KARÁCSONY

Ünnepelje a karácsonyt egy szerb specialitással!

Dívány 2016. november 30., szerda 17:09

A TLC A legjobb karácsonyi vacsora című sorozatában egy szerb, egy bolgár, egy magyar és egy román séf mutatja be – a szó legszorosabb értelmében – a régió karácsonyi tradícióit, már ami a kulináris élvezeteket illeti. November 30-án 21 órakor A legjobb karácsonyi vacsora első epizódjában Szerbia ünnepelt mesterszakácsa Nenad Gladić – más néven Lepi Brka – készít el a a legjellegzetesebb szerb karácsonyi ételeket. Lepi Brka főételként sviacha pitát készít többféle töltelékkel: sajttal, almával és szárított gyümölcsökkel, de nem maradhat el a hagyományos töltött paprika sem, ami viszont sokkal több, mint amire a „hagyományos” alapján gondolhatnánk. A gazdag töltelék ugyanis többek között kolbászból, szalonnából, dióból, gombából és póréhagymából áll.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kvíz: ezek a karácsonyi illatok tényleg léteznek?

Edicsek 2016. november 30., szerda 14:15

A karácsonyi készülődés egyik fontos eleme, hogy a lakást ünnepi pompába borítsa. Ehhez hozzá tartozik, hogy kimondottan karácsonyi illatra váltsunk. Legalábbis úgy tűnik, sokan teszik ezt, mert az illatosítók piacán szétnézve nem győztük kapkodni a fejünket, milyen fantázianeveket találnak ki a gyártók. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy olyan jótékonyság, amelyben mindenki nyer

ermiz 2016. november 30., szerda 14:06

Karácsony előtt mindenki nyitottab az adományozásra és a jó célokra, ismerjenek meg most egy olyan kezdeményezést, ami nem szezonális, és amivel tényleg mindenki jól jár.

A Habitat for Humanity egy amerikai non-profit alapítvány, melynek céljai közt a lakásépítés és felújítás szerepel társadalmi munkában, hazai és külföldi önkéntesek bevonásával. Magyar szervezetük, a Habitat for Humanity Magyarország speciális, Második Esély programja pedig olyan családokat juttat valódi otthonhoz, akik lakhatásuk elvesztése után átmeneti otthonban élnek. 

Ez már önmagában is nagyszerű kezdeményezés, most viszont olyan win-win szituációt csináltak belőle, amit nem is értünk, hogy nem jutott eddig senkinek az eszébe. Diákokat vontak be a munkába, pontosabban szakiskolás fiatalokat, akik ezáltal gyakorlatot szereznek, közben pedig segítenek a lakásokat felújítani. A Saint-Gobain építőipari cégcsoport támogatja a projektet, illetve adja azokat a szakembereket, akik megtanítják a gyerekeket a technológiára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ajándékozzon saját készítésű rágcsálnivalót!

Dívány 2016. november 29., kedd 19:09

Aki ezt megkapja, áldani fogja a nevünket, amikor beül vele az aktuális karácsonyi film elé, de gondterhelten nézegeti majd a mérleget január elején. Ez a keverék ugyanis piszokul abbahagyhatatlan, hopp, már fel is ugrott egy ilyen üvegecskével egy nagyobb ebédnyi kalória. Szóltunk, de ki kell próbálni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A H&M a karácsonyt is egy nagy névvel ünnepli

Edicsek 2016. november 29., kedd 09:40

A H&M nem csak akkor tud nagyot gurítani, mikor híres tervezőkkel kollaborál, hanem akkor is, mikor karácsonyi reklámot kell forgatni. A kisfilmjüket, ami olyan mintha az Utazás Dardzsilingbe és a Csoda New Yorkban kereszteződésének eredménye lenne a Youtube-on teljes hosszában meg lehet nézni. Főszereplője Adrien Brody, aki kalauzként menti meg a karácsonyt egy vonaton, ami a rossz idő és a műszaki hibák miatt 11 és fél órás késéssel érkezik majd meg, és ezzel minden utas karácsonyi terveit keresztülhúzza. De Brody, vagyis Ralph kalauz kríziskezelő képessége kicsit magasabb szinten áll a MÁV hasonló kommunikációjánál, így sikerül megoldania, hogy az utasok ne maradjanak ünnepi hangulat nélkül. Mutatjuk, hogyan. 

A baba első karácsonya - milyen legyen?

Puskás Pálma 2016. november 29., kedd 08:03

A karácsony fényét általában emeli, ha az embernek kisgyerekei vannak, akik még hisznek az angyalkákban és boldogan ujjonganak a karácsonyfa és az ajándékok láttán. A nagyobbak segíthetnek az ünnepi készülődésben, vagy ha épp duzzogó kamaszok, akkor legalább nem zavarják meg azt. De mi a helyzet a csecsemőkkel? Az újszülöttek még semmit sem értenek az egészből, ugyanakkor megakadályozhatják, hogy elkészítsük a hagyományos, de többórás odafigyelést igénylő libamájszuflét. Milyen legyen a karácsony, mire kell felkészülnünk, ha nemrég érkezett a baba? Adunk néhány tippet!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Lidl leszámolt a Mikulással

Dívány 2016. november 28., hétfő 14:30

A Lidl karácsonyi reklámjában leszámol a Mikulással, illetve azzal, hogy karácsonykor a Mikulásról szól minden, holott az ünnepi készülődés jelentős részét a nők végzik. A reklám arra hívná fel a figyelmet, hogy miközben az egész karácsonyi showt egy férfi (a Mikulás) viszi el, addig a karácsonyi ünnep igazi hősei az előkészületeket végző nagymamák, anyukák, nővérek, lányok. Az internet egy része viszont kiakadt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez a csúcsdísz minden Star Wars rajongó álma

Menő/Ciki

Szvetlana 2016. november 28., hétfő 14:07

December 15-én mutatják be legújabb Star Wars filmet, a Zsivány Egyest, ami ugye arról szól, hogy a lázadók megpróbálják ellopni a Halálcsillag tervrajzát. Ha ön is remegve várja ez a napot, akkor van egy ajánlatunk: a ThinkGeek oldalán bárki rendelhet magának halálcsillagos csúcsdíszt, már persze ha van erre a célra 100 dollárja (vagyis 28 ezert forintja). Ez a gömbalakú dísz nemcsak élethű, de egy vezetéknélküli távirányítóval eldönthetjük, hogy kéken, zöldenvagy éppenséggel pirosan világítson. 

jgsv star wars death star tree topper.gif
Fotó: ThinkGeek

Ha karácsonyfa leszedése után sem akar lemondani a saját Halálcsillagról, van egy másik tippünk. A képen látható lampion talán annyira nem masszív, mint a fentebb említett csúcsdísz, de az ára mindenképpen kedvezőbb, hiszen csupán 2990 forintba kerül. A használata ennek is pofon egyszerű, a halálcsillagos lámpabúra bármilyen izzófoglalatra ráhelyezhető, így minimális ráfordítással lehet különleges kiegészítőnk a lakásunkba.

star-wars-halalcsillag-lampion-bigyo-3274
Fotó: Ünnepek Áruháza
szavazat szavazat

Ajándékötlet: Mire jó egy okoslámpa?

etelka 2016. november 28., hétfő 11:20

Hogy mi van?

Ilyen is van már? Igen! És az mire jó? Hát kábé arra, hogy meghekkeljék! Nagyjából ilyeneket gondoltam, amikor megkaptam a Philips Hue dobozait és hazacipeltem. Szerencsére nálam jóval lelkesebb volt a kamaszgyerekem, akiben már genetikailag is kódolva van mindenfajta kütyü- és számítógépimádat, így nagyjából három perc alatt sikerült a lakást színes karácsonyfává alakítania. 

Így működik

A rendszer lényege, hogy van egy szögletes kütyü (szaknyelven bridge), ez a lámpák lelke. A kéken világító dobozkát kell egyrészt az áramba, másrészt a routerbe dugni, és onnantól csak egy programot kell letölteni a telefonunkra, hogy szétszívassuk élet- és lakótársainkat. A bridgere ugyanis 50 db izzót lehet rákötni - már ha van olyan ember, aki ezt képes átlátni -, így akár az egész otthonunk okosizzókkal lehet tele. A rendszerhez persze kell okostelefon vagy tablet, az  az irányító app iOS-hez és androidos telefonokhoz is elérhető, sőt, a windowsosoknak is van megoldás, de azt a programot nem a Philips fejlesztette. A Kindle-t használók viszont örülhetnek, nekik is jár az irányítópult. 

Mi három égőt (E27 foglalatú, színváltó, lapított burájú körte 9 wattos fogyasztással, 806 lumenes maximális fényárammal, 15 000 órás várható élettartammal), valamint egy asztali lámpát (Beyond), egy ledcsíkot, egy hangulatlámpát (Iris), és egy másik típusú asztali lámpát, a Bloomot teszteltük a lakás különböző pontjain.

A program letöltése után már csak össze kell hozni az eszközöket, amelyeket mi a sorozatszámok beírásával értünk el,  és máris indulhat a móka. Az égők és a lámpák mindenféle színben tudnak világítani, és különféle, hangzatos elnevezésű hangulatokat lehet beállítani hozzájuk (ki tudna ellenállni például a Savannah Summer, a Tropical Twighlight vagy a Spring Blossom lehetőségének?), de gyakorlatilag az összes színt tudjuk szabályozni rajta, és persze a fényerősséget is.

Az angolul beszélő program nagyon egyszerűen kezelhető, nagyjából csak a képekre kell koppintani, és máris tudja állítani a fényerőt, illetve a hangulatot. A lámpák ébresztenek is, de ez brutális, úgyhogy csak azoknak ajánljuk, akik szeretnek hirtelen és drasztikusan megérkezni az álomvilágból a valóságba. Ha az az igénye a kedves vásárlónak, hogy délután ötkor felkapcsolódjanak a fények, este tízkor meg le, de hétvégén ez ne így legyen, természetesen azt is be lehet állítani rajtuk. Mivel nemcsak a Philips fejleszt appokat az okoslámpákhoz, ezért akár úgyis szabályozhatja őket, hogy miközben üvölt a Rammstein, a lámpák a zene ütemére villognak - persze csak ha akarja. 

A Beyond nevű asztali lámpa designja jól sikerült, és egészen addig rajongtam is érte, amíg ki nem derült, hogy 98 290 forintba kerül. Szép, okos, ügyes, jókat lehet vele marhulni, de ez azért így nagyon sok. A lámpa alsó és felső fele külön állítható, így két színt is ki tudunk keverni, valamint képes azt is jelezni, ha csöngetnek, vagy ha e-mailünk jön. Ha az ember hallássérült (vagy épp tényleg ordíttatja a Rammsteint), ezek kétségkívül nagyon fontos és hasznos kiegészítők, egyéb esetekben nem feltétlenül nélkülözhetetlenek, bár kétségkívül jól jön, amikor az ember filmet néz, és nem akarja, hogy öt percenként bepittyegjen a chatablak. Ami viszont nagy hiba, hogy nincs a lámpán fizikai kapcsoló, szóval ha valami gikszer támad, marad az a módszer, hogy kihúzza a konnektorból, ami azért meglehetősen fapados megoldásnak tűnik. 

Az 1600 lumenes, két méteres ledszalag (8190 Ft)  50 ezer kapcsolást bír ki, 20 ezer órán át világit, és egy egyméteres vezeték szükséges ahhoz, hogy működésre bírjuk, ami kérdéses, hogy mindenkinek elég hosszú-e. Persze lehet buherálni, de az azért nem az igazi. A jó hír viszont, hogy a szalag maga darabolható és bővíthető. Ettől függetlenül nekem kicsit nehéz volt mit kezdenem vele, mert alapvetően nem barátkoztam meg még a ledcsíkokkal, legyenek azok okosak vagy buták.

Ezzel ellentétben az alapkészletben szereplő izzókat nagyon bírtam, bár ha valaki elmúlt már 18, viszonylag hamar elunja a színállítgatásokat, de aki instant megoldást keres, és nem akar folyamatosan a Tavaszi Virágzás színorgiájában létezni, annak sem kell aggódnia, ugyanis van négyféle, előre beállított mód: a relax (azaz pihenés), az energize (vagyis feltöltődés), a concentrate (koncentrálás), és a reading (olvasás), amelyeket beállítva élvezhetjük az adott tevékenységhez optimális fényviszonyokat.

Mennyi az annyi?

A lámpák azonnal reagálnak, gyorsan kapcsolódtak a hálózatra, nem fagynak le, alig fogyasztanak áramot, szóval azonnal rohannék a boltba, ha... na, és itt jön a "ha", ugyanis az alapkészlet (tehát a bridge + a 3 égő) 62 580 forintba kerül, ha pedig külön venne izzókat, akkor darabjáért 6490 forintot kell fizetni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gasztroajándék: varázslat pálcás pillecukorral

Divany.hu 2016. november 28., hétfő 10:27

Csoki megolvaszt, formába tölt, bele egy pálca vagy szívószál, és kész is. Később meg majd akármikor lehet vele kevergetni a forró tejet, mire ihatóvá hűl, a csoki és a pillecukor beleolvad.

Távolról sincs vége, olvasson még »

De mi köze van Frankenstein szörnyének a karácsonyhoz?

Böszörményi Edina 2016. november 27., vasárnap 17:05

A karácsonyi időszakban már megszoktuk, hogy nagy cégek mindig előrukkolnak valamilyen aranyos és szívmelengető karácsonyi reklámmal. Most új két nagy cég kisfilmjét mutatjuk be! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítse ön az adventi naptárt, segítünk!

Schütz Gabriella 2016. november 27., vasárnap 11:30

Már majdnem minden boltban lehet kapni adventi kalendáriumot. Nem a legalja, bevonó masszából készített huszonnégy darab édességet, vagy éppen a szuper minőségi igazi csokoládét tartalmazó naptárra gondolok, hanem az apró játékokat rejtő kalendáriumokra. Van persze a Legónak, a Playmobilnak és a Schleich-nek is, és már tízezer forintért meg is lehet venni. Nekem nem erről szól az advent, és nem is gondolom azt, hogy karácsony előtt már el kellene halmozni a gyereket ilyen drága ajándékkal. Ja, és nekem három gyerekem van…

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt tipp, hogyan varázsolhat adventi hangulatot a lakásába

Dívány 2016. november 26., szombat 18:33

Most már teljesen indokoltak a karácsonyi dalok, díszek, fények és társaik, hiszen holnap lesz advent első vasárnapja. Mint minden évben, most készítettünk egy összeállítást, amiből ihletet meríthet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vásárolt már szállodában karácsonyi ajándékot?

Dívány 2016. november 26., szombat 08:22

Ha nem szereti a karácsonyi vásárokon hömpölygő tömeget (amit mi maximálisan megértünk), és szeret néha meglesni olyan helyeket, ahol egyébként nem nagyon járna, akkor ajánljuk a WAMP Santa Shopot a Budapest Marriott Hotelben (1051 Budapest, Apáczai Csere János u. 4.).

A  boltban több mint 30 hazai dizájner munkáit lehet megvásárolni december 31-ig, és kis üzlet, aminek enteriőrjét az Odú Design álmodta meg, természetesen nemcsak a szálloda vendégei számára van nyitva. Ami a kínálatot illeti, a kiegészítőktől, ékszerektől kezdve a ruhákon és gyerekjátékokon át a gasztroajándékokig minden van, és ugyan vannak pár ezer forintért kapható tárgyak is, de azért bőven vannak olyan ajándékok, amiknek ennél azért magasabb az ára. 

A boltban egyébként minden eladott termék árából 1 eurót ajánlanak fel az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának, a Budapest Marriott Hotel pedig az ünnepi időszakban kulináris kínálattal, esténként fellépő iskolai kórusokkal és Winter Wonderland mesebeli hangulattal várja vendégeit a szállodában.

Ettől félünk a legjobban a karácsonyi időszakban

be 2016. november 25., péntek 16:23

Káosz nélkül készül a magyar a karácsonyra, derült ki a Cofidis legfrissebb kutatásából. Alapvetően az előre gondolkodás jellemez bennünket, ami a karácsonyi ajándékokat illeti: a magyarok négyötöde tervezi meglepni a szeretteit, többségük pedig már november előtt elkezdett vásárolni, míg a beszerzését pusztán harmaduk időzíti a Black Friday-re. De mire is költünk legtöbbet, és mi okokból aggódunk a legtöbbször ebben az időszakban? Mutatjuk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van, aki drogot küld postán karácsonyra

Edicsek 2016. november 25., péntek 11:22

Mikor a Magyar Posta Nemzetközi Posta Kicserélő Központjába belép egy olyan ember, aki gyakran rendel külföldről és most is több csomagot vár, nagyon furcsa érzés keríti hatalmába. Hiszen talán már ott van valahol az a pulóver, amin egy macska lövöldözik lézerrel egy ágaskodó unikornis hátáról, de túl sok ahhoz a csomagmennyiség, hogy mindegyiket áttúrjam, hátha megtalálom. Nem csoda, hiszen a külföldi rendelések száma évről-évre egyre jobban nő, de a Magyar Posta felkészült a karácsony előtti dömpingre, amikor a szokásos forgalom nagyjából dupláját kell levezényelniük, és a Nemzeti Adó-és Vámhivatal is készen áll az Európai Unión kívül érkező csomagok gyors vámkezelésére.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szeretné, ha Trump ott lenne a karácsonyi vacsoránál?

Menő/Ciki

Dina 2016. november 25., péntek 10:07

Pár hete véget ért a hosszúra nyúlt elnökválasztás az Egyesült Államokban, és ki kicsit is követte az eseményeket, vagy csak éppen a közösségi oldalakon elkalandozott, biztos szembe találkozott már Trump Make America Great Again-feliratú baseballsapkájával. Ahogy tudjuk, nincs olyan piaci rés, amit ne lehetne betömni, és kampánypénzek felhajtásáért felelős The Trump Make America Great Again Committe piacra is dobta a sapkás karácsonyfadíszt. 

Nem mondom, hogy nem kell a zsebébe nyúlnia annak, aki szeretné, hogy Trump-kampány ikonikus tárgyának mása ott legyen a karácsonyfáján, hiszen darabja 149 dollárba, azaz cirka 43 ezer forintba kerül. Szóval gondolkodjunk el, hogy szeretnénk ezt a becses, 24 karátos arannyal díszített sapka, ha igen, akkor innen meg is rendelheti.

20161118 GOP merchandise maga-hat-ornament web 2 1 1024x1024.png
Fotó: Donald Trump
szavazat szavazat

Ilyen látványt nyújt többszázezer karácsonyi égő!

Szűcs Gyula 2016. november 24., csütörtök 11:18

Az egyik legnagyobb filmstúdió szingapúri divíziója, a Universal Studios Singapore nem aprózta el a karácsonyt, és kalandparkjukban olyan beltéri világítást rittyentettek, amivel sikerült Guinness-rekordot dönteniük. A nyolc helyszín feldíszítéséhez két hónapra, valamint 824 961 égőre volt szükség, és az érdeklődök december elseje és január másodika között tekinthetik meg a végeredményt. Addig is íme egy galéria a legjobb fotókról:

Ajándékötlet: Kézikönyv leendő és gyakorló világutazóknak

S-W. Zsó 2016. november 24., csütörtök 11:13

Mindig nagy érdeklődéssel hallgatom és olvasom azoknak az inspiráló embereknek az izgalmas történeteit, akiknek elsöprő kalandvágyát nem akadályozza a sok „de mi van, ha” vagy más hasonló kételyek, és akiknek hozzáállása másoknak is ad egy löketet ahhoz, hogy ne csak álmodozzanak évekig a világ felfedezéséről, hanem merjenek belevágni. Ezért is örülök, hogy végre személyesen is találkozhattam Kisgyörgy Éva – ma már - főállású utazóval, a Travellina blog írójával, aki nemrég egy praktikus tanácsokkal teli kézikönyvvel rukkolt elő. Olyannal, amiben az utazni vágyók egy csomó fontos kérdésre választ kapnak, miközben az író saját élményeiből, egy-egy kalandos sztori részleteiből is rengeteget tanulhatnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Beleszerettünk a Magyar Posta új karácsonyi bélyegébe

(va) 2016. november 23., szerda 14:33

A Magyar Posta minden évben új forgalmi bélyeget bocsát ki az ünnepekhez közeledve. Az idei – amúgy öntapadós – bélyeg különösen kedvesre sikerült, és már november nyolcadika óta kaphatók a kijelölt postákon és a MP internetes áruházában.

A bélyegképet Nádi Boglárka grafikusművész tervezte, a kompozíció pedig egy szívalakot kirajzoló vonalban korcsolyázó párt ábrázol. Külön érdekesség, hogy a bélyeg biztonsági elemeként a korcsolya nyomvonalába rejtett mikroírás szolgál, amelyből a „Boldog karácsonyt!” olvasható ki négy nyelven.

És ez nem minden, az alkalmi borítékoknál alkalmazott vonalkód ugyancsak az ünnep jegyében készült, ráadásul advent idején idén is lehetőség nyílik arra, hogy karácsonyi bélyegzéssel küldjük tovább üdvözleteinket távol élő szeretteik számára, és ez szolgáltatás bármely postán igényelhető.

Ennyi mikulásvirágot egy rakáson még biztosan nem látott

Dívány 2016. november 23., szerda 11:34

Aki karácsonyi hangulatot szeretne varázsolni az otthonába vagy élő növényt szeretene adni ajándékba, akkor két lehetősége is van: a karácsonyi kaktusz és a mikulásvirág. Utóbbi eredetileg egy 4 méter magasra növő cserje volt, ami sehogyan sem viselte el a szobai meleget, aztán addig nemesítették, amíg elég dekoratív, ellenálló és bokrosabb növésű lett. Akárcsak a fenyőt, az igények miatt ezt is ipari mennyiségben termesztik már, a Skóciai Loanheadben például így néz egy erre a növényre specializálódott kertészet, ahol körülbelül 100 ezer mikulásvirág vár arra, hogy a polcokra kerüljön:

A stresszmentes karácsony három titka

Dívány 2016. november 22., kedd 17:30

Most már tudjuk, hogy a karácsonyi bevásárlás maratoni teljesítmény, a Lidl új, nemzetközi felmérése pedig igazolta, hogy az ünnepi szezon bizony megterhelő tud lenni, hiszen a megkérdezett nők 46%-a, a férfiak pedig 37%-a nyilatkozta, hogy számára a karácsony stresszel jár.

 A kutatásban egyébként 25 európai országban és az Egyesült Államokban összesen 20 800 fő vett részt, és arról kellett mesélniük, hogy ünneplik a karácsonyt, mi fontos a számukra, mi stresszeli őket, és mely területeken igényelnek több segítséget az emberek. Eredmények a hajtás után bónusz stresszkezelő tippekkel!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit történne, ha a Télapó Alzheimer-kórban szenvedne?

Dívány 2016. november 22., kedd 12:24

Szezon van, vagyis megható, könnyfakasztó reklámokból nincs hiány, és lehet, hogy korai kijelenteni, de már megérkezett a legszívfacsaróbb kisfilm. Az Alzheimer's Research UK hirdetésével egy olyan világba röpít el minket, ahol a karácsony már nem olyan varászlatos mint régen volt, a Télapó ugyanis demenciában szenved, és ahelyett, hogy kéményről kéményre járna, otthon ül szomorúan egy karosszékben. Szerencsére van egy kislány, Freya, aki ezt nem hagyja annyiban, és úgy dönt, megkeresi a gyógymódot. 

A kisfilmet, amivel az időskori problémákra akarják felhívni a figyelmet, az Aardman Animations, azaz a Wallace és Gromit alkotói jegyzik, a narrátor pedig nem más mint Stephen Fry. A reklám a NetDoctor szerint csak este 9 után kerülhet adásba, nehogy felzaklassa a gyerekeket, a hasonló jellegű hirdetéseknek korábban elég vegyes volt a fogadtatása, a John Lewis is úgy döntött tavalyi könnyfakasztó kisfilmje után, hogy idén inkább a cukiságra helyezi a hangsúlyt

Szívmelengető karácsonyi reklámot készített a Heathrow repülőtér

Szűcs Gyula 2016. november 21., hétfő 16:53

Könnyfacsaróan aranyos, plüssmackós karácsonyi reklámszpotot forgatott idén a londoni Heathrow. A címe és az üzenete az, hogy jó dolog karácsonykor hazatérni, de nem akarjuk elspoilerezni a nagy csattanót, nézze meg mindenki maga:

Az angolok egyébként nagyon szeretik az olyan életre kelt plüssmackókat, mint amilyenek a fenti reklámban is szerepeltek. Olyannyira, hogy Paddington maci 1958 óta az egyik legismertebb figurájuk az ifjúsági irodalomban, és a kétbalkezes medve londoni kalandjaiból filmváltozat is készült pár éve.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Karácsonyi bevásárlás felér egy maratonnal

Dívány 2016. november 21., hétfő 09:41

Kevesebb mint öt hét van karácsonyig, a bevásárló utcák megtelnek ajándékokért kajtató emberekkel. Valószínűleg mindenki tett már életében olyan ígéretet magának, hogy „idén nem hagyom utolsó pillanatra a karácsonyi nagybevásárlást”, azonban ezek az eskütételek általában elsikkadnak, és mégiscsak az lesz a vége, hogy mindenki az utolsó utáni pillanatban lót-fut az ajándékokért. Ezzel pedig jól kiszúrnak magukkal, ugyanis nagy ajándékvadászat egy új felmérés szerint sokkal nagyobb megterhelést jelent a szervezetnek mint gondolnánk.

shutterstock 356223023

A Daily Mail cikke szerint a tanulmányt – nem meglepő módon – egy online aukciós oldal, az eBay készíttette, és azt vizsgálták, hogy milyen fiziológiai változások mennek végbe egy hatvan perces vásárlás alkalmával. Száz ember részvételével zajlott a vizsgálat Londonban; mindenki kapott egy pulzusmérőt, mellyel többek közöt nyomon tudták követni a pulzusszámot, a vérnyomást, a bőr hőmérsékletét és hasonló tényezőket.

Nyomasztó vásárlás

  • A 45 éven felüliek 88 százaléka érzi nyomasztónak a karácsonyi bevásárlást - ez az érték magasabb, mint bármely más korosztályban.
  • A nők nyomasztóbbnak élik meg a szokásos, ünnepek előtti ajándékbeszerzést férfitársaiknál (A nők 67 százaléka áll szemben a férfiak 56 százalékával).
  • A bevásárlást gondosan megtervezők 70 százaléka nyomasztóbbnak éli meg a vásárlást, mint az impulzív vásárlók.

Az eredmények azt mutatták, hogy a résztvevők 60 százaléka mindössze 32 perc eltelte után már elfáradt, és már messze nem volt olyan lelkes és érdeklődő. És ez nem minden, a pulzus 33 százalékkal nőtt a kísérlet alatt, ami megegyezik azzal a pulzusemelkedéssel, ami a maratonfutókra jellemző. Egészen elképesztő az is, hogy a vizsgálatban résztvevők 88 százaléka észlelt tachikardiát, vagyis szívünk gyorsabban vert mint az nyugalmi állapotban indokolt lenne. 

Az eredmények tekintetében a vizsgálat készítői azt ajánlják, hogy ne próbáljunk mindent egyszerre beszerezni, az ünnepi nagybevásárlást inkább osszuk fel kisebb etapokra. Haha.

1 | 2 | 3 | 4

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés