SZÜNIDŐ

Idén a kalandtábor a sláger

2014. június 13., péntek 09:49

Bár még csak most kezdődik az igazi nyár, már most lehet tudni, hogy mik az idei tábortrendek. A Taborfigyelo.hu 400 táborozó és szüleik bevonásával mérte fel, hogy mik a 2014-es év slágerei, hol táboroznak a gyerekek, valamint mennyit költenek a szülők gyerekenként egy táborra. A portál szerint a későn ébredők sem csúsztak le az idei szezonról.

Tábortípus

Komolyabb elmozdulás tapasztalható a tavalyhoz képest a tábor típusának kiválasztásánál. A válaszadók 41 százaléka napközis, míg 59 százalékuk ottalvós tábort választott gyermekének, míg 2013-ban a gyerekek 80 százaléka ottalvós táborban töltötte a vakáció egy részét. A különbség egyik magyarázata lehet, hogy a napközi táborral mind anyagilag, mind a felügyelet nélküli időszak hosszát tekintve jobban járnak a szülők. (Ha mégis egyhetes táborba küldené gyermekét, itt elolvashatja, mit érdemes bepakolni a csomagjába.)

Tábortematika

A táborok tematikai megosztásában közel a válaszadó közel negyede (22%) kalandtábort választott gyermekének, míg 13% sporttáborokra voksolt. A képzeletbeli dobogó harmadik fokát az idegen nyelvi táborok foglalják el (13%), majd ezeket követik a tánctáborok, a készségfejlesztő táborok, a kézműves táborok, és a vizes táborok. Az előző évvel összehasonlítva a sporttáborok kerültek előtérbe (2013-ban a 6. helyet foglalták el), és az idegen nyelvi, elsősorban angoltáborok népszerűsége erősödött valamelyest.

Földrajzi eloszlás

A Balaton már 2013-ban is mérhetően háttérbe szorult, és 2014-ben sincs ez másként. A 2014-es év négy legnépszerűbb helyszíne Budapest (38%), Pest megye (20%), Veszprém megye (17%) és Bács-Kiskun megye (16%). Budapesten elsősorban a napközis, míg a többi megyében nagyrészt az ottalvós táborok viszik a prímet.

Kedvelt táborozási időszakok

Idén a legtöbb gyerek (37%) júniusban táborozik, míg júliusban 34%, augusztusban 29% tölti a vakációt táborokban. Ez a mért érték a tábort később foglalók miatt, minimális mértékben ugyan, de változhat. A portál adatai alapján még azok sincsenek lecsúszva az idei táborozásról, akik most kezdenek el keresgélni. Ugyan a táborok egyes turnusai már beteltek ugyan, de a többségnél még lehet akár több időpontra is jelentkezni.

Kevesebbet költenek táborra

A szülők a 2013-as adatokhoz képest idén kevesebbet költenek táborokra. A napközis táborokra 18 000 forintot (2013: 26 500 forintot), míg ottalvós táborokra átlagosan 30 000 forintot (2013: 32 650 forintot) szánnak.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta