Készítsen adventi naptárt könnyen, gyorsan!

Lassan itt az idő eldönteni, hogy idén készen vásárolt adventi kalendáriumot kapjon-e a gyerek, vagy egy saját készítésű csodából nyerje ki a hosszú várakozáson átsegítő édességfalatkákat. Mi itthon általában az utóbbi megoldást választjuk, egyrészt mert akkor mégiscsak az kerül a rekeszekbe, amit biztos, hogy szeretnek a gyerekek (és esetleg még egészséges is, ha ilyen elvárásaink vannak), másrészt így már maga az adventi naptár is meglepetés, amit lehet nagyon várni. 

unnamed

Általában három fontos szempontnak kell megfelelnie a saját készítésű adventi kalendáriumnak: a rekeszekbe elférjen a megfelelő számú gyerek ajándéka (a gyufaskatulya máris kiesett), könnyen elkészíthető legyen, mert 24 darab akkor is sok, ha egyszerű, viszont utaljon az ünnepre és legyen szép. Vagy legalább vicces. Úgyhogy idén azt fundáltam ki, hogy zöld papírpoharakból állítok össze egy karácsonyfát.

A papírpoharakra 100 forintos boltban tehetünk szert olcsón, de például itt is láttam, és nyilván máshol is be lehet szerezni. A műanyag pohár nem jó, mert átlátszik, és azt semmiképpen sem szeretnénk, ha idő előtt lefülelnék a gyerekek, hogy mit rejtenek a rekeszek. Hol marad akkor az izgalom?

unnamed (7)

Most következik a díszítés, amire tényleg bármi alkalmas, ami ragasztható. Először is szerezzünk be számokat 1-24-ig, a tavalyi falinaptárból is kivághatjuk, de dizájnosabbakat is vásárolhatunk, például itt. Én használtam piros, zöld és fehér cérnát, mini tortacsipkét, formalyukasztóval pauszból és piros kartonból kivágott díszeket, és ami még a kezem ügyébe került. Sima papírragasztóval rögzítettem mindent.

Így vágjuk ki a fedelet, egyszerre hatot.
Így vágjuk ki a fedelet, egyszerre hatot.

A papírpoharakat egyszerű másolópapírral zártam le úgy, hogy egy pohár száját körberajzoltam, majd összehatottam a papírt, így egyszerre hat kört tudtam kivágni egy A4-esből. A poharakba beletettem a megfelelő számú kis ajándékot (ahány gyerek annyi csoki), majd bekentem ragasztóval a száját, és lezártam a körrel.

unnamed (5)

Amikor mind elkészült, karácsonyfa alakba rendeztem a poharakat, és már kész is. Arra azért figyeljünk oda, hogy nagyjából logikusan helyezzük el a számokat, mert ha az 1-es az alsó sorba kerül, rögtön az első nap ledőlhet az alkotmányunk. Vagyis a nagyobb számok kerüljenek le alapnak, a kisebbek pedig egyre följebb.

Jó szórakozást!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek