KARÁCSONY

5+1 ajándékötlet annak, akinek mindene megvan

2016. december 8., csütörtök 09:22

Mindenkinek a társaságában van legalább egy ember, akinek nem igazán tud mit adni, mert mindene megvan, és ő sem tudja, hogy mi az, ami hiányzik az életéből. Elvileg a karácsony ugye nem a mocskos anyagiakról szól, hanem a gesztusokról, így természetesen nem illendő az előbbiekre hivatkozva kihagyni őt az ajándékozásból. A Lifehacker össze is szedte, milyen meglepetésekkel lehet feloldani ezt a problémát. 

1. Valami nosztalgikus

Valószínűleg mindenki örül egy olyan ajándéknak, ami a régi szép időkre, kedves ismerősökre emlékezteti, szóval ha vannak régi fotók vagy videók, keresse elő ezeket. A videókazettán lévő felvételeket például digitalizál(tat)hatja, fényképkönyveket pedig már rengeteg helyen lehet csináltatni, de akár saját kezüleg is csinálhat fotóalbumot. Ja, és hallott már az emléküvegről? Bizony, már ilyen is van, a lényege: egy befőttesüvegbe bele kell dobálni egy csomó színes fecnit, amire előtte természetesen emlékeket kell irogatni, és amikor valaki úgy érzi, ráfér egy kis nosztalgia, kihúzhat egy papírt. Emléküveget tényleg csak önhöz igazán közel álló embereknek adjon, ők biztosan értékelni fogják ezt a személyes, saját készítésű ajándékot. 

2. Valami izgalmas

Élményekből soha nem lehet elég, és az anyagi javak mellett ezek egyre inkább felértékelődnek. Ha közel áll önhöz az illető, akkor tisztában van azzal, hogy mi az érdeklődési köre, mert élmény ide vagy oda, nem biztos, hogy mindenki örül egy tankvezetésnek vagy ejtőernyős ugrásnak, akámennyire is nagy kalandnak tűnik. Ha az illető szereti a designtárgyakat, akkor fizesse be egy ékszer-, bútor - vagy lámpakészítő tanfolyamra, ha úgy gondolja, hogy egy kis pihenésre van szüksége, akkor pedig masszázsra, vagy ha anyagi keretei engedik, akkor egy wellnesshétvégére, és így tovább. Felmerülhet a kérdés, hogy ha ez az érdeklődési köre, akkor nem lehet, hogy mindent kipróbált már. Emiatt azért nem kell annyira aggódni, ha tényleg szereti azt az elfoglaltságot, akkor biztosan örülni fog, de azért próbálja kideríteni, hogy az adott helyen járt-e már. 

3. Valami személyes

Hát igen, akinek mindene megvan, annak tárgyi ajándékot adni nem könnyű. Ha még sincs egyéb ötlete, akkor megpróbálhajta megmenteni a helyzetet azzal, hogy egy használati tárgyat személyessé varázsol, mondjuk gravíroztathat/hímzetethet/nyomtathat rá valamit. Szóval mázlija van, ha az illető imádja a fából, fémből, üvegből készült dolgokat vagy a ruhaneműket. Így is lehet, hogy a fiók mélyére kerül majd az ajándék, de ha véletlenül a célszemély kezébe akad, valószínűleg mosolyt csal majd az arcára vagy kellemes emlékeket idéz fel benne...remélhetőleg.

4. Valami ehető és iható

Enni és inni ugye mindenki szokott, ha nem nyúlunk nagyon mellé, vagyis pont olyan ételt vagy italt veszünk, amit az ajándékozandó szeret, akkor kizárt, hogy a gasztroajándék az enyészeté lesz. Ugyan most már a különleges, minőségi árukból is nagyon jó választék van, ételt/italt nemcsak vásárolni lehet, hanem saját kezüleg készíteni is, és a belefektetett energia és idő miatt sokkal értékesebb lesz. 

5. Valami plusz

Kényszerhelyzetben nehéz előcsalogatni a kreativitást, pedig sokat segít, ha elő tud rukkolni valami olyannal, ami korábban nem jutott eszébe. Persze nem kell valami forradalmian új dologra gondolni, azért jó, ha köthető valamilyen formában a megajándékozandó személyhez. Ha valaki szereti a zenét vagy a filmeket, biztos örül majd egy prémium előfizetésre valamelyik streamszolgáltatónál, lásd Spotify, Netflix és társaik. 

+1 Saját maga

Az idő becses dolog, és biztosan van, aki értékeli, hogy az ő társáságban tölt el pár szép órát vagy akár napot. Szervezzen hát le egy találkozót azokkal a családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel, akiket ritkán lát. De más megoldás is van, ha sűrűn futnak össze, mégis úgy érzi, személye (vagyis ideje) a legnagyobb ajándék, amit adhat. Járjon utána, hogy mivel segíthet - lehet barátainak jól jönne, ha valaki tudna vigyázni a gyerekekre vagy esetleg házi állatokra, van valami olyan munka, amiben szükségük van egy segítő kézre? Természetesen az ember karácsonytól függetlenül is szívesen segít a rokonoknak és barátoknak, szóval az ünnepi ajánlatnak nagyot kell szólnia, és biztosítsa őket affelől, hogy tényleg, tényleg hajlandó (szinte) mindent megtenni értük. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta