál Zágrábban, előtte vagy utána pedig még mindig meglátogathatod a tengert, hogy kipihend a fesztivál fáradalmait vagy éppen rápihenj és barnulj a bulikra. 

Helyszín: Zágráb (343 km Budapesttől)

Időpont: június 19-21

Fellépők: Kings of Leon, Arcafe Fire, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka, Flogging Molly, Slaves, Danko Jones

Jegyár: 67 EUR, azaz valamivel több mint 20 ezer forint a bérlet a fesztiválra. 

Outlook

Underground fesztiválok kedvelőinek lehet jó választás az Outlook, ahol a fő hangsúly azon van, hogy a zene, ami szól az jó legyen. A szervezők igérete szerint itt nem a mindenki által ismert és mindenki torkán lenyomott előadókkal lehet találkozni, hanem olyanokkal, akik valóban értékeset alkotnak, legyen szó bármilyen zenei irányzatról. Ami pedig külön izgalmas atmoszférát ad ehhez a fesztiválhoz, az a helyszín, ugyanis a tengerparton, egy erődben lehet bulizni. 

Helyszín: Stinjan (608 km Budapesttől)

Időpont: szeptember 6-10

Fellépők: Dizzee Rascall, Goldie, Ghostface Killah, Shy FX

Jegyár: 188,5 euróba, nagyjából 80 ezer forintba kerül a fesztiválra a bérlet, ebben a nyitó koncert még nincs benne, az további 50 eurót, 15 ezer forint lesz. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek