KARÁCSONY

Ilyen ajándékot ne vegyen soha: a világ legrondább vázája

Dívány 2014. december 7., vasárnap 12:57

Sok ronda vázát láttunk már életünkben, de most megtaláltuk a műfaj csúcsát: ebben a darabban összpontosul minden, ami egyáltalán elrontható egy kézműves karácsonyi ajándékban. Egyfelől rémesen rút. Másfelől szörnyen drága. Ráadásul bizonyára rengeteget dolgozott vele a művész egy rossz napján. A magyarázat szerint amúgy a váza egy pulykát ábrázol, mi ezt magunktól nem vettük észre.

il 570xN.663703424 mhzi
Fotó: Etsy.com

Ha mi egyáltalán nem értjük az esztétikumot, és önöknek mégs megér 92 ezer forint+szálllítást ez a csodadarab, akkor itt rendelhetik meg, érdemes körülnézni még az eladó portékái között, feltéve, hogy van kedvük borzongani.

Az ajándékversenyes vagy a rajzfilmfigurás reklám bénább?

nemoszi 2014. december 7., vasárnap 09:14

Karácsonyra minden magára valamit is adó márka és üzletház kijön egy reklámmal: a végeredmény általában erőltetett és giccses. Most hirtelen két igazán érdekes alkotást találtam, az egyik a Mulberry szösszenete, mely vicces szeretne lenni, a másik a Tiffanyé, mely hozza azt a nyálas stílust, amit egy ékszerháztól elvár az ember. A hajtás után megnézheti a videókat és szavazhat, melyik reklám a kínosabb. Illetve, ha önnek épp tetszik ez a két kisfilm, akkor ennek is hangot adhat alább.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tojáslikőr helyett: gyümölcsös mézes likőr házilag

kh 2014. december 7., vasárnap 09:01

Egy kicsit untam már a szokásos karácsonyi tojáslikőr ízét, úgyhogy idén mindenképp valami újat szerettem volna kipróbálni. Az alábbi recept ötlete úgy jött, hogy ezek az alapanyagok voltak itthon. Az eredmény hasonló lett, mint a Bailey's (szerintem még finomabb is), és mivel házi készítésű dologról van szó, egy adagot alkohol nélkül dobtam össze, így azt a gyerekek is fogyaszthatták. 

A hozzávalók között fellelhető piros gyümölcsös méz receptje ide kattintva megtalálható, én egy kis fahéjat is tettem bele. Nem okoz túl sok plusz munkát, pikk-pakk összedobható, a maradékot gyümölcstea ízesítésére használom. 

Ha valakit zavar az italban a nyers tojássárgája, akkor a felmelegített tejjel óvatosan össze is főzheti (tej kis sugárban a folyatosan kevert tojáshoz, aztán vissza a lábosba, melegíteni, nem forralni, mert rántotta lesz).

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hipszter csokimikulás napszemüvegben nyomul

Menő/Ciki

Edicsek 2014. december 6., szombat 18:46

Karácsonyi időszakban ellepik a boltokat a furcsábbnál furcsák Mikulások. Mutattunk már focirajongó csokimikulást, stroboszkópos, nyakba akaszthatót is, de a legsúlyosabb eddig a chippendale Mikulás volt. Most a hipszter csokimikuláson a sor.

A hipszter Mikulás annyira laza, hogy simán elmehetne a bulinegyedbe szombat esténként kézműves söröket és díjnyertes pálinkákat kóstolgatni, senkinek sem tűnne fel, hogy ő a Mikulás. Ennek megfelelően a ruházata (=csomagolása) sem a megszokott piros nagykabát, hanem fekete zakó, esetleg bőrkabát. A kiegészítők is fontosak, ezért van rajta egy napszemüveg, hiszen a fehér havon megcsillanó napfény tényleg tud vakítani, meg egyébként is divatos. A puttonyán sem a szokványos Christmas felirat látható, hanem a fiatalos X-Mas. A csomagolás egyébként Lindt csokit rejt, ami megnyerte a szerkesztőségi vaktesztet. A hipszter Mikulást a Müllerben láttuk, és 1390 forintba kerül.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
szavazat szavazat

Ajándékok az osztálytársnak, ha kétezer forint a limit

Sáfár Zsófia 2014. december 6., szombat 12:59

A karácsony előtti hajszában mindig egy kisebb kihívást jelent, amikor a gyerek azzal állít haza, hogy ajándékot kell vennie egy alig ismert osztálytársának, mert hát úgy adódott: őt húzta ki. Ha egy jó vagy legjobb barátot kell meglepniük, legfeljebb pénzt, nem pedig véleményt kérnek tőlünk a gyerekek. Ha viszont nekik sincs ötletük, mi mitől lennénk okosabbak? Azért mégis megpróbálunk adni néhány tippet

Távolról sincs vége, olvasson még »

Karácsony? Az ajándék márpedig elmarad!

nemoszi 2014. december 6., szombat 11:14

Az amerikai Utah államban – egész pontosan a beszédes nevű Hurricane városban – élő John és Lisa Henderson úgy döntött, megleckézteti három fiát és nem tart idén karácsonyt. A 11, 8 és 5 éves gyerekek nem viselkedtek valami jól az évben, és a szülők előre figyelmeztették őket, hogyha így folytatják, nem kapnak ajándékot. A kölykök pedig nem kaptak észbe, úgyhogy most megisszák a levét – írja blogján a nő.

cancelled-christmas

Lisa Henderson kapásból úgy kezdi, hogy a dekoráció és a közös programok maradnak, csak épp ajándékot nem kap egyik gyerek se a szüleitől, a pénzt jótékony célokra költik. (Persze, ha valamelyik rokon vesz meglepetést, azt megkapják az utódok.)

Döntésüket sokan kritizálták, íme, két vélemény: tulajdonképp nincs abban semmi rossz, amit csinálnak, sőt, egy újabb fölösleges Star Wars figura helyett szeretetet és odafigyelést kapnak a gyerekek, akik egyúttal azt is megtanulják, hogy van annak következménye, ha valamit rosszul csinálnak.

Másik szerzőnk véleménye szerint viszont „ez nem szeretet, pláne nem odafigyelés, hanem elképesztően szomorú, és szembemegy az egyetlen olyan nevelési elvvel, amiben szinte mindenki megegyezik, miszerint a gyereket soha ne büntesd úgy, hogy abból az derüljön ki, hogy ő, mint ember nem elfogadható a számodra. Szóval ez a rosszak voltak, nincs ajándék, ez durván nácitempó”.

Egyébként a fiúk nem hisztiznek vagy szomorkodnak a szülői döntés miatt, hanem elkezdtek egymásnak ajándékokat készíteni (saját kezűleg) és segítenek a család jótékonysági akcióinak megszervezésében. „Megtanulták, amit szerettünk volna, hogy megtanuljanak, mert nem szomorkodnak, hanem gondolnak másokra is" – írja Henderson, aki szinte biztos benne, hogy ez lesz a legszebb karácsonyuk.

A Mikulás üzeni: még nem késő jól viselkedni

Edicsek 2014. december 5., péntek 19:29

Az eredeti finn Mikulás, Jolopukki jelenlétében mutatta be a Vodafone Magyarország a jótékony célokat szolgáló Max a barátság nyomában című mesekönyvet néhány nappal ezelőtt, az eseményen a rászoruló gyerekek is találkozhattak vele, és mi is feltettünk neki néhány kérdést. A szerepéből egyetlen másodpercre sem esett ki, nem hiába – mégiscsak ő a hivatalos Mikulás. Megtudtuk például, hogy több száz éves, a szakálla 350 év alatt nőtt meg és nagyjából 100 évbe telt, mire megőszült. Legalább hetente egyszer szaunázik, ez jót tesz a szakállának is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

DIY: ajándékozzon zsákból készült Mikuláscsizmában!

gr 2014. december 5., péntek 19:11

Az ünnepekre készülve nemcsak azt nehéz kitalálni, mivel lepje meg szeretteit, hanem azt is, hogyan csomagolja be az ajándékokat. Az amerikai karácsonyi filmekből ömlenek a Mikuláscsizmák, amiben olyan finomságokat rejtenek el, mint a csoki, gumicukor, mandarin, virgács és egyéb apróságok. Ha mindig is tetszett önnek, vagy akár dekorációként is el tudná képzelni, akkor mindenképp görgessen lejjebb: lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készítheti el saját verzióját. Ráadásul nem is olyan bonyolult, mint képzelné!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A bécsi vásárok kiütéssel győztek a pozsonyiak felett

Becca 2014. december 5., péntek 10:22

Ahogyan az már évről évre lenni szokott, idén is megnéztünk pár bécsi karácsonyi vásárt, de a megszokott mainstreamvonal helyett most olyanokat kerestünk, amiket nem a hotel dolgozói ajánlanak, hanem ahová a helyiek is szívesen ellátogatnak, és nemcsak unalmas hógömböt, mécsestartót és mézeskalácsszívet lehet kapni. Találtunk olyan rendhagyó vásárt, ahol DJ szórakoztatta a tömeget, és olyat is, ahol valóban kézművestermékeket árulnak ócska giccsek helyett. Megnéztünk néhány pozsonyi vásárt is, de ha választani kellene Bécsbe vagy oda menjünk-e, egyértelműen az előbbire voksolnánk. Vagy Salzburgra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szalonnadísz, a húsimádók tökéletes ajándéka

Menő/Ciki

aa 2014. december 5., péntek 08:37

Ha eddig azon törtük volna a fejünket, hogy vajon mit adjunk annak, akit mindenképpen megszeretnénk tréfálni az ünnepi szezonban, akkor a szalonnás karácsonyfadisszel egyértelműen ráleltünk a tökéletes ajándékra. A hazánkba is szállító amazon.com-on egy párban kapható szalonnás díszért 24.99 dollárt (6199 forintot) kér egy kaliforniai üvegfújó. Nem kellett sokat kutakodnunk ahhoz, hogy rájöjjünk, nem ő az egyetlen, aki efféle őrültségekben utazik az oldalon.

Távolról sincs vége, olvasson még »
szavazat szavazat

Rekord mennyiségű karácsonyi fény ledekből

Edicsek 2014. december 4., csütörtök 18:52

Ausztráliát most már nemcsak azért irigyelheti, mert egy szál pólóban készülhetnek a karácsonyra, hanem azért is, mert mindezt fényárban úszva tehetik meg. Legalábbis azok, akik Canberrában élnek. Ott ugyanis a BBC híre szerint nemrég világrekordot döntöttek több mint egymillió karácsonyi ledfénnyel. A Guinness-rekordként bejegyzett installációt belépőjegy ellenében lehet megtekinteni, a bevétel pedig jótékonysági célokat szolgál: olyan szülőket támogatnak majd belőle, akik gyermeküket bölcsőhalálban veszítették el. A képek alapján a legtöbben szelfizni és új profilképeket készíteni mennek a karácsonyi mesevilágba, ami egészen az ünnepekig látogatható.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Idén ne hagyja ki a mikulásfutást!

mzd 2014. december 4., csütörtök 16:07

A szerkesztőségben sokat foglalkozunk a mozgással, azon belül pedig a futással is: áprilisban megtanultunk 5 kilométert lefutni 0-ról, megírtuk, miért szúr az oldala futás közben és tippeket is adtunk, amelyek segítségével megszeretheti ezt a mozgásformát. Indultunk a Fighters runon is, és mivel holnapután jön a Télapó, arról sem feledezhetünk meg, hogy ez a mikulásfutások hétvégéje lesz! Szerencsére egyre több helyen rendezik meg a sportesemények leginkább szerethető verzióját, ezért úgy döntöttük, összegyűjtjük, hova mehet, ha mozogni szeretne a napokban (is).

Kihagytunk valamit? Ide kattintva írja meg nekünk és kiegészítjük a posztunkat!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

5 magazin, amivel jó alaposan rágyúrhat az ünnepekre

etelka 2014. december 4., csütörtök 14:08

A karácsonyi készülődéshez jól jönnek a különböző DIY ötletek, tanácsok, ajándéktippek, meg persze a receptek, ha szeretne újítani egy kicsit a menüsoron, vagy feldobni azt valami különlegességgel. Az ünnepi időszakban számos lap adventi, karácsonyi különszámot jelentet meg, meg is néztünk párat, hogy kiderüljön, melyikre érdemes költeni és melyik pénzkidobás a javából.

Karácsony – 1990 Ft

1 bookline B1277397
Fotó: Kossuth Kiadó

A legdrágább lap a Kossuth Kiadótól származik, a 146 oldala kiadvány advent heteire osztva vezeti végig az olvasót a feladatokon. Bár jól hangzik, hogy 29 ötletet kapunk csak advent első hetére, a Lazítsunk! kitételű szösszenet, vagy a fára szánt mézecskalács-díszek elkészítése nem tűnik egetverő tippnek. Persze, vannak olyan ötletek is, melyek tényleg nem sablonosak, de a képügynökségi fotók használata megöli a dolgokat. Hiába biztatnak arra, hogy a karácsonyfa helyett kartonfát készítsünk, ha egy 3 cm-es deszka karácsonyfával illusztrálják az ötletet, ami pont olyan, mintha egy Sugarbird ruhán mutatnám be az új Christian Dior kollekciót.

Szerencsére gyorsan kapnak egy plusz pontot, amiért szolgáltatnak egy kis kultúrtörténetet, amit minden hétnél megismételnek. Nagyon feldobja a lapot az a két oldal, amit Grecsó Krisztiánnal és Lackfi János író-költőkkel töltenek meg, valamint a tényleg kreativ DIY munkák, bár irigykedve nézek azokra, akik képesek vendégpapucsot varrni és dísziteni a karácsonyi őrületben. Az ötletek tényleg jók, a lap által ajánlott hozzávalók azonban gyakran igen drágák, de szerencsére van alternatíva ezek helyettesítésére. A receptekben nem nyújtanak újat, a klasszikus aprósütemények, bejgli, gyümölcskenyér vonalán mozognak.A nemezelt díszek még a profik által megalkotva is több mint viccesen néznek ki, erről lebeszélnék mindenkit, aki eddig nem nemezelt. A karácsonyi asztalra szánt tyúkhúsleves-töltött káposzta sem hiszem, hogy hiánypótló lenne, ugyanakkor egy csomó receptnél azt érzem, profi szakácsnőknek írják, közben pedig más recept elkészítését nagyon részletes fotókkal illusztrálják. A receptek egy része jó éttermekből származik, és az Ikon vagy a 67 ételei akkor is izgalmasak, ha teljesen konvencionális ételeket írnak le.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gazdag nőnek venne dizájnercuccot? Íme!

mzd 2014. december 4., csütörtök 11:35

A drága, férfiaknak szánt ruhák és kiegészítők mustrája után adja magát, hogy megnézzük a női darabokat is. A Net-a-porter oldalon néztünk körbe, ami az egyik legnagyobb, dizájnerruhákra szakosodott webshop. Itt is 4 kategóriából (ruházat, cipők, táskák és ékszerek) közül válogattunk és bizony értek minket meglepetések. A fenti sorrendben haladtunk és a ruhák után azt hittük, nem jöhetnek drágább holmik, aztán mégis: a táskák között találtunk olyat, amiért egy estélyi árának dupláját kérik, az i-re a pontot pedig az ékszerek tették fel. Némelyikért euróban kérnek annyit, ami forintban is sok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gasztroajándék: marokkói sózott citrom

kh 2014. december 4., csütörtök 09:09

Elég kevés olyan étel van, amihez egy egész citromot fel kell használni, a maradék pedig sajnálatos módon nálunk mindig ott rohadt meg a hűtőben. Utánanéztem, hogyan tudnám hasznosítani, és olyan jó receptet találtam, hogy azóta nemcsak a megmaradt citromot pakolom el ilyen módon. 

A sós citrom a marokkói konyhából való, de a kambodzsai konyha is ismeri. Mivel hőkezelés nélkül készül, igazi C-vitamin-bomba, ami jól jön a téli napokban. Gasztroajándéknak is kitűnő, ha egy színes szalaggal átkötött üvegbe teszi.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van jobb a karácsonyi alsónál: a karácsonyi öltöny

Edicsek 2014. december 3., szerda 20:19

Úgy látszik, van élet a manós cuccokon és a karácsonyi alsónadrágon túl is, az ünnepi mintákat bármeddig lehet fokozni: tessék, itt vannak a karácsonyi öltönyök. Az OppoSuits nevű cég eddig sem épp az átlagos öltönyeiről volt híres, most viszont előállt a karácsonyi kiadással. Van sima karácsonyfás, ami enyhén csomagolópapír jellegű, van karácsonyi pulóverre hajazó változat és van hóemberes-karácsonyfás verzió is, ami leginkább egy pizsamára hasonlít. Az öltönyök 64.95 fontba, azaz nagyjából 25 ezer forintba kerülnek, ami ahhoz képest sok, hogy azért viszonylag korlátozott időszakban tudja hordani, ahhoz képest viszont nem olyan drága, hogy máshol egy extravagáns pulcsi kerül ennyibe. Ön venne az ünnepi vacsorához karácsonyi öltönyt? El tudja képzelni, hogy pasija vagy férje ilyenben jelenik meg a családi buliban? Szavazzon!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Öt hasznos ajándék futóknak

Dívány 2014. december 3., szerda 20:18

Nemrég összegyűjtöttük, hogy mit is érdemes ajándékozni azoknak, akik rendszeresen mozognak, most pedig azoknak szeretnénk segítséget nyújtani, akik futó ismerősük/rokonuk/barátjuk ajándékával vannak meglőve. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt hiszi, menő kültéri karácsonyi fényei vannak? Téved!

Edicsek 2014. december 3., szerda 18:04

Közeleg az ünnep, lassan ideje előszedni az összes karácsonyi fényt és kirakni az ablakba vagy kidekorálni velük az udvart. Talán eddig azt hitte, hogy a környéken önnek vannak a legjobb fényei, mert mondjuk több programot is tud vagy éppen egy külön generátor kell, hogy üzemeltetni tudja? A helyzet az, hogy az igazán menő kültéri fények és dekorációk világa Amerika, úgyhogy szétnéztünk, milyen darabokat szerezhetnek be az otthoniak. Hát, sokkal menőbbeket, mint itthon bárhol. Ön kiállítana az erkélyére egy karácsonyi jelmezbe öltözött, világító Yodát? És mi a helyzet az egy emelet magas felfújható karácsonyi dinoszaurusszal? És akkor még a traktoros Mikulásról, valamint a világító Hello Kittyről még nem is ejtettünk szót. A Home Depot oldalán egyébként 30 dollártól (nagyjából 7000 forinttól) kb. 100 dollárig (nagyjából 25 ezer forintig) talál izgalmas darabokat. Képek a galériában!

Adományozna, de nem tudja kinek? Van pár ötletünk!

Tuna Judit 2014. december 3., szerda 12:52

Karácsony közeledtével minden évben előtérbe kerül az adományozás kérdése, számtalan szervezet gyűjt ilyenkor ruhát vagy pénzt, Magyarországon és külföldön egyaránt. Adakozna ön is, de nem tudja, kinek és mit? Adunk néhány tippet, mert sokaknak (és egyre többeknek) van szüksége segítségre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dizájnercuccok gazdag férfiaknak

mzd 2014. december 3., szerda 09:09

Az esetek jelentős részében nehéz olyan ajándékot venni karácsonyra, aminek biztosan örül az illető. A milliomosok esetében ez egy fokkal könnyebb lehet, mert már attól boldog lesz az ajándékozott, ha a teljesen egyszerű fekete pulóverének nyakából egy Givenchy felirat néz vissza rá.

Ebből kiindulva megnéztük, milyen ruhákra és kiegészítőkre számíthatnak az igazán gazdag férfiak a fa alatt, ha igazán gazdag a párjuk/családjuk. A Net-A-Porter mintájára az erősebbik nemnek szánt dizájnerruhákat összegyűjtő Mr. Porter oldal kínálatából szemezgettünk és a négy főmenü (öltözet, cipők, kiegészítők, lifestyle) mindegyikéből a 3 legdrágább darabot választottuk úgy, hogy egy márka ne szerepeljen egy kategórián belül többször. Az eredeti árakat euróban adták meg, mi 300 forintos árfolyammal számoltunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha odavan a világűrért, a bolygós díszeket önnek találták ki

.syl. 2014. december 2., kedd 19:44

Bár a Tescócban és az Auchanokban is kapni egészen normális díszeket, különlegeseket nem igazán, de ha ilyesmire vágyik, szerencsére talál érdekes darabokat a lakberendezési üzletekben, sőt, akár külföldi oldalakon is. Viszont ezek nem lesznek olcsók, arra készüljön. Az alábbi, kézzel készült, üveg bolygószettet (9 bolygó+ a Nap) az Amazonon találtuk, 375 dollárért, ami átváltva kb. 92 500 forint. Az üvegbolygókat a glasssculpture.org művészei készítették, az oldalon talál még további érdekes díszeket is. Persze, megértjük, ha nem szeretne kiadni ennyi pénzt csupán díszekre, viszont ha feltétlenül az univerzumnál maradna, akkor javasoljuk az 50 dolláros (kb. 12 300 forintos) nyakláncot innen, vagy egy tízdarabos pohárszettet innen, bár utóbbi sajnos épp nincs raktáron.

solsys-roll480
Fotó: glasssculpture.org
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Így lesz totál megtervezett a karácsonya

etelka 2014. december 2., kedd 19:22

Őszintén csodálom azokat az embereket, akik képesek megtervezni a karácsonyi tennivalókat, alaposan átgondolják, mikor mit takarítanak ki, mikor készítik el az adventi naptárat, mikor csomagolják az ajándékokat, hogy aztán szentestére már csak legfeljebb a főzés – vagy még az se maradjon. Ha hozzám hasonlóan ön sem tartozik ebbe a kategóriába, viszont szeretne, akkor mutatunk néhány honlapot, ahol praktikus tanácsokat és követhető feladatokat talál, hogy idén ne legyen egy merő ideg karácsonykor.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Láblámpás égősor, ha valami szokatlanra vágyik

Menő/Ciki

Dívány 2014. december 2., kedd 15:34

Látta a Karácsonyi történet című filmet, amit 1983-ban mutattak be? Ebben a filmben fontos szerepet kap a neccharisnyás női lábat formázó lámpa. Ebből a szokatlan berendezési tárgyból hármat is készítettek a forgatásra, de mindegyik tönkrement még a helyszínen.

Sebaj, a lámpából azóta kultikus tárgy lett. A 20 éves évforduló alkalmából Clevelandben, vagyis abban a városban, ahol a film játszódik, a Terminal Tower nevű épületből egy óriási lábat formázó lámpa lett tavaly karácsonykor, és Northport egyik barkácsüzletében is ünnepi hagyománnyá vált a lámpagyújtás. Tyler Schwartz ennél is tovább ment, és a film igazi szakértőjeként könyvet is írt A Christmas Story Treasury címmel, Retrofestive nevű cége pedig évente körülbelül 1000 darabot ad el a nevezetes tárgyból Kanadában.

Aki csatlakozni szeretne a lámparajongók klubjához, megteheti, ha elég türelmes és van felesleges 35 dollárja (kb. 8600 forintja). A ModCloth oldalán ugyanis ennyiért kapható a Karácsonyi történet ihlette izzósor. Sajnos most nincs raktáron ebből a csodából, de ha ilyen nagy rá az igény, biztosan szereznek még belőle. 

Ön mit gondol a jelenségről?

lab osszes.png
Fotó: ModCloth
 
Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
szavazat szavazat

Háztartásonként 67 ezret költünk ajándékokra

.syl. 2014. december 2., kedd 14:44

Szerencsére fenyőre az idén sem kell többet költeni, mint tavaly, az árak ugyanis előreláthatólag nem változnak, ám mint az a CIB Bank felméréséből kiderült, így is elköltünk egy rakást pénzt. A vásárlási szokásokról 300, 25 és 59 év közötti, városi, bankkapcsolattal rendelkező felnőttet kérdeztek, és mint kiderült, a válaszadók átlagosan 67 ezer forintot költenek a karácsonyi ajándékokra háztartásonként (átlag 7 főnek ajándékoznak), és további 45 ezer forintot fordítanak az ünnephez fűződő kiadásokra. 

shutterstock 158048939

A megkérdezettek háromnegyede szűk család körben, 34 százalék pedig szélesebb körben is ünnepel, 11% pedig a barátokkal is karácsonyozik. 18 százalék már októrben vagy korábban, 27 százalék pedig novemberben kezdi meg az ajándékok beszerzését, 43% pedig december első felében teszi meg ugyanezt. Az utolsó pillanatra csak 10% hagyja a vásárlást. A legnépszerűbb ajándék idén a könyv (68% veszi), a kozmetikum (63%) és a ruhanemű, illetve a cipő (52%), de sokan vesznek édességet (41%), kisebb háztartási gépet (41%) és játékot is (38%).

60% az aktuális fizetéséből, 42% általános tartalékokból fizeti az ünnephez kapcsolódó kiadásokat, 36% kifejezetten erre a célra félretett összegből gazdálkodik, kölcsönt pedig 19% vesz igénybe az ünnepi költségek miatt, áll a sajtóközleményben.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Hatórányi vonatútra találja a karácsonyi vásárok mekkáját

etelka 2014. december 2., kedd 09:04

Vidámparkban, barlangban vagy híd alatt is talál karácsonyi vásárt, ha már unja a hazai kínálatot, de ha ezért nem utazna egészen Svédországig vagy Hollandiáig, akkor van egy jó ötletünk, ahová érdemes elmenni: nem más ez, mint a Budapesttől 545 kilométerre található Salzburg. Megnéztük a legnagyobb vásárokat a városban és környékén, tegyen így ön is! De azért elmondjuk, mire számítson.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés