Ezek a legtutibb rejtekhelyek az ajándékoknak

Megvette már a karácsonyi ajándékot a gyereknek? És megkönnyebbült, hogy túl van a készülődés legrizikósabb részén? Rossz hírünk van: a neheze még csak most kezdődik. A Daily Mail szerint három gyerekből kettő megpróbálja megtalálni az elrejtett karácsonyi ajándékokat, és ez negyedüknek sikerül is. Szóval felkészülni, vigyázz, kezdődik a verseny, hogy ki az ügyesebb!

A felmérésből az is kiderült, hogy a legtöbb szülő döbbenetesen amatőr a kérdésben, mintha sosem lett volna gyerek, és olyan rejtekhelyeket talál ki, amiket fel sem sorolok, nehogy elaludjak itt az unalomtól írás közben. Szekrény teteje, ágy alatt, tényleg nem folytatom, ugye megértik. Könyörgöm, használják a fantáziájukat, és óvják meg a nagy műgonddal kiválasztott ajándékaikat az idő előtti lelepleződéstől! Mivel ez nekünk is szívügyünk, adunk is néhány ötletet a Cafemom.com segítségével, amiket mintegy inspirációként használhatnak, lefordíthatják a saját lakásuk sajátosságaira, továbbgondolhatják és hozzátehetik a saját szuper elképzeléseiket. Én is azt tettem.

shutterstock 309373169
Shutterstock
  1. A padlás/pince/sufni. Vagy bármilyen poros, hideg, és minél rémisztőbb, de legalábbis gyéren világított tárolóhely, amitől irtóznak a gyerekek. Oké, kinek nem poros a padlása persze, de ez most előnynek számít. Ráadásul hideg is, szóval a gyerekek tuti nem fognak a következő pár hétben felkívánkozni. Csomagolja be az ajándékokat egy „hullazsákba”, tudja, abba a nagy, fekete kukazsákba, vagy kettőbe, gyűrjön a zsák tetejére pár régi, ócska ruhát, és máris kész a rejtek.
  2. Fehérneműs fiók. A Cafemom.com szerint soha, egyetlen gyerek sem kíváncsi rá, hogy mi van a szülei fehérneműs szekrényében, ezért szerintük ez egy szuper rejtekhely. Én ezzel a magam részéről vitatkoznék, én imádtam anyám csinos holmijai között turkálni, szóval nálunk ez nem lett volna opció, igaz, apám gatyáira tényleg sosem voltam kíváncsi. Kár, hogy elég kevés apának van megfelelő méretű alsónadrágos fiókja egy nagy doboz legó elrejtéséhez.
  3. Porszívótároló-szekrény. Soha, de még véletlenül sem néz be egyetlen gyerek sem a takarítószeres-eszközös szekrénybe, azon egyszerű oknál fogva, hogy ezek a dolgok kívül esnek az érdeklődési körükön. Mondjuk az szívás, ha nincs ilyen szekrényünk, úgyhogy lapozzunk.
  4. Bőröndök. Feltéve, hogy a gyerek nem szoktak belebújni vagy játszani velük. Valamint még az is kell hozzá, hogy ne tervezzünk már utazást karácsonyig, mert akkor kezdhetjük elölről a helykeresgélést.
  5. Hagyják egyszerűen szem előtt. Persze nemcsak úgy, pucéran, hanem zsákolják vagy dobozolják be, és írják rá, hogy 2004-es adóbevallás, vagy matematika feladatlapok. Állítólag ez működik, bár én nem bazíroznék erre, mivel nálunk pont tegnap kukkantottak bele a gyerekek a hirtelen feltűnt, 2004-es adóbevallás feliratú dobozba. Szerencsére pont az volt benne, ami rá volt írva.
  6. A garázs. Már akinek van. Szintén szerephez jut a nagy fekete kukazsák, amit be kell állítani egy megfelelően gusztustalanul kinéző gyűjtőedénybe. Tutira nem fognak hozzányúlni. Csak nehogy kitegyék az utcára, amikor jön a kukásautó.
  7. A jó öreg „ágy alatt” verzió. Hát ez elsőre elég amatőr, de körül kell bástyázni unalmas, nejlonszatyrokba tömött, kinőtt ruhákkal, és máris nagyobb biztonságban vannak az ajándékok.
  8. Szennyesláda. Habár szerintem ez rizikós, mert igaz, hogy soha nem nyitották még fel a tetejét a gyerekeim azzal a céllal, hogy beledobják a cuccaikat, ellenben bújócskázáshoz kiváló szolgálatot tesz mindig. Szóval erről a rejtekhelyről előbb tudtak, mint én, kilőve.
  9. Az autó. Annak is a csomagtartója, szintén a nagy fekete zsákkal kiegészítve. Bár pont most aratott az Instagramon Jessica Rowe ausztrál tévés azzal a fotóval, amin bejelentette, hogy a kölykök megtalálták az ajándékokat a csomagtartójában. De nála nem voltak bezsákozva! 
  10. Uncsi doboznak álcázva. Nálunk még mindig áll pár doboz, amiket a költözés óta nem sikerült kiüríteni. Ezekből most kivettük az eredeti tartalmukat (lexikonok, miegymás), majd bepakoltuk az ajándékokat, a tetejére visszatettük a képeket, amiket még nem sikerült felfúrni a falra, így semmi sem látszik. Jó, másnál nyilván nincsenek kipakolatlan dobozok és felfúratlan képek (vagy mégis?), csak egy kósza ötlet volt.
  11. Stabilan létező rumlisarok. "Az én gyerekeim már elég nagyok hozzá, hogy karácsony környékén gyanakodva/reménykedve túrjanak bele az újonnan feltűnt kupacokba, dobozokba. Viszont ki lehet őket cselezni azzal, hogy létező rumlihelyeket számolok fel szinte teljesen, aztán a helyére egy nagy szatyorba teszem az ajándékokat legalulra, majd visszaépítek a tetejére a volt rumliból egy keveset. Így a látvány nem változik, és ezekbe sosem túrnak bele" - mesélte házi trükkjét kolléganőnk.
  12. Szomszéd néni, rokonok, munkahely. Vagyis nem otthon tároljuk az ajándékot, hanem megkérünk rá valakit, hogy vigyázzon a meglepetésekre. Gyerekeseket nem ér bevonni ebbe a buliba, mert súlyos csalódás lesz, ha a szomszéd gyerekei nem találják a fa alatt a pár hete szerencsésen kikutatott ajándékot (ami a mi gyerekünké volt).

Megjegyzem, ha én most angoltanár lennék, és hihetetlen népszerűségre szeretnék szert tenni a gyerekek körében, egész biztosan ez a cikk lenne a következő óra anyaga, amelyben szinte az összes itt felsorolt trükköt lebuktatják. Sőt, mellé még jó tanácsokkal is ellátják a kölyköket, hogy nehogy elárulják magukat, hogy kikutatták az ajándékot. Szerintem a gyerekek önmagukat meghazudtoló lelkesedéssel vetnék bele magukat a cikk fordításába. 

shutterstock 211839097
Shutterstock

Önöknek van tuti rejtekhelyük az ajándékoknak? Mármint olyan, ahol tényleg nem fedezik fel a gyerekek az ajándékokat? Ossza meg velünk kommentekben a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek