Sok dologból lehet csúcsdísz a fán!

Nálunk a karácsonyfa csúcsa gyerekkoromban mindig ugyan az volt: egy régi, kicsit megkopott dísz, de következetesen ezt használtuk. Azután, amikor már saját fát is állítottam, variáltam a színeket, formákat, de valahogy a csúcsdísz sosem lett az igazi. Pedig nem lett volna nehéz a dolgom, csupán el kellett volna készítenem magamnak. Ehhez most meg is osztunk önnel néhány ötletet.

Sapka

Bizony a csúcson nem csak a csillag vagy egy égbe törő üvegdísz kaphat helyet, a télre való tekintettel egy nagy pomponos sapka is nagyon mutatós lehet, de nyerő a mikulássapka is. Az aljukat érdemes egy drótszállal megerősíteni, így szebben el lehet helyezni a fán. A Mikulás sapkájának egészen a pomponjáig vigyen egy fém szálat, így szebben hajlíthatja formára

Kalap

Eggyel elegánsabb megoldás, bár több munka van vele. Egy normál kalapot a fára applikálni nem lenne sem szép, sem elegáns. Ha azonban fekete kartonból készít egy cilindert, a hatás egészen más lesz. Nem utolsósorban ez a kalapot díszíteni is nagyon jól tudja majd, és a felhelyezésénél sem baj, ha mondjuk ragasztót használ.

[PINTEREST] 584fc8fd5697b

Masni

Akár a vintage fát, akár a modernebbet szereti, ezzel a csúcsdísszel nem tud mellé nyúlni. Egy nagyobb masni vagy szalagdísz mindenképpen nyerő lesz. Ez is díszíthető különböző módokon, ízléstől függően. Az anyagválasztáson túl kerülhet rá fagyöngy, csillámpor, de kis díszeket is hozzáerősíthet.

Hóember

Ennek a csúcsdísznek az elkészítéséhez egy nagyobb hungarocell golyó, vagy gömb alakú tűzőhab kell. Fesse le fehérre, és fesse rá a szemeket is. Kartonból készítse el a hóember kalapját és nyomja a gömbre. Az orrát se felejtse el, és egy mosollyal is kedvesebbé teheti. Hagyja teljesen megszáradni a festéket, és óvatosan húzza rá a csúcsra. Természetesen nem muszáj fehér festéket használnia, ha akarja, a gömb tündökölhet színesben is, csillámporral, gyöngydíszekkel, hiszen az alapanyag ezt is lehetővé teszik. Ha 3 kisebb gömböt választ, akkor ne csak a hóember feje, hanem egész alakja is a fára ülhet.

Karton

Szeretné, ha megvalósíthatná a legelképesztőbb ötleteit is a fa csúcsára? Mondjuk egy betlehemi csoportképet? Vagy egy kisebb fenyőfát? Igazából ez nem is olyan nehéz. A lényeg, hogy legyen elég ragasztó és egy papírguriga. Készítse el azt a díszt, amit csak szeretne. Mivel ez a csúcsra kerül, így a legtöbb esetben az jelenti a gondot, hogyan maradjon a helyén. Ezt egyszerűen megoldhatja egy guriga segítségével. Ragassza hozzá az elkészült művet, és már mehet is a fára.

Egyedi

Bár megvannak a tradicionális szabályai a fa díszítésének, nem muszáj ezekhez ragaszkodnia. Mivel az ünnep a családról és azokról a dolgokról szól, amit szeretünk, így ha a család is szeretné, akkor igazából bármi kerülhet a fa tetejére. Ha kell, akkor egy plüssfigura is trónolhat a fa csúcsán (persze némi rögzítés után).

[PINTEREST] 584fc8d9b04e7
Oszd meg másokkal is!
Mustra