KARÁCSONY

Így díszítették fel karácsonyra Fehér Házat

2016. december 2., péntek 19:18 |

Kitettek magukért az utolsó, Fehér Házban töltött karácsonyuk alkalmából Obamáék. Az ünnepi dekorációt a First Lady mutatta be november utolsó napján - számolt be a People magazin. Az idei karácsonyi díszítés hivatalos témája Az ünnep ajándékai, így a szolgálat, a család, a barátok és az egészség. A különleges díszek egy része katonai szolgálatot teljesítő állampolgárok és családjaik előtt tiszteleg.

Természetesen nem Michelle Obama és lányai akasztgatták az üveggömböket saját kezűleg: a dekorációt az ország minden részéből érkező 92 önkéntes készítette 6 hónapig.

Az amerikai elnök rezidenciájának hivatalos főfája – mert minden szobában több fenyőt is elhelyeztek – a Kék szalonban áll, ahonnan kiszedték a csillárt és átrendezték a bútorokat. A hat méter magas duglászfenyőt, egy pennsylvaniai faiskola ajándékát egy kicsit vissza kellett vágni, hogy beférjen a helyére.

A leköszönő elnök csapata nagyon környezettudatos és gazdaságos karácsonyi díszítést álmodott: csupán a díszek 10 százaléka új, a maradék 90-et korábban már használták. A dekoratőr csapat nem feledkezett meg az elnöki ebekről, Sunnyról és Bóról sem,  és a hagyománynak megfelelően idén is elkészült Fehér Ház mézekalácsos mása. A belseje 70 kiló, a külseje 45 kilogramm tésztából áll és már második éve a Keleti és a Nyugati szárny is mézeskalácsba formázódott. Emellett 56, legóból épített mézeskalácsház is helyet kapott a rezidencián, ezekhez több mint 200 ezer legókockát használtak fel. 

Jövőre Donald Trump és családja díszíti a Fehér Házat, Obamáék pedig egy kisebb kastélyt dekorálhatnak majd 2017-ben, ahova a hírek szerint a mostani elnök visszavonulása után költöznek.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta