Zanza!

Mivel olyan ember nincs, aki, ha szereti a csokis édességeket, ne szeretné a brownie-t is, biztosra mehetünk ezzel a húsvéti vendégváróval. Ha húsvét, akkor nyúl (még ha nagy valószínűséggel csak egy fordítási hibának köszönheti a húsvéti főszerepet), és ahol nyúl, ott kell legyen répa is.

DSC 0012(1)
Fotó: Piszke

Kevés egyszerűbb sütemény létezik a brownie-nál, így a hozzávalók kimérése és összekeverése után a sütés ideje alatt kész is van az ünnepi dekoráció.

Hozzávalók: (20x20-as forma, 16 kocka brownie)

10 dkg darált mandula
5 dkg liszt
fél kk. só
1 csapott kk. sütőpor
5 dkg kakaó

4 nagyobb tojás
22 dkg (nád)cukor
1 tk. instant kávé

15 dkg vaj
15 dkg étcsokoládé

10 dkg marcipán
1 kk. sárga, egy-egy csepp piros és zöld ételfesték
kevés porcukor
3-4 ek. sűrű dzsem vagy lekvár

  1. A tészta első öt hozzávalóját elkeverjük.
  2. A tojásokat, a cukrot és a kávét összekeverjük, majd hozzáadjuk az előzőekhez.
  3. A vajat és a kockákra tördelt csokit a mikróban (vagy gőz fölött) közepes fokozaton összelangyosítjuk, simára keverjük és a tésztához adjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt formában, 175 fokra melegített sütőben 30 percig sütjük.
  5. Amíg a tészta sül, a marcipánt porcukrozott munkalapon átgyúrjuk; 1 kávéskanálnyi sárga ételfestékbe egy csepp pirosat keverünk, így narancsszínű festéket kapunk, 8 dekányit ezzel, a maradékot a zöld festékkel színezzük. Porcukrozott munkalapon fél kisujjnyi répákat formázunk, a tetejére a zöld marcipánból pici szárat készítünk.
  6. A kihűlt brownie-ból körben 1 cm-nyi tésztát levágunk, elmorzsoljuk.
  7. A tésztát 4x4 cm-es kockákra vágjuk, megkenjük a dzsemmel, és megszórjuk a brownie-morzsával, a kockák közepébe illesztjük a marcipán répákat.
Blogmustra