KARÁCSONY

Így segíthet másokon karácsony előtt

2016. december 17., szombat 18:52

Pár hete megismerhettek három hétköznapi angyalt, akik nemcsak év végén segítenek a rászorulókon. Most bemutatunk pár olyan lehetőséget, amivel ön is tud csatlakozni hozzájuk egy vagy akár több alkalom erejéig. 

Mesés segítség a rászoruló gyermekeknek

Küldj egy mesét! néven új jótékonysági kezdeményezés indult, melynek keretében a nehéz sorsú gyermekeknek lehet mesekönyvet küldeni. Bár az akció karácsony előtt rajtolt, egész évben várják majd a felajánlásokat. Ez a kezdeményezés megteremti a lehetőségét annak, hogy a mesék segítségével tegyék könnyebbé a nehéz sorsú gyermekek mindennapjait az adományozók.

"A gyermekek egészséges fejlődéséhez bizonyítottan kellenek a mesék, ezek segítségével élhetik meg azokat a kis csodákat, amikre szükségük van. Íróként ezért gondoltam úgy, hogy ebből az irányból próbálok meg segíteni. Hiszek a mesék erejében.” - mondta el a kezdeményezés ötletgazdája, Kalocsai Magdolna.

A Küldj egy mesét! program keretében a feleslegessé mesekönyvek kelhetnek új életre és okozhatnak ismét örömöt a gyermekeknek. A felajánlott könyveket postafiókba lehet küldeni, az adományok eljuttatásáról bővebb információt a „Küldj egy mesét” Facebook-oldalán találhatunk.

shutterstock 529516588

Támogassa a karácsonyi vásáron szervezeteket 

Karácsonyig mindennap egy szuper alapítványt vagy egyéb civil szervezetet lehet támogatni kisebb vagy nagyobb pénzadománnyal a budapesti Vörösmarty téren felállított, karitatív karácsonyfa segítségével. Idén, a Vörösmarty téren állítottak fel egy karitatív karácsonyfát, kifejezetten azzal a szándékkal, hogy közös erőből "díszítsük fel" az adventi időszakban. 

December 1-24-ig minden nap egy-egy alapítványt lehet támogatni. Azt, hogy melyik napon melyik alapítványt, és az utaláshoz szükséges számlaszámot a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár Facebook-oldalán teszik közzé. Az adott szervezetnek 24 órán keresztül lehet adományozni, este 20.00-tól másnap 20.00-ig. 

Jótékonysági pop-up rajz-elhordás

A Többedik tinédzserkor névre hallgat az a kezdeményezés, ahol Csernovszky Júlia kiállított rajzait egy adomány csere keretében haza lehet vinni, amit a Budapest Bike Maffia segítségével osztanak majd ki. A gyűjtés célja, hogy hajléktalan emberek számára télre meleg ruhát gyűjtsenek. Mivel ez a gyűjtés kifejezetten a hajléktalan emberekre specializálódott, így az adományok között szívesen látnak: meleg ruhát, sapkát, sálat ,takarót, polifoamot és hálózsákot. De pénzadománnyal is segíthetjük őket, hiszen a befolyt pénzből a Budapest Bike Maffia fog meleg ételt főzni a rászorulóknak. Tehát aki szeretne jótékonykodni, és még egy szép képet is beszerezni, az megteheti most vasárnap 12:00-18:00 óra között a Budapest Pontban. A művész képeit pedig az esemény Facebook-oldalán meg is lehet tekinteni.

szeretet.éhség: országos ünnepi összefogás

Az Ökumenikus Segélyszervezet már 21. alkalommal indította el Országos Adventi Pénzadománygyűjtést, ahol céljuknak tartják cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatását. De hogyan tudunk mi is csatlakozni a jótékonykodáshoz? A honlapukon néhány klikkel gyorsan és biztonságosan tudunk adományozni, illetve különféle módokon lehet:

  • A 1353-as adományvonalra indított minden hívás vagy sms 250 forint adományt jelent.
  • A Tesco áruházának kasszájánál november 16-tól vásárolható 250 forintos adománykupon megvételével.
  • A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott adománnyal vagy a mellette található csekken.
  • Az Adventi Ünnep a Bazilikánál karácsonyi vásárban 11. 25. és 12.23. között működő adománypontunknál bedobott adománnyal, illetve az itt kapható szeretet.éhség. termékek megvásárlásával.
  • Az Operaház Diótörő Fesztiválján kapható forralt bor és más finomságok megvásárlásával.

Blogok, amiket olvasunk

STíLER 5 tipp úszógumi ellen

Hiába edzünk és diétázunk, az a fránya úszógumi csak nem akar leolvadni? Ez az öt tipp bármilyen diétába vagy életmódba könnyedén beilleszthető, és segít a lapos has elérésében.

MÁS TÉSZTA Bögrés kefíres süti

Akkorát estem, hogy muszáj volt sütnöm valami vigasztalót. De isteni reggelire vagy vendégvárónak egy pohár finom tea mellé is.

HATÁRÁTKELŐ Los Angelesben az élet...

Egy idő után nem mondod az itthoniaknak, hogy jól vagy, mert mindenki csak arra vár, hogy mondjak végre valami rosszat
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés