KARÁCSONY

Ezért van annyi turista az adventi vásárokon

2016. december 5., hétfő 18:30

A Post Office megnézte, mennyibe is fáj a brit turistáknak Európa nagyvárosaiban adventezni. A költségekbe beleszámolták természetesen a szállást és az utazást is, de inkább arra voltak kíváncsiak, mennyi pénzt verhetnek el a vásárokon ételekre és italokra.

Talán meglepődik, de messze nem Magyarország a legolcsóbb, mi valahol a középmezőnyben vagyunk, és többek között Prága, München és Lille is megelőz minket. A legolcsóbb helynek egyébként az észt Tallin bizonyult 537,89 fonttal, és a legtöbbet, szám szerint 800,69 fontot Stockholmban költhetik.

shutterstock 297801167

Az összeget nálunk egyébként nem a forralt bor, a kávé, a kétfogásos ebéd vagy a mézeskalács dobta meg, sőt, nem is a reptéri transzfer, hanem az utazás és a lakhatás, és ha ezt levonjuk a költségekből, akkor a vizsgált városok közül nálunk járnak legjobban az adventi vásárokon a britek. 

A felmérésben azokra is gondoltak, akik külföldi útjukon vásárolnák meg a karácsonyi ajándékukat, és felsorolták, melyik városban mennyibe kerül egy Levi's 501-es, egy UGG csizma (igen, jól látja), egy Clinique rúzs, egy iPad Air 2, egy Fitbit Blaze vagy egy Marc Jacobs parfüm. Nos, München ebben a táblázatban is megelőz minket, de mindenki mást magunk mögé utasítottunk azzal, hogy a brit turista itt 10% százalékkal olcsóbban szerezheti be a listán szereplő tárgyakat. Ha ön is fontolgatta, hogy egy prágai vagy bécsi úttal köti össze a karácsonyi vásárlást, akkor inkább az utóbbit ajánljuk. Bizony, a Post Offfice összesítése szerint Prága jóval drágább mint Bécs. Gondolta volna? 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta