Így készítsen epres joghurtfagyit otthon

Nagyobb városokban egyre több helyen lehet látni frozen yogurt bárokat, ahol könnyű-lágy joghurtfagyit kérhetünk különféle ízekben és feltétekkel, öntetekkel. Jó hírünk van: ilyen joghurtfagyit otthon is készíthetünk, és így biztosan nem kerül bele semmilyen állományjavító, aroma vagy színezék, csak joghurt és friss gyümölcs. Mi most eperrel készítettük el, ha már egyszer eperszezon van, de próbálkozzanak nyugodtan más idénygyümölcsökkel is!

EpresFroYo2
Ötvös Zsuzsanna

Hozzávalók:

400 g eper (megtisztítva, mérve)

400 g sűrű görög joghurt

4 ek. porcukor

2 ek. akácméz

1. Az epret leturmixoljuk a porcukorral és a mézzel. Érdemes kóstolni, és ha szükséges, lehet még pluszban édesíteni – nyilván ez attól is függ, mennyire érett epret kaptunk. Még finomabb lesz az eredmény, ha 150°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig elősütjük a nagyobb darabokra vágott epret, összeforgatva a porcukorral és a mézzel. Így az eper veszít a víztartalmából, kevésbé fog jegesedni a fagyi, az íze pedig sokkal koncentráltabb lesz.

2. A leturmixolt eperhez hozzákeverjük a joghurtot, majd ezt a fagyialapot teljesen kihűtjük.

3. A legegyszerűbb fagylaltgépben elkészíteni az epres joghurtfagyit, ekkor lesz a legkrémesebb a végeredmény. A fagylaltgépben frissen kikevert-lehűtött fagylalt pont olyan könnyű-krémes állagú lesz, mint a bolti frozen yogurt: habzsák segítségével tudjuk kis pohárkákban gusztusosan tálalni. Higgyék el nekünk: egy fagyigép legalább olyan jó befektetés a nyárra, mint egy új fürdőruha (és árban is hasonló tétel)!

4. Fagyigép híján egy lapos tálban tegyük a fagyialapot a fagyasztóba, majd félóránként keverjük át botmixerrel, hogy ne képződjenek jégkristályok.

EpresFroYo1
Ötvös Zsuzsanna
Oszd meg másokkal is!
Mustra