Három tuti családi program a téli szünetre

A téli szünet nagy részében a család szórakoztatásáról gondoskodik majd a karácsonyi készülődés, aztán az új ajándékok kipróbálása. De mindig elérkezik az a pár nap, amikor mindenkinek elege lesz a bejgliből és a négy falból, és valami érdekesebb program után nézne. Készüljön fel időben, hogy amikor eljönnek ezek a pillanatok, ne otthon nyüglődés legyen a vége.

Hócsúszdapark a Mátrában

Bár a fehér karácsony esélye nem túl nagy, a szünetben illene valami havas dolgot csinálni, ha már egyszer a nevében is ott van, hogy téli. Bár a Kékes webkamerája szerint jelenleg a Mátrában sincs hó, ha esik a téli szünet alatt, itt van rá a legnagyobb esély, hogy meg is marad.

mátrasztistván sípark facebook3
Mátrasztistván Sípark

Megfelelő hóviszonyok Mátrában a síelni, hógolyózni vágyóknak a Kékestető Sícentrumot és a mátraszentistváni Síparkot ajánljuk. Utóbbi helyen hócsúszdapark is várja a családokat, ami ráadásul minden időjárási viszony mellett tud üzemelni, úgyhogy ha nem esne a hó, ide akkor is eljöhetnek. A közvetlenül mellette található Hóhatár Hüttében pedig finom rétessel koronázhatjuk meg a napot.

Akciósan vagy az ünnepekre hangolva?

A Kolping Hotelben egész télen programkavalkád várja a családokat. Karácsonyozzon az ünnepi hagyományok megtartásával Bobóországban, vagy vegyen részt egy fergeteges szilveszteri partin, ahol a sztárvendég az Irigy Hónaljmirigy lesz! Ha pedig az ünnepek helyett inkább a téli szünetben szeretnének pihenni, tartalmas családi kikapcsolódás várja Önöket! (X)

Szabadulószoba gyerekekkel

Szabadulószobából finoman szólva nincs hiány Budapesten. Gyerekekkel együtt látogathatóról viszont eddig még nem hallottunk. A Savoya Parkbevásárlóközpontban működő Juss ki ezzel a tulajdonságával tűnik ki a hasonló játékhelyszínek közül. Kétféle pályájuk van: egy 1001 éjszaka meséit idéző, ahol 90 perce van a játékosoknak arra, hogy az információmorzsákat összerakva kijussanak a barlangból, ahová a herceg zárta őket. A másik pedig egy lovagkori témájú: itt 60 perc alatt kell kiszabadítani a szalmalovagot a várbörtönből.

jusski
Jusski / Facebook

A program hatéves kortól ajánlott, ha neten foglalunk időpontot – amit a téli szünet megnövekedett érdeklődése miatt erősen ajánlott megtenni –, 1-2 fő részére 5000 forintból, 3-6 fő részére 8000 forintból úszható meg a kaland.

Családi csobbanás

Hazánk tucatnyi belföldi élményfürdőjének köszönhetően a strandolás már nem csak a nyári szünetben lehet az ultimate gyerekprogram. Az Aquaworld Resort december 20. és január 3. között változatos programokkal készül a téli szünetre minden nap lesz vízi torna, vetélkedők, sportversenyek, de kézműves foglalkozások is. December 24-én és 25-én külön karácsonyi programokkal és ünnepi szauna rituáléval készülnek.

AquaWorld Resort
AquaWorld Resort

December 31-én pedig este fél 9-től hajnali 3-ig szilveszteri bulit tartanak. Lesz tűz- és lézershow, akrobaták, éjszakai büfévacsora pezsgővel, zene és óévbúcsúztató szaunaszeánszok is. A gyerekekkel érkezőkre is gondoltak, a kiskorúakat malacvadászattal, ki mit tud vetélkedővel, mini diszkóval, trombitaversennyel várják.

Csongrád megyeieknek a szegedi Napfényfürdő Aquapolist javasoljuk, december 22-én és 23-án a napijegy csak 700 forintba kerül az itteni lakosoknak. A belépővel a hatalmas csúszdapark, a játszóház, a melegvizes medencék, a baba-mama világ és a szauna is használható.

Napfényfürdő Aquapolis
Napfényfürdő AquapolisNapfényfürdő AquapolisNapfényfürdő Aquapolis

Hajdúszoboszlón pedig a Hungarospa Aqua-Palace élményfürdőbe érdemes ellátogatni: december 25-én és 26-án karácsonyi szaunaszeánszok és hóparty várható. December 31-én itt is lesz szilveszteri ereszdelahajam hastánccal, lézershow-val és habpartyval. Január esején és másodikán pedig pótszilveszteri buli lesz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek