Ezért van annyi turista az adventi vásárokon

A Post Office megnézte, mennyibe is fáj a brit turistáknak Európa nagyvárosaiban adventezni. A költségekbe beleszámolták természetesen a szállást és az utazást is, de inkább arra voltak kíváncsiak, mennyi pénzt verhetnek el a vásárokon ételekre és italokra.

Talán meglepődik, de messze nem Magyarország a legolcsóbb, mi valahol a középmezőnyben vagyunk, és többek között Prága, München és Lille is megelőz minket. A legolcsóbb helynek egyébként az észt Tallin bizonyult 537,89 fonttal, és a legtöbbet, szám szerint 800,69 fontot Stockholmban költhetik.

shutterstock 297801167

Az összeget nálunk egyébként nem a forralt bor, a kávé, a kétfogásos ebéd vagy a mézeskalács dobta meg, sőt, nem is a reptéri transzfer, hanem az utazás és a lakhatás, és ha ezt levonjuk a költségekből, akkor a vizsgált városok közül nálunk járnak legjobban az adventi vásárokon a britek. 

A felmérésben azokra is gondoltak, akik külföldi útjukon vásárolnák meg a karácsonyi ajándékukat, és felsorolták, melyik városban mennyibe kerül egy Levi's 501-es, egy UGG csizma (igen, jól látja), egy Clinique rúzs, egy iPad Air 2, egy Fitbit Blaze vagy egy Marc Jacobs parfüm. Nos, München ebben a táblázatban is megelőz minket, de mindenki mást magunk mögé utasítottunk azzal, hogy a brit turista itt 10% százalékkal olcsóbban szerezheti be a listán szereplő tárgyakat. Ha ön is fontolgatta, hogy egy prágai vagy bécsi úttal köti össze a karácsonyi vásárlást, akkor inkább az utóbbit ajánljuk. Bizony, a Post Offfice összesítése szerint Prága jóval drágább mint Bécs. Gondolta volna? 

Oszd meg másokkal is!
Mustra