KARÁCSONY

Így segíthet másokon karácsony előtt

2016. december 17., szombat 18:52

Pár hete megismerhettek három hétköznapi angyalt, akik nemcsak év végén segítenek a rászorulókon. Most bemutatunk pár olyan lehetőséget, amivel ön is tud csatlakozni hozzájuk egy vagy akár több alkalom erejéig. 

Mesés segítség a rászoruló gyermekeknek

Küldj egy mesét! néven új jótékonysági kezdeményezés indult, melynek keretében a nehéz sorsú gyermekeknek lehet mesekönyvet küldeni. Bár az akció karácsony előtt rajtolt, egész évben várják majd a felajánlásokat. Ez a kezdeményezés megteremti a lehetőségét annak, hogy a mesék segítségével tegyék könnyebbé a nehéz sorsú gyermekek mindennapjait az adományozók.

"A gyermekek egészséges fejlődéséhez bizonyítottan kellenek a mesék, ezek segítségével élhetik meg azokat a kis csodákat, amikre szükségük van. Íróként ezért gondoltam úgy, hogy ebből az irányból próbálok meg segíteni. Hiszek a mesék erejében.” - mondta el a kezdeményezés ötletgazdája, Kalocsai Magdolna.

A Küldj egy mesét! program keretében a feleslegessé mesekönyvek kelhetnek új életre és okozhatnak ismét örömöt a gyermekeknek. A felajánlott könyveket postafiókba lehet küldeni, az adományok eljuttatásáról bővebb információt a „Küldj egy mesét” Facebook-oldalán találhatunk.

shutterstock 529516588

Támogassa a karácsonyi vásáron szervezeteket 

Karácsonyig mindennap egy szuper alapítványt vagy egyéb civil szervezetet lehet támogatni kisebb vagy nagyobb pénzadománnyal a budapesti Vörösmarty téren felállított, karitatív karácsonyfa segítségével. Idén, a Vörösmarty téren állítottak fel egy karitatív karácsonyfát, kifejezetten azzal a szándékkal, hogy közös erőből "díszítsük fel" az adventi időszakban. 

December 1-24-ig minden nap egy-egy alapítványt lehet támogatni. Azt, hogy melyik napon melyik alapítványt, és az utaláshoz szükséges számlaszámot a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár Facebook-oldalán teszik közzé. Az adott szervezetnek 24 órán keresztül lehet adományozni, este 20.00-tól másnap 20.00-ig. 

Jótékonysági pop-up rajz-elhordás

A Többedik tinédzserkor névre hallgat az a kezdeményezés, ahol Csernovszky Júlia kiállított rajzait egy adomány csere keretében haza lehet vinni, amit a Budapest Bike Maffia segítségével osztanak majd ki. A gyűjtés célja, hogy hajléktalan emberek számára télre meleg ruhát gyűjtsenek. Mivel ez a gyűjtés kifejezetten a hajléktalan emberekre specializálódott, így az adományok között szívesen látnak: meleg ruhát, sapkát, sálat ,takarót, polifoamot és hálózsákot. De pénzadománnyal is segíthetjük őket, hiszen a befolyt pénzből a Budapest Bike Maffia fog meleg ételt főzni a rászorulóknak. Tehát aki szeretne jótékonykodni, és még egy szép képet is beszerezni, az megteheti most vasárnap 12:00-18:00 óra között a Budapest Pontban. A művész képeit pedig az esemény Facebook-oldalán meg is lehet tekinteni.

szeretet.éhség: országos ünnepi összefogás

Az Ökumenikus Segélyszervezet már 21. alkalommal indította el Országos Adventi Pénzadománygyűjtést, ahol céljuknak tartják cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatását. De hogyan tudunk mi is csatlakozni a jótékonykodáshoz? A honlapukon néhány klikkel gyorsan és biztonságosan tudunk adományozni, illetve különféle módokon lehet:

  • A 1353-as adományvonalra indított minden hívás vagy sms 250 forint adományt jelent.
  • A Tesco áruházának kasszájánál november 16-tól vásárolható 250 forintos adománykupon megvételével.
  • A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott adománnyal vagy a mellette található csekken.
  • Az Adventi Ünnep a Bazilikánál karácsonyi vásárban 11. 25. és 12.23. között működő adománypontunknál bedobott adománnyal, illetve az itt kapható szeretet.éhség. termékek megvásárlásával.
  • Az Operaház Diótörő Fesztiválján kapható forralt bor és más finomságok megvásárlásával.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Ilyen volt a Habsburgok udvarhölgyének lenni

A filmek, regények alapján azt gondolhatjuk, hogy udvarhölgynek lenni buli volt: az ember lánya szép ruhákban pompázott, elcsacsogott a királyi fenségekkel, és nagyokat mulatott az udvari bálokon. A valóság nem volt ennyire fényes.

OTTHONTÉRKÉP A világ ultraexkluzív villáinak toplistája

Luxusingatlannak azt szokták hívni, aminek az ára 1 és 8 millió dollár között van. Na, itt most olyan házakat mutatunk, amik százszor ennyibe kerülnek. Ulta-mega-gigadrága körkép a világból

B1Gasztró Izgalmas dolgok másnapos pékáruból

Ha már unod a pirítóst, itt van 3 ötlet, amivel új életre kelhet a háromnapos kifli. Élet a mákosgubán innen és túl, nem csak kiflimaradékra gondolva.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta