KARÁCSONY

5 tipp, hogyan díszítheti fel karácsonyra a kertet

2016. december 18., vasárnap 13:36

A fák díszítése mellett is sok lehetőségünk van, amivel hangulatossá tehetjük a téli, kopár kertet. A hajtás után mutatunk is pár tippet. 

1. Fénygömb

A fénygömb megalkotásához kell egy keret, amit csirkehálóból lehet egyszerűen elkészíteni. Vágjon ki egy akkora darabot, amiből már egy nagyobb gömb is kijön. Maga a keret megalkotása az igazán nehéz rész, és ha a nagyon nem megy, akkor egy nagyobb tál segítségével készítsen félgömböt. Ha ez megvan, akkor tetszés szerinti mennyiségben tekerjen rá fényfűzért. Mutatós akkor is, ha csak egy-egy szál megy rajta körbe, és akkor is, ha a gömb fényárban úszik az izzóktól. Ezután a gömböt a kertben szinte bárhol elhelyezheti, még akár a fákról is lelógathatja.

[PINTEREST] 584168012e017

2. Kopasz ágak

A téli kertben nem az örökzöldekből van a legtöbb, hanem jellemzően a csupasz ágakból. De ez nem is baj, hiszen nagyon szép, és mutatós lehet egy kopasz cserje, ha megvilágítjuk. Egy olyan növényt keressen, aminek ágrendszere nagyon sűrű. De tökéletes lehet erre a célra a díszfüvek azon csoportja, amik 50-60 centinél magasabbra nőnek. Az izzósort úgy helyezze el, hogy az alulról világítsa meg a növényt, de magát az égősort ne lehessen látni. Ha egy kis árkot készít köré, akkor abban elsüllyesztheti a fényt, és a hatás kifejezetten mutatós lesz.

3. Díszítse a kertet

Persze, eddig is ezt tette, de úgy, hogy egy – egy növényre koncentrált. Most tegye úgy, hogy a növények közötti tér legyen a fő téma. Vagyis a fényfüzéreket ne a fákra tekerje, hanem közéjük húzza ki. Készíthet hullócsillagot, pókhálót, de egyszerűbb formákat is, mint egy kereszt, vagy egy ajándékdoboz. Ez utóbbit szalaggal is feldobhatja.

4. Fényfüzér egy kicsit másképpen

Ha szereti a fákat díszíteni, de valami egyedit szeretne, akkor szerezzen be néhány kisebb befőttes üveget. Ezeket dekorálja üvegfestékkel, vagy csak alaposan tisztítsa meg. Szerezzen be ledes teamécsest, és tegye a befőttes üvegekbe. Drótozza meg az üvegeket, és akasztgassa ki a fára. Kicsit melós a be és kikapcsolás, de egészen más a hangulata, mint egy fényfüzérnek.

[PINTEREST] 5841682ee1109

5. Lépcsőre

A kert megvilágítása mellett a lépcsőket is karácsonyi díszbe öltöztetheti. Ehhez néhány kutya, vagy kisebb kivitelben macskaeledeles üres konzervre lesz szüksége. Alaposan mossa el őket, és szedje le róluk a papírt is. Ezután fúró segítségével készítsen rájuk apró lukakat. A minta lehet csillag, de akár egy komplett, hóeséses tájkép is. Tegyen beléjük ledes, vagy akár normál teamécseseket, és helyezze őket a lépcsőre, a kerti út mellé, vagy a bejárati ajtóhoz.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Ilyen volt a Habsburgok udvarhölgyének lenni

A filmek, regények alapján azt gondolhatjuk, hogy udvarhölgynek lenni buli volt: az ember lánya szép ruhákban pompázott, elcsacsogott a királyi fenségekkel, és nagyokat mulatott az udvari bálokon. A valóság nem volt ennyire fényes.

OTTHONTÉRKÉP A világ ultraexkluzív villáinak toplistája

Luxusingatlannak azt szokták hívni, aminek az ára 1 és 8 millió dollár között van. Na, itt most olyan házakat mutatunk, amik százszor ennyibe kerülnek. Ulta-mega-gigadrága körkép a világból

B1Gasztró Izgalmas dolgok másnapos pékáruból

Ha már unod a pirítóst, itt van 3 ötlet, amivel új életre kelhet a háromnapos kifli. Élet a mákosgubán innen és túl, nem csak kiflimaradékra gondolva.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta