Készüljön, pénteken hatalmas akciókkal vásárolhat be karácsonyra!

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy nem csak magát kíméli meg az idegeskedéstől és a tömegtől, ha már most beszerzi a karácsonyi ajándékokat, hanem a bankszámláját is a túlköltekezéstől. Az Extreme Digital előrehozott Fekete Pénteki akciójára 1,3 millió ember volt kíváncsi és abszolút eladási rekordot döntöttek, miközben összesen 498 millió forintnyi kedvezményt adtak a termékekre. November 27-én újra rengeteg helyen vásárolhat akár 70-80%-os kedvezményekkel is, sőt van ahol már csütörtökön elkezdik az akciózást. 

A Fekete Pénteket az egész világon az amerikai Hálaadás utáni pénteken tartják, ekkor árasztják el a világot azok a videók, amikor a vásárlók úgy gyepálják egymást néhány akciós televízióért vagy konyhai robotgépért, mint az egyszeri Balmain-hiénák a H&M-ben. Sokan már előző éjjel, vagy akár még hamarabb letáboroznak az üzletek elé, mások jó pénzért vállalják a bérsorbanálló szerepét is. Az egész alapja, hogy ekkor már teljes erővel a karácsonyra koncentrálnak az üzletek, és igyekeznek felszabadítani a raktárban némi helyet a karácsonyi sikertermékeknek. Itthon is egyre jobban kezd terjedni a fekete péntekes készletkisöprés, igaz eddig csak a H&M-nek sikerült az emberekből kiváltani a tömegverekedős hisztériát. 

Online rendelhet

A legkényelmesebb persze otthonról vagy a munkahelyről a számítógép vagy tablet előtt ülve vásárolni, amit például az eMag.hu, vagy a Mall.hu oldalon is megtehetek. Mindkét cég nagyon készül az akciós napra, az eMag például informatikai fejlesztésekkel biztosítja, hogy ne akadozzon az oldal és mindenki zavartalanul tudjon vásárolni, míg a Mall napi akciókkal vezeti fel a nagy pénteki leárazást. A Shopalike oldalon ruházati termékeket kereshet, vásárolhat majd akciósan cipőt vagy éppen lakberendezési dolgokat. Azoknak, akik szeretnek licitálni és egész nap azon izgulni, hogy övék lesz-e az egy forintról TV, vagy Converse cipő, a Vaterát ajánljuk hétvégi programnak, ahol szintén Black Friday-t tartanak.  Ha új laptopot szeretne szeretne akciós áron, akkor a Laptop.hu hírlevelére is érdemes feliratkozni, ha pedig az Apple cuccaihoz szeretne kiegészítőt venni olcsóbban, akkor a Stylebolt oldalára látogasson el pénteken, míg a hangtechnika vagy fejhallgatók vásárlása előtt álló emberek az Extreme audio oldalán vadászhatnak. Ők egyébként már ki is tették milyen termékek lesznek akciósak, de az árkedvezmény majd csak pénteken derül ki. A Black Friday gyűjtőoldalán több olyan webáruházat is megtalál, akik részt vesznek idén az akcióban, a vadászbolttól a bútorkereskedésen keresztül a gumisig  és még rengeteg olyan webshop, ahol akciós termékek várják, amik pontosan tökéletesek arra, hogy onnan szerezze be a karácsonyi ajándékokat. 

156846613
Bloomberg / Europress / Getty

Így élje túl a Black Fridayt

  • Iratkozzon fel azoknak a boltoknak a hírlevelére, amelyek érdeklik. Így ugyanis elsőként értesül majd az akciós termékekről, az akció mértékéről és a linkek segítségével legalább annyiban beelőzheti a többieket, hogy közvetlenül a megvásárolni kívánt termék oldalára kerül.
  • Állítson össze kívánságlistát. Gyűjtse össze mik azok a termékek, amiket megvenne ha akciós lenne és rakja be a kívánságlistájába, így azonnal látja van-e olyan akció, ami kihagyhatatlan.
  • Ne féljen a mobiltelefonjáról bonyolítani a rendeléseit, ha éppen nincs a gép előtt
  • Ha valamelyik üzletbe megy, készüljön fel, hogy esetleg tömeg lesz és menjen oda nyitás előtt. Ha teljesen biztosra akar menni, közben próbálkozhat online is vásárolni a többi oldalon. 
  • Mindig nézze meg rendesen a webshopokat. Ha nem bízik bennük, mert túl olcsónak találja, vagy a cég mindössze egy gmail-es e-mail fiókkal rendelkezik, akkor válassza az utánvételes fizetést és mikor megérkezik a csomag nyugodtan bontsa ki a postán mielőtt kifizetné. 

Vagy a boltokban is harcolhat

Több üzletben is vásárolhat akciósan, akkor jár a legjobban ha nagyon korán, akár még nyitás előtt érkezik, mert minél nagyobb a kedvezmény, annál hamarabb elkapkodják és annál kisebb a készlet. Aki a téli ruhatárát szeretné bővíteni, annak érdemes lesz a Premier Outlet Centerbe  kilátogatni, ahol egész hétvégén kuponos akciók lesznek, a Black Friday szellemében akár 90%-os kedvezménnyel, bár a legtöbb bolt azért a 20-30% kedvezményt lőtte be. Ha nem menne olyan messze, akkor látogasson el a Springfieldbe, ahol két termék vásárlása esetén, az olcsóbbat egész hétvégén fél áron kapja. A Duna Plaza is készül akciókkal egész hétvégén, de figyeljen oda, mert van olyan bolt, ahol csak egy napig érvényesek az akciók.  Az Office Depotban a webáruházban és a boltokban is talál majd akciós termékeket. Ha televíziót vagy elektronikai cikket szeretne venni, akkor az Euronicsnál egész héten talál akciókat, igaz azok nem Fekete Péntek, hanem Fekete Péter néven futnak, de a lényegen ez nem változtat. Idén a Tescoban is lesz Fekete Péntek, kisebb háztartási gépek mellett TV-t és mobilokat is vehet, az Auchan pedig már csütörtöktől 50-60%-os kedvezményekkel várja a vásárlókat.Szintén csütörtöktől indítja az akcióját a Jysk, ahol paplanok, plédek, étkezőszékek várják akciósan. De ha otthonát dekorálná vagy csinosítaná, akkor a Kikába mehet bútorokért, vagy a  a Praktiker boltjaiban és az online áruházában is talál majd akciókat 27-én. Ők 6000 akciós termékkel és ingyenes házhoz szállítással készülnek. Sőt igazi tervezői cuccokat is vásárolhat pénteken kedvezményesen, például Rekavago termékekből. 

 
156874652
Allison Joyce / Europress / Getty
 

 Külföldi oldalak

Ha nem karácsonyi ajándékot szeretne, vagyis nem baj, ha a rendelt termék nem érkezik meg karácsonyig, akkor a napot külföldi oldalak böngészésével is töltheti. A legnagyobb áruházak az Ebaytől elkezdve az Amazonon át mind tartanak Black Friday akciókat, akik pedig nem, azok általában a Cyber Monday-re készülnek, ami november 30-án lesz esedékes. A lista tényleg szinte végtelen,itt azonban megtalálhatja a részt vevő külföldi nagy áruházak többségét. 

 
 
 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek