Karácsonyi gasztroajándék: ír krémlikőr házilag

Zanza!

Beindult a karácsonyi készülődés, ilyenkor előtérbe kerülnek a saját készítésű ajándékok is. Családtagoknak, kollégáknak, barátoknak jó választás lehet az ír krémlikőr általunk készített változata, csinos kis üvegekbe csomagolva. Pár perc alatt elkészül!  

10539143 03033809f90e30e9ba248e8f5200eb96 o
Fotó: Katuci

Hozzávalók:          

3-3,5 dl whisky
2,5 dl habtejszín
1 doboz (4 dl) cukrozott sűrített tej
2 evőkanál csokoládészirup* (lehet bolti is vagy magunk is  készíthetjük)
1 teáskanál instant kávé
1 teáskanál vaníliakivonat
1 teáskanál mandulakivonat (aromát ne használjunk, akkor inkább maradjon ki)

  1. A hozzávalókat turmixgépben kb. 30 másodperc alatt egyneművé turmixoljuk.
  2. Tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk, és hűtőben tároljuk. Kb. 2 hónapig áll el. Fogyasztás előtt felrázandó!

*A csokoládészirup így készül: 10 dkg cukrot, 1 dl vizet, 2,5 dkg cukrozatlan kakaóport egy lábasba mérünk, és felforraljuk. Hagyjuk pár percig forrni, majd levesszük a lángról. Édességekhez használhatjuk öntetként. 

Blogmustra