Zanza!

Oh, a zserbó! Az egyik legnépszerűbb süteményünk, amiben tökéletes harmóniában van a baracklekvár, a dió és a csokoládé. Időhiányban küzdőknek, kezdő háziasszonyoknak vagy épp gyerekeknek ajánljuk most az egyszerűsített változatát, golyó formában. Nem mellesleg aranyos gasztroajándék is lehet egy szép bonbonos dobozban. 

zserbó1
Fotó: Katuci

Hozzávalók (30-40 darabhoz):

15 dkg keksz

15 dkg dió

kb. 15 dkg sárgabaracklekvár, amennyit felvesz

20 dkg étcsokoládé

  1. A kekszet és a diót összedaráljuk, majd hozzáadunk annyi sárgabaracklekvárt, amitől jól formázhatóvá válik. (A diót érdemes 5-10 percre sütőbe tenni vagy száraz serpenyőben megpirítani, hogy még finomabb legyen.)
  2. Kis golyókat gömbölyítünk, majd betesszük őket 30 percre a hűtőbe.
  3. A csokoládét felaprítjuk, a kétharmad részét mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk. Belekeverjük a maradék csokoládét. Ha ez is beleolvadt, egyesével, gyorsan megmártjuk a csokoládéban a golyókat. Alaposan lecsepegtetjük, és egy sütőpapírra sorakoztatjuk őket.
  4. Darált dióval meghinthetjük még őket vagy bele is forgathatjuk, amíg nem szilárdul meg a csokoládébevonat, de simán is hagyhatjuk. 
zserbó2
Fotó: Katuci
Blogmustra