TÉL

Hüttézzen otthon, hüttekajákkal

2014. február 2., vasárnap 13:31

Végre (?) itt a tél, leesett az első rendes hó, már semmi nem tarthat vissza bennünket attól, hogy otthon is hüttehangulatot teremtsünk. Azt már végigvettük, milyen italokkal tudjuk ezt megvalósítani, most pedig összeszedtük, mit főzzünk a pia mellé, ha síelés nélkül is síelősen szeretnénk magunkat érezni.

Kezdjük a levessel

Ami mi más is lehetne, mint kedvenc osztrák hüttelevesünk, a Frittatensuppe, vagyis a húsleves palacsintatészta betéttel. Vagyis a palacsintaleves. Ha ezt főzné, a receptet megtalálja itt.

Főétel hús nélkül, a käse spätzle

Vigyázat, csak azért, mert nincs benne hús, a käse spätzle még nem lesz valami könnyű kaja. A karakteres sajttal (sajnos ez trappistából nem lesz az igazi) összepiruló nokedli, a tetején a sült hagyma egyszerűen tökéletes, pláne, ha még megküldjük egy adag gyomorkímélő köményes káposztasalátával. Az autentikus élménynek fontos része a sistergően forró, egyszemélyes vasserpenyő. Ha ez nincs kéznél, de vágynak az élményre, tálalhatják valami olyanban, amivel szintén meg tudják magukat égetni. Korábbi receptünket itt olvashatja.

shutterstock 83169817

Főétel húsevőknek: Wiener Snitzle bécsi krumplisalátával

Egy jó szelet borjúbécsi egy jó adag krumplisalátával sokak szívét megdobogtatja akkor is, ha előtte nem síeltek egész nap. Sőt, van akinek úgy csak igazán. Hogy mitől borjúbécsi, meg mitől nem, és miért lesz jó, arról már korábban elmélkedtük, itt találják a receptet a húshoz és a salátához.

Desszertnek egy jó császármorzsa, osztrák/magyar/reform módra

Nem is tudom, van-e olyan étel nálunk, amiből olyan sok verziót közöltünk, mint a császármorzsából. Volt olyan, amikor összehasonlítottuk, vajon az osztrák, lisztes, vagy a magyar, grízes a jobb, önök pedig szavaztak. Aztán volt olyan is, amikor a korábban két Michelin-csillagos helyen dolgozó sztárséf mutatta meg, ő hogyan készítené el ezt (na meg a rántott húst). Volt már reform-császármorzsánk is, ami kölesből készült, állagában pedig inkább a magyaros verzióra hajazott, vagyis nem annyira hüttés, de megdöbbentően finom lett. Aztán nemrégiben azt is megmutattuk, milyen a lisztes verzió, ha a nagyi szakácskönyvét vesszük alapul. Sokkal régebben pedig a recept mellett arról is írtunk, a legenda szerint honnan ered az étel neve. Szóval, ha smarnira vágynak, lesz miből választani, csak le ne hagyják mellőle a szilvamártást (1 kg felezett szilva, 20 dkg cukor, 1,5 dl vörösbor, 1 citrom leve, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, 12-15 percig főzve), különben oda a hüttehangulat.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta