15 dizájnos ajándékötlet pénztárca szerint

Válogatásunkban 20 ezer, 50 ezer és 100 ezer forint alatti meglepetéseket talál majd, és megpróbáltunk főként magyar tervezők és cégek termékeiből válogatni, de azért akad egy-két kivétel. 

20 ezer forint alatt

Ha ennyi a keret, akkor érdemes elnéznie egy kisebb designüzletbe, pop-up boltba vagy vásárba, hiszen itt több tervező munkái között válogathat, és a legtöbb helyen pénztárcabarát árakkal találkozni. De ha leárazásokra vadászva akarja elintézni a bevásárlást, akkor tehet egy kis engedményt, a fast fashion márkáknál is lehet kincseket találni, mi a Zarát ajánljuk, hiszen szívesen inspirálódnak nagyobb divatházaktól, illetve a H&M online boltjában még lecsaphat a Kenzo-kollekció bizonyos darabjaira. És persze ha nagyon, de nagyon nincs ötlete, akkor marad az ajándékozás dzsókere, azaz nézzen szét az ismertebb ékszermárkáknál (Pandora, Thomas Sabo, Swarowski), hiszen nekik vannak kifejezetten karácsonyi kollekcióik is.

50 ezer forint alatt

Ha a célszemély szereti a magyar divattervezőket, akkor ennél az értékhatárnál már egy kicsit nagyobb a mozgástere, hiszen a divatheteken feltűnő honi designerek kollekcióiból is bátran válogathat. Jó, talán sok olyan dolog, ami tőlük sem fér bele a keretbe, de nem kell rögtön a ledrágább dolgot megvenni, és egy pulóver, táska vagy dzseki (lásd a mellékelt galériát) is nagyon szép ajándék. Vagy ha ruhák és kiegészítők valamiért nem szerepelnek az lehetőségek között (és egy picit lusta), akkor esetleg vehet egy komolyabb szépségápolási csomagot valamelyik parfümériánál vagy kozmetikai cégnél, és van, ahol ezért be sem kell mennie az üzletbe, lásd Lush vagy L'Occitane.

100 ezer forint alatt

Valószínűleg nem sokan vannak, akik egyetlen ajándékra ennyit szánnak, és ha igen, akkor inkább valamilyen műszaki cuccot vesznek ennyi pénzért, de egy minőségi tervezői darab nemcsak egy szezonra szól, szóval ha büdzséje megengedi, ilyesmire is költheti. És választék van bőven, hiszen az ismertebb magyar márkák és designerek kreációi főként ebben az árkategóriában mozognak, sőt. Ha szerencséje van, természetesen kifoghat egy karácsonyi akciót, a USE Unusednál például most 40 százalék kedvezmény van december 24-ig a Sas utcai üzletükben, illetve a webshopjukban is, és ha nem a legutolsó kollekcióból akar vásárolni, akkor másoknál is belefuthat leértékelt darabokba.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek