KARÁCSONY

Jó ötlet fenyőfa helyett fánkfát állítani?

2016. december 4., vasárnap 08:11

Juliet Sear, londoni ételművész éppen az utolsó simításokat végzi ehető karácsonyfáján, ami 9500 darab hógolyó fánkból áll. A majdnem 2,5 méteres fánkfa valószínűleg egy tucat mikulásputtonnyi cukrot tartalmaz, de legalább nem kell külön szórakozni a szaloncukorral. 

Ha a karácsonyfát elfogyasztók egészségére nincs is jó hatással a cukorbomba, viszont nem kell a lehullott tűlevelek miatt aggódni, és a fenyőfaállomány szempontjából is előnyös a konstrukció. Ugyanez a hölgy készítette el a karácsonyi pulóver ehető verzióját, ami – valljuk be - elég rondára sikerült, viszont ha gyorsan elfogyasztjuk, akkor eltakarodik a szemünk elől a karácsonyi kötelező „csúnyapulcsi”. Hozzávalók: 10 kiló cukormáz, 5 kiló marcipán és egy kiló csoki. Sears az alapot mézeskalácsból készítette el, erre jött a cukormáz és a többi finomság.

188 szavazat 172 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta