KARÁCSONY

Így válasszon ruhát karácsonyra!

2015. december 13., vasárnap 12:41

A karácsonyi szetteket figyelembe véve általában két típus létezik: van, aki teljesen  hétköznapi ruhában ül le vacsorázni, de olyan is van, aki elkészíti magát és a legszebb ruhájában teszi. Most utóbbiaknak kedvezünk és közülük is azoknak, akik még mindig bizonytalanok, hogy milyen testalkatra milyen ruhadarab illik: a Harper's Bazaar, illetve négy típus és 12 celebnő segítségével mutatjuk meg, hogy milyen fazonra csapjon le az üzletekben.

Ha fiús a testalkata

Ebben az esetben a ruhára kell bíznia, hogy (a közízlés által) nőies formát csináljon magának. Nem mondunk újat azzal, hogy ez a legtöbbször a derekat jelenti, amit elérhet övekkel és peplummal is, de jó szolgálatot tehetnek a pliszírozott anyagok és a fodrok. A kicsit nagyobb ruhák eltakarhatják azt, hogy nincsen darázsdereka, de vigyázzon: a túl nagy méretű ruhákkal csak ront a helyzeten.

Javíthat a helyzeten egy vagány dzsekivel is, ami mind skinny, mind a lazább szabású nadrágokkal jól mutat. Nyugodtan vessen be mintákat is - ezek optikailag segítik a formálást.

Ha formás a teste

Ebben az esetben az alakkövető, de nem túl szűk ruhákat keresse! Ez a kategória nem azokat a dresszeket foglalja magában, amikbe a Kardashian-klán tagjai préselik bele magukat - inkább a lenti fotókból és celebnőkből inspirálódjon. Érdemes a lágyabb anyagok közül válogatnia, amik "siklanak" a testen, a fazonok közül pedig a nagy nyakkivágással rendelkezőek állnak a legjobban. Attól, hogy esetleg még szilveszterre is felvenné a ruhát, ne válasszon lotyósat: olyat újítson be, ami épphogy a térde felett végződik.

Nyugodtan hangsúlyozza a homokóra alakját, de arra figyeljen, hogy az öv ne legyen túl szoros és vacsora után is kapjon benne levegőt.

Ha kis teste van

A midi fazonú szoknyák sajnos még jobban összenyomják, így mindenképpen ennél hosszabb, de inkább rövidebb darabok után nyúljon. Ne akarjon úgy nagyobbnak tűnni, hogy S-es ruhák helyett L-eset vesz fel, mert úgy néz majd ki, mint a kislány, aki belemászott az anyukája gardróbjába. Helyette apró trükköket vessen be, ilyen lehet például az, ha kicsit feljebb tolja vagy varratja a felsője ujját, hogy több látszódjon a karjából. 

Bár a magassarkú cipők szinte kötelezőek az alacsonyabb nőknek, azért arra figyeljen, hogy a túl nagy platformmal furán fog kinézni. Szabály: a cipő sarka sose legyen nagyobb, mint a vádli hosszának a fele!

Használja ki, ha magas!

Bár a fodrok most meglehetősen divatosak, kerüljön minden olyan dolgot, ami kislányos, ugyanis az magas testalkaton nem mutat valami jól. Ne ódzkodjon a plusz centiktől: nyugodtan viseljen magassarkút, ha a kosztüm vagy a ruha megköveteli, de azért ne a 15 centisek között válogasson. Minták közül inkább a visszafogottabbakra koncentráljon, színek közül pedig - mivel "nagy" felületen oszlanak el - kerülje a túl harsányakat.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta