Telefont kérek karácsonyra!

Karácsonykor még mindig a telefon a slágertermék, hiszen évente kijön egy csomó új típus, telefonra mindig szükség van, ráadásul a mobilcégek is elárasztják ilyenkor akciókkal az üzleteket. A legnehezebb kérdés, hogy mégis mi alapján érdemes dönteni, valamint, hogy megéri-e olyan készüléket vásárolni, ami szolgáltatófüggetlen, illetve szétnézni az olyan telefonok között is, amelyeket talán szolgáltatója nem tart, mégis kifejezetten jók és az áruk sem vészesebb, mint egy ajánlat több éves hűségidővel. Számos telefon megfordult a szerkesztőségben az év folyamán, voltak köztük igen drága és megfizethetőbb darabok egyaránt. A választék hatalmas, a nagy kérdés már csak az, melyiket érdemes választani, és melyik a pénzkidobás. Sokkolóan rossz telefonnal azonban szerencsére nem találkoztunk. 

Idén inkább azt jártuk körbe, hogy melyiket kinek tudnánk jó szívvel ajánlani, mert a telefonok piaca hatalmas, sokszor azonban nem is olyan egyszerű eldönteni, hogy melyik lesz az, ami a legtökéletesebb, főleg ha ajándékba adjuk. Ha a listán ott szerepel a pontos típus, akkor persze szerencséje van az embernek, ugyanakkor a legtöbbször csak egy jellemzőt kap és az alapján kell választania. Úgyhogy most mi is jellemzők alapján segítünk kiválasztani a megfelelőt. 

"A legszuperebb telefont szeretném!"

Ha a csúcsok csúcsában gondolkozik, akkor momentán persze vehet iPhone-t, vagy éppen a nagy gyártók csúcskészülékeit, amelyek ár/ érték arányban és tudásban azért sokkal kellemesebbek. Ezek pedig a Samsung S6 és az Edge, az LG G4-e, valamint a Sony Xperia Z5, sőt ott a Huawei készüléke is, ami szintén nagyon erősre sikerült. 

Samsung S6 család

A Samsung Galaxy S6, az Edge és az Edge+  verziók na meg a színvariációik között nagyjából bárki megtalálja azt, aminek a szerettei örülnének. A csúcskészülékek végre nagyon jó designnal jelentek meg, eltűnt a gagyinak ható fémkeret is, úgyhogy végre tényleg szép is és tud is az S6. Az Edge verzió ráadásul látványos újítást is hozott a két oldalt "lefolyó" kijelzővel. Egyébként pont ezt a legnehezebb megszokni benne, hiába hogy ezzel plusz funkciókat is el lehet látni (kedvenc alkalmazásai vagy éppen a telefon regisztere), mégis meg kell tanulni úgy kézbe venni a telefont, hogy ezt ne nyomja meg véletlenül, ami egyáltalán nem egyszerű. Az Edge + pedig azoknak tökéletes választás, akik szeretik a nagyobb méretű készülékeket és meg sem kísérlik zsebben hordani a telefont. Azoknak tökéletes választás, akik szeretnének sokat foglalkozni az egészséges életmóddal, a telefon ugyanis több ilyen beépített alkalmazást is tartalmaz, amik kellőképpen előtérbe is kerülnek, vagyis ne lepődjön meg, ha egyszer csak a semmiből megdicséri a telefon, hogy elérte a napi célja felét. Ez persze kellemes és motiváló is lehet, kivéve akkor, ha mindez az esti bevásárlásból hazafelé, a kapu előtt történik és szembesül az újabb napi kudarccal. Akit viszont mindez nem érdekel, az vigasztalódjon azzal, hogy cserébe egy nagyon gyors és nagyon megbízható telefont kap, olyan kijelzővel, hogy azon keresztül az egész világ szebb lesz, vezeték nélkül is töltheti és hangparancsokat is adhat. 200-220 ezer forint körül veheti meg, az Edge + pedig 260 ezer forint körül van. 

LG G4

A G4 az a telefon, amiről mindenki tudja, hogy milyen. Ezt egészen biztosan nem keverik össze az ég világon semmilyen más készülékkel, mert az edzett bőr hátlap annyira különleges, hogy azt tényleg a terem másik végéből is ki lehet szúrni. Mindemellett egy megbízható, okos, gyors és erős telefon, olyan részletekkel, mint például az enyhén hajlított előlap, ami egyrészt sokkal jobban ráfekszik az arcra, másrészt mikor leejti a telefonját természetesen előlappal a konyhakő felé, nagyobb az esélye, hogy nem törik ripityára az egész. Vagy a már jól ismert hátsó főgombok, amik elsőre talán furcsák, de aztán olyan gyorsan rá lehet szokni és tulajdonképpen annyira logikus és kényelmes kézben fogva, hogy mikor a Huawei MateS-re tértem át, egyfolytában a hátát nyomogattam. A G4 tényleg nagyon sokat tud, ráadásul sokáig, ugyanis a cserélhető 3000 mAh akkumulátorral sokáig bírja, miközben mondjuk fotózgat is, mert az LG telefonját azoknak ajánljuk, akik a csúcstelefonjukkal egy kisebb kompakt gépet is ki szeretnének váltani. Sőt, mivel a RAW formátummal is elbír, így akár azoknak is jó választás, akik már komolyabban elmerültek a fotózás világában. Kártyafüggetlenül 200 ezer forint körül lehet beszerezni, de a szolgáltatóknál jó ajánlatokat lehet kifogni és néhol még ajándék is jár mellé. 

Huawei Mate S

Huawei Mate S telefonja szintén letisztult és meglehetősen vékony, ugyanakkor az 5,5 inches kijelzőnek köszönhetően viszonylag nagy telefon. Az a kategória, ami talán még tényleg elirányítható egy kézzel, de azért már erőfeszítéseket kell tenni, hogy mindezt viszonylag egyszerűen és könnyen kivitelezzük. Főleg, ha olyan kicsi a keze, mint a tesztelőnknek. Már a szín nevéből lehet következtetni itt is, hogy itt formatervezett kivitelezésről van szó, hiszen a titán szürke, vagy a pezsgő szín is ezt suggalja. A Mate S leginkább azoknak jó választás, akik a munkájukhoz is használnák a telefonjukat. Nem csak a professzionális megjelenése miatt, hanem azért is, mert a dokumentum és filekezelő vagy a vezeték nélküli nyomtatás funkcióval mindez elérhető. Aki pedig a teljes biztonságra törekszik, az pedig imádni fogja a valóban bámulatosan gyors ujjlenyomat olvasóját. Ja és persze a fotó részről ne hanyagoljuk el, hogy optikai képstabilizátort kapott és egy elég jó kamerát. A csúcsphablet mellett még a Huawei P8-as verziója is tökéletes választás lehet, amiről itt írtunk részletesebben, de annyit elárulunk, hogy legalább annyira jól működik, mint amennyire szép, az ára pedig 200 ezer forint körül alakul.

Sony Xperia Z5

A Sony legújabb telefonja pontosan olyan mint az összes többi, annyira hogy a Z5 pontosan ugyanakkora lett, mint a Z3,és kinézetében sem sikerült igazán újat dobni, legalábbis első pillantásra. Meg a másodikra. A telefon nem csúnya, sőt, de wow élményt azért nem okoz. A Sony telefonok mellett szóló egyik ütős érv a vízhatlanság volt, az új széria ezt elveszítette, most már csak csepp és porálló lett, ami a Sony saját megfogalmazásában így néz ki: "Sok Xperia™ okostelefon vízálló, és védett a porral szemben, így nem kell aggódnod, ha megázol, vagy szeretnéd lemosni róla a koszt a csap alatt, de ne feledd: minden csatlakozónak és fedélnek csukva kell lennie. Nem szabad a készüléket teljesen víz alá meríteni; nem szabad, hogy a készülék tengervízzel, sós vízzel, klóros vízzel vagy más folyadékkal, például italokkal érintkezésbe kerüljön. A készülék nem rendeltetésszerű használata esetén a jótállás érvényét veszti."

A készülék IP65/68 behatolásvédelmi besorolással rendelkezik. A hátlap matt üvegből készült, ami tényleg szép, és az ujjlenyomatokat sem gyűjti, ám roppant mód nem örülnék neki, ha egy kemény felülettel találkozna, mert nagy valószínűséggel törés lenne a vége. A hátlap mögött egy 2900 mHa akkumulátor helyezkedik el, a cserélése viszont csak szervizben megoldott. A bekapcsoló gomb ujjlenyomat-olvasót takar, mert mostanában egy prémium kategóriás telefonra ez kell. Az érzékenysége jó, jól olvassa be és érzékeli az ujjunkat. A Sony számos miniprogrammal ellátta a telefont, hírolvasótól a filekezelőig, ezeket törölni sem lehet. A billentyűzet jól kezelhető, lehet az ujjunkkal összekötni a betűket, és még tanítani is. A processzornak hála a telefon gyors, nem akad, nem kell várakozni, szélsebesen csinál mindent. A korábbi szériákban forrósodó majd leálló kamera hibáját nem sikerült előhozni, így csak bízni tudunk benne, hogy nagy melegben sem jelentkezik a probléma. 

A nagy kérdés, hogy ér e a telefon 170 ezer forintot kártyafüggetlen kivitelben, annak dacára, hogy egy jól összerakott ütős készülék? Szerintünk nem, de egy jó szolgáltatói ajánlatra már erősen elgondolkodnánk.

Nexus 6P

A Google telefonját a Huawei gyártja és ami elsőre is feltűnik, hogy hatalmas. Az 5,7 inches kijelző a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy kézzel gyakorlatilag tényleg lehetetlen irányítani, bár a sima 6-osnál azért még így is egyszerűbb. Két kézzel viszont rendkívül kényelmes telefon. Megjelenésében is nagyon szép, bár nem olyan egyéni, mint mondjuk a Samsung S6 Edge, vagy az LG G4-ese, de mégis jól néz ki, bár a fehér készüléken kicsit furcsán mutat a fényképező fekete sávja. Amiben viszont verhetetlen, az a gyorsaság és a strapabírása. A Nexusoknak eddig az üzemidejébe bele lehetett kötni, de most a 3450 mAh akkumulátorral ezt is sikerült megoldani. A rendszere rendkívül gyors és már az Android 6.0.1 van rajta, vagyis ha a menőségen túl az is lényeges, hogy a legfrissebb legyen a rendszere, akkor a Nexus lesz a tökéletes választás. Kétségtelenül egy prémium telefon, tényleg egy erőművet építettek bele, nagyon gyorsan és azonnal reagál mindenre. Még arra is, hogy a bekapcsoló gombot kétszer megnyomva azonnal behozza a fényképező appot olyan gyorsan, hogy biztos nem marad le semmiről. Amire viszont jobb ha felkészül, hogy az eddig otthon hánykolódó adatkábelek helyett, ez már a legújabb, USB-C típust kapta. Az ára olyan 200 ezer forint körül alakul. 

"Jó ha sok mindent tud, de azért legyen nagyon menő is!"

Sokan vannak azok, akik úgy gondolják, nem éri meg nekik a legdrágább és legjobb telefont beszerezni, mert úgysem használnák ki az összes lehetőséget, ezért inkább arra mennek rá, hogy jól nézzen ki a készülék. Ilyennel idén előrukkolt a HTC, de a Huawei és a Honor, vagy a Lenovo fényképezős Vibe telefonja is tökéletes választás. 

HTC A9

A HTC legfrissebb készüléke igazi dizájndarab és nem csak azért, mert letisztult formája miatt első ránézésre nyilvánvalóan mindenkinek az iPhone ugrik be, hanem mert több színben is elérhető és ha egy világosabb, fémszínű telefont opál ezüstnek hívnak, na akkor ott már tudni lehet, hogy a trendiségnek nagy szerepe volt a készülék kialakításában. Ennek ellenére az A9-be igazából a belső értékei miatt sem lehet nagyon belekötni, egy megbízhatóan használható telefonról van szó, ráadásul fém, de ennek ellenére nagyon könnyű vázban. Az 5 inches kijelzője tűéles, ami lehetővé teszi azt is, hogy akár utazás közben nézzen rajta sorozatokat, ráadásul a processzora is elég erős ahhoz, hogy mindenfajta akadozás nélkül mozizhasson és arra is ügyeltek, hogy a zenehallgatás is élmény legyen. A beépített képstabilizátornak és fotózást könnyítő megoldásoknak köszönhetően pedig ez a telefon a fiatalabb korosztálynak sem ciki, azoknak meg főleg, akik egy kimondottan szép készüléket vennének. Az ára viszont magas, de ezt a HTC-k esetében nem újdonság, de azért a közel 200 ezer forint kártyafüggetlenül tényleg nem olcsó. 

Huawei G8

Az Ascend G7 utódja ez a telefon, amivel megint magasra tette a lécet a kínai gyártó, aki egyébként olyan növekedést képes produkálni, hogy az figyelemreméltó ezen a piacon. Na de maradjunk a telefonnál és annál, hogy kinek jó választás az 5,5 inches kijelzővel rendelkező G8. Nos azoknak, akik szeretik ha a készülékük kicsit nagyobb, mint a szokásos, mert például filmeket néznek vele, vagy játszanak, esetleg a fényképek részleteit szeretnék jobban megnézni. Fém vázat és ujjlenyomat-olvasót kapott a készülék, ami kifejezetten szép benne, azok az oldalt csiszolt élek, ettől sokkal elegánsabb lesz a hatása, ráadásul tényleg menő olyan telefonnal mászkálni, ahol a legapróbb részletekre is ennyire odafigyeltek. Belsőre is sokat tud, a 3 GB RAM és a 8 magos processzor biztosítja, hogy gyors legyen, a memóriája pedig 32 GB, amit SD kártyával lehet bővíteni, ha kevés lenne. A kamerája 13 megapixeles képeket készít, és nagyon hasonlít a P8-ra: ez a készülék is részletgazdag képeket csinál és a 3000 mAh-es akkumulátorral legalább másfél napig használhatja is, utána pedig ott vannak a különböző energiatakarékos módok, amivel lehet még nyerni egy kis időt.  Szolgáltatóknál most elég jó áron van, de kártyafüggetlenül is 110 ezer forintért lehet beszerezni. 

Honor 7

A Honor7 azért furcsa egy telefon, mert ugyanúgy a Huawei gyártja, de mégsem ugyanaz, csak nagyon hasonló. Ebben az a jó, hogy végül is nagyon nem lehet vele mellényúlni, ugyanis a Huawei is jó választásnak bizonyul, a rossz tulajdonsága gyakorlatilag ugyanez, vagyis hogy akkor mi alapján lehet eldönteni, hogy melyiket érdemes megvenni. Persze bele lehet menni néhány leheletfinom külsőségbeli különbségbe, de a döntőerő mégiscsak az ár lesz, amiben a Honor 7 abszolút felveszi a versenyt. Az alumínium borítású telefon ugyanis egyáltalán nem drága, ellenben erős, gyors és még szép is. Van rajta minden, ami érdekes lehet még azoknak a felhasználóknak is, akik az átlagosnál sokkal aktívabban nyomogatják a telefonjukat és többre használják, mint a telefonálás és néha egy-egy e-mail elolvasása. A kijelzője 5,2 inches, a kamerája 20 megapixeles képeket készít, van rajta ujjlenyomatolvasó, full HD kijelző. Egyetlen hibája lehet, hogy a kezdőtárhelye 16 GB, ami azoknak elsőre kicsi lehet, akik sok zenét és mégtöbb fényképet akarnak tárolni, de mivel ár/érték arányban nagyon jó, így bőven belefér egy microSD kártya a memória növeléséhez. Kártyafüggetlenül 110 ezer forint körül lehet beszerezni. 

Lenovo Vibe Shot

A Lenovo telefonját kimondottan azoknak ajánljuk, akik sokat szeretnek fényképezni és tudnak is. Na nem azért, mert ezzel aztán akkora kihívás jó képeket csinálni, hanem mert a profi funkcióval akár manuálisan is irányíthat rajta mindent. Nagyon fényes, nagyon egyszerű és nagyon letisztult a kialakítása, kimondottan kilóg a többi közül azzal, hogy a lekerekített formák helyett ez inkább szögletes. Ha először a hátlapját nézi még inkább hasonlít egy kis kompakt géphez. 3 GB RAM és 32 GB beépített memória, valamint a 8 magos processzor pedig abban segít, hogy telefonként is elég jól megállja a helyét, ráadásul mivel 5 inches, így akár zsebben is lehet hordani és nagyon jól kézre áll. A fényképezés annyira lételeme ennek a telefonnak, hogy egy külön exponáló gombot is kapott az oldalán, valamint egy kis csúszka segít ugyanott beállítani, hogy automata vagy profi módban szeretne fényképezni. A Vibe Shot azoknak jó választás karácsonyra, akik tényleg mindent megörökítenének és azonnal meg is osztanának. Sőt, azzal sem lesz gondja, ha előtte néhány applikációval kicsit szerkeszti a képeit. Az ára kártyafüggetlenül 120 ezer forint körül van. 

"Legyen megbízható, de ne legyen túl drága"

Több megbízható és jól működő középkategóriás telefont lehet találni a piacon, amik közül elég nehéz választani. Ezért mi most csak azokra összpontosítunk, amik a csúcstelefonok kicsit visszafogottabb és olcsóbb verziói. 

LG G4c

A G4 kisebb verziója már nem kapta meg a bőr hátlapot, ennek ellenére a G4c  hátlapja sem szokványos, ráadásul az íves kialakítás itt is megmaradt, ami miatt nagyon kézre áll a készülék. Természetesen kicsit fapadosabb belsőre mint a sima G4, ugyanakkor középkategóriában még így is nagyon erős. Nem állítjuk, hogy a leglátványosabb játékok minden gond nélkül futnak majd rajta, de a többivel nagyon jól elboldogul. Az akkumulátora sem bírja addig, mint a nagy testvére, de mentségére szolgáljon, hogy a G4 tényleg baromi erős, így nehéz dolga van a kisebb verziónak, hogy méltóképpen felvegye vele a versenyt, a maga nemében viszont a G4c nagyon jó választás, főleg, hogy most mindenféle akciókban akár 69.900 forintért is hozzá lehet jutni szolgáltatófüggetlenül. 

Huawei P8 Lite

A P8 kistestvére, a Lite 5 inches kijelzőjét leszámítva ugyanolyan mint a P8. 7,7 milliméter a vastagsága, vagyis ez a telefon tényleg befér a zsebébe is, ha éppen ott szeretné hordani. Ha viszont a táskájába szokta dobálni, akkor készüljön fel, hogy néha szívrohamot kap majd mert nem találja elsőre. Főleg, ha a táskája nagy és élére állított telefont keres benne. Tapasztalatból mondjuk. 13 megapixeles kamerájával bátran fotózhat és hagyatkozhat a különböző gyári beállításokra, és ebbe is belekerült a tökéletes szelfi funkció is, amin biztos, hogy a telefon tulajdonosa jól fog kinézni akkor is, ha mindenki más szörnyűen. Pontosan ezért is jó választás például kamaszoknak, vagy fiatalabbaknak, de azok is szeretni fogják, akik szimplán csak fotózásra használnák a telefonjukat a telefonálás mellett.  2 GB RAM és 16 GB belső tárolóhelye van, utóbbi bővíthető. A 2200 mAh akkumulátor pedig egy napot bőven kibír, főleg ha valamelyik energiatakarékos üzemmódot is kiválasztottuk. 72.990 forintért lehet megkapni a kártyafüggetlen készüléket, azért az összegért már jár egy autóstartó is. 

"Csak telefonálni lehessen vele"

Ki ne hallotta volna, főleg szülőktől a mondatot, amivel túl sok mindent nem lehet kezdeni, hiszen az azért nem olyan nagy elvárás egy telefontól, hogy telefonálni lehessen vele. De azért segítünk, hogy mi jöhet szóba azoknak, akik nem akarnak művészi fotókat, gyümölcsös játékokat és mindenfajta extrát a telefonjukra. 

LG Wine Smart

A Wine Smart egyszerre klasszikus kinyithatós telefon és egyszerre okostelefon. Érintőképernyős, de nyomógombos is, kis helyen is elfér, de látni is lehet a számokat. Jó azoknak, akik csak telefonálni akarnak, de azért akkor sem esnének kétségbe, ha néha meg tudnának nézni egy-egy e-mailben kapott képet és jó azoknak is, akik ritkán, de fényképeznének is vele, viszont ódzkodnak az érintőképernyős telefonoktól és hisznek a nyomógombok erejében. Android fut rajta, így 3X3 nagyméretű ikonnal nyit a képernyő, amit természetesen lehet rendezni, hogy a legfontosabbak kéznél legyenek. Könnyítésképpen még 5 funkciógomb is helyet kapott a telefonon, van, amivel az üzenetek érhetőek el azonnal, van, amivel a telefonkönyv, de olyan is, amivel azonnal egy előre programozott kedvenc applikációhoz irányít a készülék, vagy éppen a 3 MP-es kamerához. A Safety Care pedig a hívással az aktuális helyzetet is elküldi egy előre megadott számra. A Wine Smart az egyszerűsége és könnyű kezelhetősége miatt inkább az idősebb korosztálynak való, vagy azoknak, akiket tényleg abszolút hidegen hagy, vagy éppen gyűlöl a technika. A készülékhez egyébként 33 ezer forint körül is hozzá lehet jutni kártyafüggetlenül. 

CAT B30

Tényleg rengeteg telefon járt nálunk és sok volt közülük, ami igazán megtetszett, de a Caterpillar telefonja volt az, aminek látványától az egész szerkesztőség sikongatni kezdett, pedig akkor még be sem kapcsoltuk. A nagyon egyszerű telefon nagyjából elpusztíthatatlannak néz ki, abból a kategóriából, amit ha leejt az ember, hamarabb törik be konyhakő, mint hogy bármi baja legyen. Ennek ellenére nem nehéz, nem is nagy, viszont nagyon jól és egyszerűen használható. Még kamerája is van, sőt a klasszikus kígyó játékot is beletették, emellet persze rádió és zenelejátszó is van benne. A gumírozott markolatnak köszönhetően nem esik ki a kézből, jól bírja a port és a vizet is. Az egy dolog, hogy a hátlap eltávolításához és a SIM kártya behelyezéshez is csavarhúzó kell, de hogy a bekapcsolóhang olyan, mint mikor egy traktor indul és csengőhangnak flexelést is lehet választani, nyilvánvalóvá teszi, hogy ezt a telefont tényleg túlélésre tervezték. Ráadásul az ára sem vészes, 27.990 forintért láttunk már belőle. 

Doogee DG280 LEO  és DG750 Iron Bone

Echte kínai telefonokat is kaptunk, de miért is ne? A többit is ők gyártják, csak arra másféle címke kerül, a One plus one egyenesen zseniális, hátha néhány gyémántra bukkanunk a telefonpiacon.

Az első nekifutás nem sikerült, amin utólag jókat röhögtünk magunkon. Ugyanis a készülékek akkumulátora egy műanyaggal el van választva az érintkezőtől, mi viszont természetesen ezt nem vettük észre, és konstatáltuk, hogy nem működik a tesztmodell. Egy körrel, és sok üzenetváltással később kaptuk vissza, amikor is megnyúztuk a készüléket. Zárójelesen, ha tudják, hogy hülye újságíróknak küldik, miért is nem szedik le róluk? 

Az első élményem az volt, hogy wow, ez egy nagyon szép telefon, és ez második ránézésre sem változott meg. A telefonról azt kell tudni, hogy nagyjából akkora mint egy Nexus 5-ös, ami igazán jó, csajos méret, nem túl nagy és nem túl kicsi, pontosan kifejezve 4.7”-es. A felbontása 540x960 IPS, ami 3 és 4G van rajta, LTE-t nem támogatja. Az SD kártya bővíthető 32 Gb-ra alapverzióban 8GB-os verziót adnak. A kínai telefonok többségéhez hasonlóan dual SIM-es. Az előlapi kamerája 5MP, a hátlapi 8MP, az akkumulátora pedig 2000 mhA. 

A külsőnél maradva a telefon hátlapja bőrhatású műanyag, a váza viszont fém, ami ebben a mezőnyben némiképp megdöbbentő, és egyáltalán nem megszokott. A készülék jó stabil, nem fogjuk a kabátunkkal leverni, az biztos, de nem is a recsegős modell, jól összerakott darab. A telefon férfias, ha lehet egy telefonra ilyesmit írni, klasszikus üzletember kütyünek néz ki. A készülék hátlapján a kamera kicsit kilóg a síkból, ebből következően szinte biztos a gyors karcolódás esélye. A kijelző nem túl izmos darab, viszonyításképp a Samsung S3-as 720*1280 felbontású, ráadásul amoled, ami azt jelenti, hogy erős fénynél fog meglepetéseket okozni, csakúgy mint a fényképező, amely nappali fénynél még úgy ahogy értékelhető eredményeket ad, de minden ettől eltérő esetben döcögős, nem kapunk szép eredményt. 

A kínaiak nem tömték tele túl sok felesleges applikációval a telefont, az ikonok jó rondák, de ez orvosolható. A legviccesebb, hogy a magyarosítás nem mindenhol lett 100 százalékos, hol angol, hol magyar. Ami a legdühítőbb, hogy az akkumulátor nem elég erős, egy napot akkor bír ki, ha odafigyel az ember, ha nem, akkor jöhet a külső töltő meg a mindent lekapcsolunk verzió. Mindezen hibák ellenére ár érték arányban nagyon jó ez a telefon, 50.000 forint körül kapható kártyafüggetlenül. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek