KARÁCSONY

Karácsonyi sütik: rénszarvasos isler

2016. december 15., csütörtök 14:08

Az isler az egyik legnépszerűbb karácsonyi sütemény: a lekvárral töltött, omlós tésztakorongokat csokival áthúzva szinte mindenki szereti, és nagy előnye, hogy sokáig eláll, így jó előre elkészíthető. Ehhez a klasszikushoz most egy jópofa és nagyon egyszerű díszítési ötletet mutatunk: lehet vele menőzni céges karácsonyi buliban, családi ebéden, de egyenként, celofánba csomagolva még akár apró ajándék is lehet belőle.

 

Először is készítünk egy adag islert.

Ha kiválasztottuk és elkészítettük a nekünk tetsző islert, jöhet a díszítés!

Mi kell hozzá?

- fehér csokoládé: 20 darab islerhez kb. 40 g

- egy-két kocka étcsokoládé

- piros színű cukordrazsé (pl. Smarties)

A díszítés menete:

1. Miután az islereket egyenként csokoládéba mártottuk, mindegyikre helyezünk egy-egy piros cukordrazsét, amíg még friss a csokoládébevonat. Ezek lesznek az orrok. Az islereket ezután hűtőbe tesszük, míg meg nem szilárdul a bevonat.

2. A fehér csokoládét megolvasztjuk, és egy nejlonzacskóba kanalazzuk. A zacskó végén icipici lyukat vágunk, és ezzel megrajzoljuk az agancsokat és a szemek alját az agancsok alá. Ismét hűtőbe tesszük az islereket, míg a fehér csoki meg nem szilárdul.

3. Az étcsokoládét is megolvasztjuk, nejlonzacskóba tesszük, aminek a végét levágjuk. Ezzel készítjük el a szemgolyókat, tehát egy-egy picit pöttyöt teszünk a szemek fehércsokis alapjára. Ismét hűtjük, míg az étcsokipöttyök meg nem szilárdulnak.

121 szavazat 203 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta