Csináld magad kölni húsvétra – ráadásul nem is büdös!

A húsvét egyik nagy kérdése, hogy mivel menjenek a férfiak locsolni – már persze, ha tartják ezt a szokást. A legtöbb esetben pár száz forintért lehet venni a boltban kölnit, amivel sokszor ölni is lehetne, olyan büdös. A férfiak többsége azonban reggel csak lekap egy parfümöt a polcról, a barátnőjük, feleségük féltve őrzött kincsei közül, és azzal indul harcba, erős szívgörcsöt kiváltva ezzel a parfüm tulajdonosából.

A kölnik ellen szól sokszor az is, hogy nem tesznek túl jót a bőrnek és a hajnak, pedig bizony ilyenkor a hölgyek kapnak belőle bőven. Hogy ez ne lehessen gond, íme, egy egyszerű recept, hogy házilag is elkészíthesse a természetes anyagokból álló locsoló kölnit, ami akár még jó illatú is lehet. 

Hozzávalók:

  • Szórófejes flakon
  • Kisebb üvegcse (patikából a szórófejjel együtt beszerezhető)
  • Víz
  • Illóolaj

A dolog mérhetetlenül egyszerű: a spriccelős fej szívócsövét vágja olyan hosszúra, hogy a kisebb üveghez illeszkedjen (a patikaival ilyen gond nincs). Tegyen az üvegcsébe vizet, és tetszőleges mennyiségű illóolajat. Tegye rá a spriccelőt, és kész. Ha mégis elakadna, a galériában lépésről lépésre megnézheti az elkészítés folyamatát. 

Használat előtt a parfümöt össze kell rázni, mivel az olaj nem oldódik fel a vízben. Ha tökéletes eredményt szeretne, akkor tegyen hozzá nem ízesített vodkát, vagy gyógyszertárból beszerezhető alkoholt. Abban az olaj oldódik, így a vízzel is könnyebben elegyedik, nem kell folyton rázogatni.

Fontos, hogy 100 százalékosan természetes, tiszta illóolajat használjon, ráadásul abból sem mindegy, milyet. A citrom, a levendula vagy éppen a narancs kevésbé allergének, kicsi a valószínűsége, hogy gondot okozzanak. Az illóolajok nagy töménységük miatt sokszor válthatnak ki allergiás reakciót bőrrel érintkezve, ezért ügyeljen arra, hogy a keverék ne legyen nagyon tömény.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek