SZÜNIDŐ

Tisza-túra: Így szerezzen saját csirkét vidéken!

2014. június 28., szombat 16:17

Előfordult, hogy konzervet kóstoltunk kalandos Tisza-túránk során, de azért a három nap alatt rendes ételre is vágytunk – így lett túránk egyik legfontosabb pontja az élelemszerzés, ami (kettő helyett végül) egyetlen darab élő csirke beszerzését és leölé(eté)sét jelentette. A művelethez többen pesties picsogással nem asszisztáltunk, de persze aztán a vízparton töltött éjszakánk alkalmával mindannyian mohón fogyasztottuk el a belőle készült tarhonyás ételt, ami a sólethez képest énekelt.

Szóval addig nem volt különösebb problémánk a feladattal, amíg csak megtekinteni kellett a kisállatokat, a csirke beszerzése is csak pillanatnyi zűrzavart okozott – nem úgy a leölés. Az eseményekből Szőke András-filmrészletet kovácsolt az élet, valahogy így: 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta