TAVASZ

Futószett és -kiegészítő teszt: jót, s jól

2014. május 17., szombat 22:57

futócipőkkel egyidejűleg pár futóruhát is kipróbáltunk, mert ugye, arról már egyszer írtunk, hogy csak futáshoz tervezett ruházatban lehet igazán kényelmesen futni. Persze, amíg ki nem próbálja az ember a különbséget a pamut nadrág–sima póló kombó és a valódi futóruházat között, addig ezt úgysem fogja érteni, szóval most is arra buzdítanánk, hogy ha eddig nem volt e téren tapasztalata, tegyen egy próbát.

A Columbiából, az Intesportból, a Helly Hansenből és a The North Face-ből szereztünk be összesen nyolc szettet és egy mini sortot, amihez sajnos nem volt a méretünkben felső, de azért anélkül is kipróbáltuk. 

Asics futónadrág, 11990 forint

Andi: Az alsó kifejezetten bejött, különösen a téli Asics nadrághoz képest egy felüdülés. Kellemes, vékony, puha anyaga van, de nem túl vékony, kinézem belőle, hogy nem mállik szét tíz mosás után. A fazon is rendben van. Futás közben könnyed érzés, nem izzadtam különösebben bele, és hamar meg is száradt. Szívesen futnék ilyenben máskor is. Elsőként ezt próbáltam, de végül ez maradt a kedvenc nadrágom a teszteltek közül.

Funkcionalitás: 10 pont,
Kinézet: 10 pont
Ár/érték arány: 9 pont

Asics poló, 9390 forint

Póló: a póló futásilag semmi extra, viszont jó a fazon, és jól is néz ki. Futni benne olyan volt, mint bármelyik futópólóban. Beleizzadtam, aztán utána viszonylag hamar meg is száradtam - jó futópóló, de semmi különös. Viszont nincs befűzője a fülhallgatónak, ami nekem mínusz pont. Többször előretekeredett a zsinór, rámtapadt, foglalkozni kellett vele.

Funkcionalitás: 8 pont,
Kinézet: 10 pont,
Ár/érték arány: 7 pont

Columbia futónadrág, 14990 forint

Andi: a nadrág anyaga nyári futógatyához képest egy picit vastagabb, ami lehetne előny, ha emiatt fantasztikusan összetartana, és iszonyú áramvonalasan néznék ki benne - de nem. Összességében az anyag és a fazon sem nyert meg magának, futni persze lehet benne, de az élmény kedvéért sem ezt választanám, jobban izzadtam benne, mint az Asics gatyában.

Funkcionalitás: 7,5 pont,
Kinézet: 8 pont
Ár/érték arány: 6

Columbia OmniFreeze póló, 13990 forint

Andi: a póló zseniális!!! Úgy értem, a színe szarul áll, a fazon nem az esetem, a fülhallgatót sem lehet belefűzni, és még nagy is volt, viszont futni szenzációs benne. Bevallom, egyáltalán nem hittem, hogy ezek az Omni-izék tényleg csinálnak valamit, a póló belseje azt hirdeti, hogy ha elkezdek izzadni, akkor a póló elkezd hűteni meg extrán szellőzni. Persze... Tapintásra csak egy szokásos, minőségi futópóló, kellemesen selymes. Aztán futottam benne, és megtértem: tényleg sokkal kevésbé izzadtam, mint bármi másban, pedig kifejezetten izmosat futottam benne, mégis, a futás végén is alig volt nedves, és az is pillanatok alatt megszáradt. Szuper!!! Ha tehetném, már örökké csak ilyen technológiájú pólóban futnék, de hát az ára...

Funkcionalitás: 10 pont
Kinézet: 7 pont
Ár/érték arány: 8

Under Armour póló, 9390 forint

Becca: Ennél a pólónál az volt az érzésem, hogy a szükségesnél több számmal nagyobb, pedig 38-as volt belevésve (talán az lehetett az oka, hogy amerikai márka, így a 38-as inkább az európai 40-esnek felel meg). A póló anyagával nem volt bajom – felvéve egyszerűen csak semmilyen, és fényvisszaverőt nem sokat látott. Futni nem volt rossz benne; gyorsan szárad, de nem adott semmilyen pluszt ez sem, ahogyan az alsója sem. Remélem lesz ebből a márkából még több ruha is a boltban, mert vannak nagyon jó darabjaik is!

Funkcionalitás: 7,5 pont
Kinézet: 7 pont 
Ár/érték-arány: 5

Under Armour sort, 13 990 forint

Becca: Ezt a nadrágot sehova nem tudtam tenni, mert se nem rövid, se nem hosszú, és még fekete is. Őszintén szólva nem lett a kedvencem, és ha csak úgy bemennék a boltba, nem is ezt emelném le elsőre a polcról. A színe számomra elég meghatározó, feketét soha sem hordok, szóval ez ezért is kilőve. Az anyagával túl sok baj nincsen: nem izzadtam bele, bár nem volt annyira kényelmes, mint bármelyik másik. Viszont kíváncsi lettem, hogy mi ez a márka, mert eddig még nem hallottam róla, és azt kell hogy mondjam, a honlapjukon sokkal jobb termékeket is találtam ennél a szettnél. Ezen is látszódik, hogy mennyit számít a szín és a fazon, mert hiába jó az anyag, ha az előbbi kettő nem kielégítő. Ráadásul az ára is elég húzós: a legdrágább sort az általam próbáltak között.

Funkcionalitás: 7 pont
Kinézet: inkább nem írok semmit
Ár/érték-arány: 5

Helly Hansen Pulse shorts, 11 990 forint

Becca: Ez volt az egyik kedvencem az általam próbált nadrágok között. Nagyon tetszik, hogy technikailag is tökéletes; egyáltalán nem izzadtam bele, jól szellőzik és futni is kellemes érzés benne. Abszolút olyan, mintha semmi nem lenne rajtam. Jó a színe meg az anyaga, és klassz, hogy nem csak „bugyi” van benne, hanem egy kis feszülős sort. Van zsebe, amiért külön bónusz jár, és kinézetre sem az az átlagos futósort. Kicsit furcsálltam, hogy a gatya elején van csak fényvisszaverő, és sajnos az azonos márkájú pólónak sincs a hátán (bár az ujján van). Ez egy kicsit visszatartana a megvásárlásától. Az már más kérdés, hogy szívesen felvenném másik felsővel is a sortot, amin valószínűleg lenne fényvisszaverő, így már nem is akkora baj, ugye. Az ára abszolút megnyerő ahhoz képest, hogy HH. Jó minőségű, és biztosan nem kell túl hamar lecserélni újra. Nagyon ajánlom ezt a nadrágot, de még jobban ajánlanám, ha lenne hátul fényvisszaverő. 

Funkcionalitás: 9 pont (csak a fényvisszaverő hiánya miatt)
Kinézet:10 pont
Ár/érték-arány: 8

Helly Hansen Pace, 14 990 forint

Becca: Kicsit szomorúan nyugtáztam, hogy fényvisszaverő terén a pólónál sem voltak bőkezűek: egyedül a póló két ujján van, ami nem biztos, hogy elegendő, ha nem pályán fut benne az ember. A színe tetszik, az anyaga is jó, kényelmes viselet, baromi jól szellőzik, képtelenség úgy megizzadni benne, hogy érződjék a viselésekor. A fazonjával sincsen semmi bajom, de nem hagy nyugodni ez a láthatósági dolog. Lehet, hogy én vagyok ennyire elővigyázatos? Az ára még az, amin esetleg faragnék kicsit, így elég soknak tűnik. Esetleg érdemes megvárni vele a leárazást. Ha lesz még a méretében, biztosan jól fog járni ezzel a szettel! Csak varrjon rá külön fényvisszaverő csíkokat

Funkcionalitás: 9 pont
Kinézet: 9 pont
Ár/érték-arány: 7

Intersport, One Touch

Pro Touch pöttyös nadrág, 7990 forint

Becca: Ebben a nadrágban nyugodtan futhat akár esőben is – biztos lehet benne, hogy nem lesz a bugyijáig vizes, ugyanis vízlepergetős az anyaga. A sortban van egy színben azonos bugyi is, emiatt nem kell feszengeni benne futás, de leginkább nyújtás közben. Könnyű, kényelmes viselet. Van belső zsebe, ami fontos szempont, viszont erről is nagyon hiányolom a fényvisszaverőt; érdekes módon sem elől, sem hátul nincsen rajta. Emiatt elgondolkoznék, hogy megvegyem-e, ami viszont nagyon mellette szól, a vízhatlansága. Nehéz döntés, de fényvisszaverőt még mindig egyszerűbb rávarrni utólag, mint vízhatlan anyaggal bevonni a ruhát… (Csak kérdés, hogy a házilagos varrás mennyiben rontja a vízállóságát.)

Funkcionalitás: 9 pont
Kinézet: 10 pont
Ár/érték-arány: 9

Pro Touch pöttyös póló, 9390 forint

Becca: Amikor a pólót felvettem, abszolút olyan érzésem volt, mint az általános iskolai tornadresszben. Esetleg még az egybe részes fürdőruhámhoz tudnám hasonlítani, mert annak is ilyen csúszós, elasztán anyaga van. Az persze mellette szól, hogy ez az anyag puha, jó a póló fazonja és legalább rikító színe van. Hjaj, de utáltam azt a kék tornadresszt! Amit ki kell emelni ennél a felsőnél, hogy van rajta zseb, ami nagyon ritka a pólók között, ezért feltétlenül jár a bónusz pont. Ami viszont totálisan negatívum: már megint azok a fránya fényvisszaverők – vagyis azok teljes hiánya. Meg lehet izzadni a pólóban, de szerencsére a gyorsan száradó fajtából való, és annak ellenére, hogy elég rugalmas (nyúlós) az anyaga, egyáltalán nem kellemetlen hordani. 

Funkcionalitás: 9 pont
Kinézet: 8 pont
Ár/érték-arány: 7

Pro Touch, szettben 7990 forint

Andi: Amennyire meggyőzte a kolleganőket a Pro Touch cipő, nekem sajnos azt kell bevallanom, hogy ezt a szettet nem szerettem meg.

A nadrág anyaga kicsit vaskosabb, mint az Asics, és valamivel vékonyabb, mint a Columbia. Első blikkre nagyjából ugyanúgy néz ki, mint a másik két, általam próbált térdig érő futógatya. Itt viszont véget is érnek a hasonlóságok. Ez az első gatya, amelyik jól láthatóan tevepatát képez, és ráadásul még a póló is rövidke, úgyhogy az sem segít. Futás közben pedig az volt az érzésem, hogy kellemetlenül nem szellőzik, pedig ez a gatya indult a legjobb esélyekkel, kint futottam vele, 10 fokban, szélben, és nem is gyorsan, nem is sokat. Mégis, villámgyorsan az lett az érzésem, hogy belül vizes, és ez még jó sokkal a futás vége után is így maradt, szóval a száradási sebessége sem túl jó.

Nadrág: Funkcionalitás: 6 pont,
Kinézet: 5 pont
Ár/érték arány: 5

Andi: a póló tetszik, mármint, ahogy kinéz, jó a fazon, szuper a színe is (bár nekem áll jól), és kellemes, selymes anyaga van. Viszont a futni benne nem volt egy óriási élmény, ennél is úgy éreztem, hogy nem szellőzik. Futás közben ezt elhessegettem azzal, hogy a 10 fok-széviharra való tekintettel fölévettem egy hosszúujjú futófelsőt is - bár ugyanez a hosszúujjú más pólókkal nem szokott hasonló tüneteket produkálni. De itthon, a meleg szobában ülve is lassan száradt, pedig alig izzadtam meg. És a legfurcsább, hogy amikor kb fél órával a futás vége után levettem, mert már baromira zavart, hogy még mindig vizes, azt tapasztaltam, hogy a póló csontszáraz. Én vagyok nedves alatta. Na, ilyet futópólóban még nem pipáltam. Nem tudom, mennyibe kerül, de azt mondanám, az én noname, 1400 forintos pólómat csak annyiban veri, hogy kicsit jobb a fazonja, viszont tudásban az simán jobb. Ja, és a fülhallgatót ebbe sem lehet befűzni, de ez a jelek szerint egyáltalán nem olyan funkció, ami egyértelmű lenne, ha a három általam tesztelt trikó közül egyik sem tudta..

Póló: Funkcionalitás: 5 pont
Kinézet: 10 pont
Ár/érték arány: 5

The North Face szoknya, 11 900 forint

Becca: Másik nagy kedvencem az NF szettje volt. Már az meglepett, hogy szoknyás kialakítású a sort. Sosem gondoltam volna, hogy futóruhát is lehet szoknyás változatban kapni. Mert az oké, hogy a teniszező csajok ilyet hordanak, meg a Görkori Sindy is ilyenben rója a köröket, de arra sosem gondoltam volna, hogy én is ilyenben fogom megtenni a szokásos távomat. Viszont, amint felvettem, rájöttem, hogy milyen menő benne lenni, és nyilván az első reakcióm az volt, hogy kislányként pörögtem benne. Na de nem csak erre jó, futni is nagyon klassz benne. Egyáltalán nem zavar, hogy szoknya. Persze, belevarrtak egy azonos színű sortot is, amitől még kényelmesebb az egész. A szoknya elején, hátulján, sőt, még a belső kis gatyán is(!) van fényvisszaverő, ahogyan zseb is megtalálható mind a két rétegen.

Funkcionalitás: 10 pont
Kinézet: 10 pont
Ár/érték-arány: 10 pont

The North Face póló, 9900 forint

Becca: A pólónak is egyedi szabása van, és elöl-hátul van rajta fényvisszaverő. Jól szellőzik, nagyon finom, puha anyaga van, tökéletesen passzol a szoknyához, és kellemes viselet. Mondjuk, ezt a felsőt leginkább a szoknyával tudom elképzelni, mert szettben annyira jól néz ki, hogyha elég merész lennék, simán felvenném utcára is – csak úgy flangálni. Valószínűleg görkorizni is fogom hordani, ahhoz is tökéletes viselet. Külön tetszik, hogy nagyon élénk színe van, ami sötétben is jól látszik, és egyébként is, a kedvem is jobb lesz tőle. 

Funkcionalitás: 10 pont
Kinézet: 10 pont
Ár/érték-arány: 9 pont

Bónusz: sport melltartó, futódzseki, kiegészítők

Dzseki

Becca: a dzsekit régebben szereztem be, mivel szeretek  esőben is futni . Mindenképpen kellett vennem egy erre alkalmas dzsekit. Mivel zöldszínbuzi vagyok, azonnal beleszerettem ebbe a darabba, és igazából feleslegesen kezdte el sorolni az érveket mellette az eladó, engem már csak az érdekelt, hogy néz ki felvéve. Tetszett, hát megvettem. Kipróbáltam esőben, bevált. Egyáltalán nem izzadok alá, és szakadó esőben sem ázik be. Állítólag valami olyan technológiával készült az anyaga, amiről azonnal lepereg a víz, és ez így is van. Az ára sem volt magas, ha jól emlékszem 15 ezer forint körül volt, ami tényleg megéri, mert ezt elég csak egyszer megvenni. Ráadásul még trükközni is lehet vele, mert annyira könnyű és vékony az anyaga, hogy össze lehet hajtogatni zsebméretűre, így akkor is el tudom vinni magammal, ha csak borús, de még nem esik, és ha kell, csak magamra kapom. Ja, és ezt simán hordom utcára is esőben. Egy baja van csak: nincsen kapucnija.

Telefontok:

Becca: mivel futáshoz sokan szeretik magukkal hordani telefonjukat, elektromos kütyüjeiket, kipróbáltam, milyen a karra erősíthető tartó (3990 forintért szereztem be). Futás közben sem esett le a felkaromról, szorítani sem szorított, zavarni sem zavart, de mivel én nem hurcolászok az mp3-on kívül semmit magammal – túl nagy szükségét nem látom. Akinek kell, nyugodtan vegye meg; vízálló a tok, és elég biztosan tartja a telefont is. Kiesni nem fog belőle.

Andi: mindig karra tépőzárazható tokkal futok, és imádom! Mivel zenére futok, elképzelni sem tudok jobb módot a telefon tárolására, mint ez. Ráadásul vízálló, ami nem csak az eső ellen védi meg a telefont, hanem az én izzadásom ellen is. Ami a bónusz: a műanyag tok fedőfóliája olyan, hogy az érintőképernyő azon keresztül is működik, ami szuper, hogy nem kell mindig előbányászni a telefont, ha valamit akarok. Bár a tokom régi, de ugyanezt a gyártmányt most 6 ezer forinttól láttam.

Fülhallgató:

Ami viszont óriási szolgálatot tett, az a fülhallgató. És nem csak azért, mert tök jó hangosan is lehet zenét hallgatni vele, hanem mert 3 különböző méretű kis gumifej is van hozzá: S-es, M-es és L-es, tehát pont a fülkagylója méretéhez valót tud választani. Ezzel elkerülheti, hogy mozgás közben kiessen a füléből, amiért nagyon hálás vagyok. Erről (is) talál képet a galériában!

Sportmelltartó:

Andi: kiegészítőkből nálam a sportmelltartó volt. Eddig nem voltam nagy véleménnyel a sportmelltartókról, sajnos rossz tapasztalatom volt velük, ami eléggé tartott, abban nem kaptam levegőt. Ez viszont szuper, ha valamit, hát ezt mindenképpen szeretném megvenni a teszt végén. Tulajdonképpen egy merevítés nélküli top, a mellrészen belül plusz réteg van benne, az egész nagyon masszív, de közben puha, és a varrások eldolgozottsága is tökéletes. Sajnos az ára elég húzós, 9900 forint.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta