Újabb érvek a szabadtéri edzés mellett: szaporodnak a kondiparkok

Azt hittük, 2012-ben már mindent elmondtunk a szabadtéri kondiparkokról, de azóta is egyre több olyan létesítmény jelenik meg az országban, ami kifejezetten az ingyenes és friss levegőn megvalósítható edzést propagálja. Tornaparkok, street-art és ami belefér, frissítve.

Budapest már két éve is elég jól állt szabadtéri kondilehetőségek terén, de mindig van hova fejlődni. Csepelen azóta két ilyen park is van, egyik a Daru-dombon, a BMX pálya mellett, a másik a Hollandi út végén található. A Tabán és a Hegyalja út mellett van már edzőpark a XIII. kerületi Országbíró utcában is, de külsőbb kerületekben is jó pár új helyszínre bukkantunk, Káposztásmegyertől a XX. Kerületi Újtelepi parkerdő pályájáig.

Az ország többi részén is egyre kondi és/vagy tornapark létesül, jó néhányat képen is megmutatunk.

Egy tornapálya minden izmot megdolgoztat

A különböző felszereltségű parkokban tulajdonképpen csak a fantázia (vagy a lustaság) szabhat határokat a mozgásnak. Előbbivel egyre kevesebb probléma lehet, hiszen például ezen az oldalon konkrét leírást is kapunk, hogyan használhatjuk az eszközöket, de ha valaki szeretné látni, hogyan kell mindezt profin kivitelezni, nem kell sokat kutakodni videós segítséghez sem.

Street Workout - ha nagyban gondolkozik

A street workout edzésmódszer nálunk is egyre népszerűbb, és ez a sport csodásan egybefonódott a szabadtéri kondi szó szerinti térhódításával, igaz ez azért egy kicsit komolyabb kihívást jelent, mint egy pár perces edzegetés egy jól felszerelt parkban. Aki valóban komolyan gondolja, az rengeteg információt talál erről a sportról a magyar oldalukon, de ugyanitt folyamatosan gyűjtik a legújabb szabadtéri edzési lehetőségek helyszíneit, így érdemes néha rápillantani a listájukra. Itt egy kis ízelítő, hogyan is csinálják a nagyok. Utánozni szabad, de azért csak fokozatosan.

Két évvel ezelőtt térképünk igencsak kibővült, érdemes újra átnézni, mert egyre kisebb a valószínűsége, hogy nem talál a közelében egy olyan parkot, ahol nekikezdhet az ingyenes mozgásnak, vagy akár ki is gyúrhatja magát.


View Szabadtéri kondiparkok in a larger map

Ha esetleg a közelében található olyan szabadtéri konditerem vagy tornapálya, ami nincs rajta a térképen,jelezze nekünk, és azonnal frissítjük a térképet!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek