7 karácsonyi dekor, amit egy perc alatt elkészíthet!

Sokszor fogadjuk meg magunknak, hogy csak befejezzük a főzést, és díszítünk. Na jó, főzés után összepakolunk a gyerek után, de aztán tényleg díszítünk. Csak egy mosást kell még berakni, és utána már készen is vagyunk. Ja, meg a gyereket megfürdetni, vasalni, felsöpörni, a holnapi ételt előkészíteni, és befejezni a hazahozott munkát. Szóval az ügy sok esetben esélytelen. Ilyenkor jó, ha van a tarsolyunkban néhány olyan ötlet, amit két mozdulatból meg lehet csinálni, szépen díszít, és a rendrakás, és minden más mellett is marad rá egy kis idő, de valóban csak egy perc.

1. Szalagot az ajtóra!

Hogy hívogató legyen a lakás, vagy a ház az ünnepek alatt szívesen díszítjük a bejárati ajtót. Egy koszorút elkészíteni órákig is eltarthat, vagyis más megoldás kell. Mondjuk egy hosszú, szélesebb piros szalag, amit úgy kötünk az ajtóra, mintha az egy ajándékcsomag lenne. Egy nagy masni, és már készen is van, nem több, mint egy perc alatt.

2. Vagy a képkeretre!

Ez a megoldás akár az ajtóra is kerülhet, hiszen csak egy plusz szög kell hozzá. válasszon ki egy olyan képet, amit nélkülözni tud az ünnepekre, vagy ha van szabad kerete otthon, azt is használhatja. Kis szalagok segítségével a keretbe tegyen három karácsonyfadíszt, más és más hosszúságú szalagról lógatva. Ha szeretné feldobni, akkor mehet rá még egy masni is.

[PINTEREST] 5853c6e5ce7f4

4. És a székekre!

Ha maradt a piros szalagból, amivel az ajtót dekorálta, akkor az a székekhez is tökéletes lesz. Itt sincs más dolga, mint a támlára kötni úgy, hogy hátulra egy szép masnit készít. Feldobhatja fenyőággal, vagy egy-egy gömbdísszel is, de magában is megadja az alaphangulatot.

3. Üvegbe a díszekkel!

Ha van otthon átlátszó üveg vázája, vagy csak egy nagyobb tálja, akkor a legegyszerűbb asztaldíszt is elkészítheti. Nem kell mást tennie, mint karácsonyfadíszekkel megtölteni. A színekkel pedig a lakásbelsőhöz is tökéletesen illeszteni tudja.

5. Gyertyák fahéjjal

Gyertyákkal minden egyszerűen díszíthető, de azért karácsonykor jó, ha valami különleges is van bennük. A legegyszerűbben ez úgy érhető el, ha fahéjrudakat köt köréjük. De tökéletesek a kis fenyőgallyak, vagy a száraz narancskarikák is. Ez utóbbiakat, ha a radiátoron szárítja, akkor a karácsonyi illatokban sem lesz hiány.

6. Borospohár fordítva

Asztaldísz poharakból is készíthető. Ehhez csak néhány borospohárra lesz szüksége. Fordítsa ezeket a tetejükre, tegyen a kehelybe gömbdíszeket, a talpra pedig egy – egy gyertyát. A dísz kivitelezheti igazából bármilyen talpas pohárral, de ha az nincs a háznál, akkor a minta nélküli vizespoharak is megfelelnek a célnak.

7. Rajzoljon az ablakra!

Szerezzen be egy fehér alkoholos filcet, és 20 másodperc alatt dekorálhatja a lakást. Hópelyheket, feliratokat készíthet, de hóembert, ajándékokat is rajzolhat. Eltüntetni pedig egy kissé alkoholos ronggyal, két mozdulattal lehet.

[PINTEREST] 5853c6a543632
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek