KARÁCSONY

Karácsonyi szakállgömb: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

nemoszi 2014. december 12., péntek 10:52

2014 a szakáll éve volt, ez kétségtelen: a lumberszexuális férfi az etalon, és Budapest utcáin is egyre több fiatal, szakállas hipszter jön szembe. Adta magát, hogy valaki előbb-utóbb kitalálja, hogyan lehet a szakállasokat extra költésre bírni. Egy londoni reklámügynökségnek sikerült előrukkolnia egy elég fárasztó karácsonyi trenddel, a szakállba akasztható karácsonyfa-gömbökkel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
szavazat szavazat

Olcsó karácsonyi vásárt keres? Felejtse el a belvárost.

Tuna Judit 2014. december 12., péntek 08:30

Jártunk karácsonyi vásárban AusztriábanPozsonyban, és persze idén is megnéztünk pár budapestit is, leginkább azért, hogy kiderüljön, mennyire különböznek (átlag)árban a fővárosiak. Mielőtt azonban rátérnénk az egyes vásárokra, megjegyeznénk, hogy a díszkivilágítás valahogy jobban sikerült idén, mint az elmúlt években, ráadásul egyre több helyen nyílt karácsonyi vásár, amik megadják az ünnepi hangulatot – ha már az enyhe, nyirkos, esős idő egyáltalán nem emlékeztet rá. 

Szóval megnéztünk két belvárosi (Vörösmarty tér, Városháza Park) és egy óbudai (Fő tér) vásárt – a részletekért görgessen lejjebb!

Távolról sincs vége, olvasson még »

DIY-ajándék karácsonyra: írható bögre

gr 2014. december 11., csütörtök 20:35

Képzelje el, hogy a reggeli kávé mellé reggelente személyes üzenettel kedveskedik szerettének –vagy éppen olyan apróságokra hívja fel a figyelmét, mint hogy itt lenne az ideje elmosogatni vagy bevásárolni. Az írható bögre nemcsak akkor praktikus, ha igazán személyes, egyben kreatív ajándékot szeretne adni karácsonyra, hanem akkor is, ha saját kezűleg készített aprósággal szeretne kedveskedni rokonának, barátjának. Lépésről lépésre mutatjuk, hogyan készül ez nagyon egyszerű jópofaság, ami ráadásul alig több mint ezer forintból kijön.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sok a tojástartója? Építsen belőle ökofenyőt!

.syl. 2014. december 11., csütörtök 19:06

Még mindig van pár napja, hogy induljon a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság öko-karácsony pályázatán, és ha idáig kereste a megfelelő ötletet, most már azon sem kell tovább gondolkodnia: szedje össze a (lehetőség szerint zöld) tojástartóit, és építsen belőlük fenyőt úgy, ahogyan az az alábbi fotón látható. A tojástartóból összerakott karácsonyfára Berlinben, a Humboldt Egyetem Grimm Központi Könyvtárában akadtak rá.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Íme egy csúnyapulcsi a kötött pálya rajongóinak

Menő/Ciki

.syl. 2014. december 11., csütörtök 14:37

Karácsonyhoz közeledve az üzletekben is megszaporodnak a csúnyapulóverek, de ha igazán izgalmas darabot szeretne látni, érdemes a saját kezűleg készített példányok között szétnézni. A metro.co.uk most a Youtube-on akadt rá egy különleges csúnyapúlóvere, amihez torontói készítője egy kisvonatot is applikált, sőt, karácsonyfa-izzókat is aggatott rá. Szerintünk megnyerte a szezon legrondább csúnyapulcsija címet, de önök mit gondolnak? Menő vagy ciki?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
szavazat szavazat

Ez kell a tökéletes vagy a jó karácsonyi ajándékhoz

Sákovics Diana 2014. december 11., csütörtök 14:11

Tavaly karácsonyra szemránckrémet kaptam. Ültem a fa alatt, szép ruhában, kiglancolva, az akkor 32 évemmel, és zavartan forgattam a kezemben a tégelyt. Tényleg itt van már az ideje?  Itt tartanánk? A többiek látják rajtam, amit én még nem? Vagy csak nem tudtak mit adni ? Aztán pár perc kínos feszengés után úgy döntöttem: végül is örülök neki. 

Persze az, hogy végül megbékéltem a szemránckrémemmel, nem jelenti azt, hogy ez volt életem ajándéka. Pláne nem A TÖKÉLETES ajándék. Mert a kutatások szerint tökéletes bizony létezik, méghozzá akkor, ha az ajándék megfelel hat feltételnek, azaz: személyre szabott, meglepő és luxus, illusztrálja, hogy az ajándékozó áldozatokat hozott érte (pénzt, időt, energiát), lényege, hogy az ajándékozott boldog legyen vele, és ezt a célját el is éri. Nem egyszerű. Ráadásul mindig, mindenkinek úgysem találhatjuk meg tökéletes ajándékot, de elég jót azért könnyen adhatunk. Különösen, ha alkalmazzuk mindazt, amit az ajándékozás lélektanáról tudunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bizarr karácsonyi reklám kismamákkal és sörhasú pasikkal

aa 2014. december 11., csütörtök 12:09

Mi kicsit elborzadtunk, de több mint 18 millóan nézték meg a Youtube-on a Kmart tavalyi, Joe Boxer termékeket népszerűsítő fehérnemű kampányát, amiben szmokingban és klasszikus karácsonyi alsóban pózoló férfiak rázták hímtagjukat a Jingle Bells dallamára. Az áruházlánc idén sem bízta a véletlenre a karácsonyi szezont: ezúttal öt várandós (vagy kamu terheshasas), piros atlétát és pizsama nadrágot viselő modellel reklámozza az ünnepeket, számol be a fashionista.com a #ShowYourJoe hashtaggel futó reklámsorozatról.

Állapotos nők a Kmart kampányban
Állapotos nők a Kmart kampányban
Fotó: kmart.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így élje túl a karácsonyi zabálást

etelka 2014. december 10., szerda 20:20

Nincs mese, karácsonykor az is hízik legalább 1-2 kilót, aki egész évben a futópadon éli életét, és az edzőtermi öltözőből rohan a nagy karácsonyi zabálásra. Előre szólunk, hogy a legtöbben végül úgysem ússzák meg a traktát, viszont a Foodpanda összeszedett néhány praktikát, amikkel mérsékelheti a károkat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Házhoz rendelni a karácsonyfát? Lehet, csak drága lesz.

jamie 2014. december 10., szerda 17:44

Eszébe jutott már, hogy milyen lehet fenyőfaragás nélkül a karácsony? Amikor nem kell egy több méteres fát hazacipelnie, miközben sok száz, apró tűlevél szúródik a testébe? Jó hírünk van: elvégeztetheti mással a piszkos munkát, jó pénzért ugyanis a karácsonyfát házhoz hozzák, és bele is faragják a talpba. Önnek csak a forintot kell számolnia. Viszont abból jó sokat.

A fenyőfa online rendelése egyre népszerűbb vállalkozás, bár még itthon nem túl nagy a választék. A szállítók főleg Dániából hozzák a Nordmann-fenyőt, így az árak is ehhez igazodnak. Szóval, ha emellett dönt, készüljön, hogy hiába nem emelkednek a fenyőárak a tavalyiakhoz képest, garantáltan nem hatezer forint/két méter áron jut majd hozzá a Nordmann-fenyőjéhez. Na de nézzük, hol, mit, mennyiért kapunk.

158019299
Fotó: Joern Haufe / Europress / Getty

Nordmann-fenyő

Más néven kaukázusi jegenyefenyő. Sokszor tévesen normann, vagy normand fenyőnek hívják, pedig nincs köze se a normannokhoz, se Normandiához. Nevét egy finn zoológusról, Alexander von Nordmannról kapta. Az örökzöldek 30-40 méteresre is nőhetnek és ágai enyhén felállnak.

Forrás: Wikipédia

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutassa meg a gyerekének, milyen fontos segíteni másokon!

.syl. 2014. december 10., szerda 11:41

Karácsony környékén több helyen is tartanak Budapesten ételosztást (mert igen, idén télen lehet), és akad közöttük olyan is, amiben idén akár gyerekek is részt vehetnek. „Kedves Barátaim! Idén is lesz ételosztás a budapesti Blaha Lujza téren, mert sajnos szükség van rá. Pár éve már a karácsonyom része, hogy én is segítek, ez most sem marad el, 26-án megyek. Felvetésemet, hogy 20-20 percig ezúttal gyerekek is oszthassanak ételt, a szervezők (krisnások) pozitívan fogadták .Biztatlak Benneteket, hogy ha van kisiskolás korú gyereketek, aki bátran vállalná ezt a küldetést, hívjátok ezt a számot és jelentkezzetek: +36 30 684 6861 U.i.: Idén karácsonykor kifejezetten hideg lesz, javasolt alaposan és még annál is alaposabban felöltözni! A gyereketek ki fogja bírni a hideget, a sorban állók között is rengeteg a gyerek. Kis segítség, nagy tanulás, sok szeretet ;)" – írt a Facebook-oldalán a kezdeményezésről a gyerekek bevonásának ötletgazdája, Szalóki Ági énekesnő.

A szolidaritást az elesettekkel legjobban példamutatással lehet megtanítani - ha szeretné megmutatni gyerekének, milyen fontos segíteni, itt a lehetőség, érdemes élni vele – még akkor is, ha ezért kicsit át kell variálni az ünnepi családlátogatás sorrendjét. A krisnások egyébként nemcsak december 26-án, hanem 24.én és 25-én is osztanak ételt a Blaha Lujza téri parkolóban. 

shutterstock 179930675
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Itt a nagy bejgliteszt: a Daubner a bajnok

Tuna Judit 2014. december 10., szerda 09:39

A karácsony ikonikus édessége a bejgli, és ha már nincsen energiája otthon megsütni, persze, hogy egyik kedvenc cukrászdájából fogja beszerezni. Na jó, de a sok neves cukrászda bejglije közül melyik a legjobb? Erre kerestük a választ.

Nyolc cukrászda diós süteményeit kóstoltuk: Daubner, Gerbeaud, Auguszt, Vanilin, Vári, Jégbüfé, Don Bosco és Szamos. A bejgliket egyenként lemértük, hogy biztosak legyünk abban, a megadott mennyiséget kapjuk-e, illetve, hogy a fajlagos áraikat ki tudjuk számolni. Egy olyan termék sem volt a teszten, amelyiknél a mérleg kevesebbet mutatott volna a megadott súlynál, sőt, a legtöbb néhány grammal többet nyomott, mint amennyinek árulták. 

A kóstolón semmilyen tudományos alapon nem vizsgáltuk a bejgliket, kizárólag kinézet, íz és illat alapján osztályoztuk őket. Számunkra az ideális bejgli: omlós, rengeteg töltelék van benne, nem fojtós, és nem agyonütősen édes.

Bejgli

A bejgli búzaőrleményből (főleg búzafinomlisztből BL55), élesztő, étkezési só, étkezési zsiradék, cukor, tej vagy tejpor, liszt kg-ként 1 db tojásnak megfelelő tojáskészítmény, víz és szükség szerint dúsító- és adalékanyag felhasználásával, jellegzetes omlós-élesztős tésztakészítési technológiával, lappá nyújtás utáni egyenletesen elkent töltelékterítéssel, feltekerő, hengergető alakítással, száraz légtérben történő kelesztéssel, közben tojásozással, majd száraz légterű kemencében történő sütéssel előállított termék.

Alak: a termékre jellemző hosszúkás, rúd alakú, arányosan domború, a termék egész hosszában egyenletes vastagságú; ne legyen torz. Felület: a terméktípusra jellemző vörösesbarna, márványosan fényes, sima, összefüggő felületű (apró repedések előfordulhatnak az összes felület 10%-án); nem lehet kormos, szennyezett, égett, ázott, átnedvesedett, vagy sérült. Bélzet: kissé tömött, rugalmatlan, omlós szerkezetű, jól felismerhető a csigavonalban elhelyezett töltelék. Íz és illat: a felhasznált anyagok jellegének megfelelő, jellemző aromájú; ne legyen idegen ízű vagy szagú.

Forrás: Magyar Élelmiszerkönyv

A maximálisan elérhető pontszám 40 volt, a Daubneré volt az egyetlen, amelyik megközelítette ezt, az ezüstérmes meg épphogy meghaladta a 30-at. A többiek leginkább a 20-as skálán mozogtak, és csak kettő volt a teszten, amelyik még a 20-at sem érte el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Napi cuki: karácsonyra készülő kutyák

Edicsek 2014. december 10., szerda 09:19

Van az úgy, hogy szűk két héttel karácsonyt megelőzően sem sikerült még az embernek ünnepi hangulatba kerülnie – ha ön így járt, akkor most egy cukikutyás galériával próbálunk segíteni a problémán. Az ebek némelyikének már százezernél is több követője van az Instagramon, ahol ön is figyelemmel kísérheti, milyen hülyébbnél hülyébb ruhákba öltöztetik őket a gazdáik, némi jutalomfalatért cserébe. Ha szeretne rengeteg cuki kutyát látni (és kicsit sajnálni őket), akkor nézze meg a galériát! 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ezeken a workshopokon kreatívkodhat karácsony előtt

etelka 2014. december 9., kedd 19:23

Karácsony közeledtével az átlagosnál nagyobb számban hirdetnek meg tanfolyamokat, workshopokat, ami pont kapóra jön, ha nincs még ajándékötlete vagy fél egyedül belevágni egy csináld magad (DIY) barkácsolásba, esetleg új technikát tanulna. Most mutatunk néhány izgalmas lehetőséget, ahol kreatívkodhat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felhő-karácsonyfával különcködik Litvánia

etelka 2014. december 9., kedd 19:21

Litvánia második legnagyobb települése már megkezdte a felkészülést a karácsonyi szezonra, sok más városhoz hasonlóan ők is a főtérre helyezték a karácsonyfájukat. Kaunasban figyelnek arra, hogy az ő fájuk mindig különbözzön a többi nemzetétől, és nem voltak ezzel másként idén sem: ezúttak egy felhőfát álmodtak meg, amin 12 angyal ül. A nagyon menő fenyőfáról itt talál képeket, de mi is mutatunk néhányat.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Vezeték nélküli okoségők, ha unja a bogozgatást

Edicsek 2014. december 9., kedd 14:24

Megértjük, ha a tűzveszély miatt idén inkább lehagyná a karácsonyi égősorokat a fáról, és akkor is, ha egyszerűen csak unja kibogozni a zsinórokat, ezért aztán inkább nem is bajlódik velük. Igen ám, de ezek miatt még nem kell lemondani a fényekről – a vezeték nélküli égőket önnek találták ki.

A Kickstarter közösségi finanszírozó oldalra feldobott találmány nagyjából úgy működik, mint egy sima karácsonyfadísz, úgy is néz ki, és a fán is oda rakja, ahova kedve tartja. Mindössze egy karikát kell a fa köré vagy alá helyezni, ez biztosítja az energiát, hogy az égők működjenek. A fényeket okostelefon vagy laptop, esetleg tablet segítségével lehet kapcsolgatni, sőt programozhatja is. A projekt oldalán még találhat néhány 60 dolláros, azaz 15 ezer forintos támogatói csomagot, amiért cserébe 12 darab karácsonyi dísznek álcázott led égőt kap, ezek az ígéretek szerint 20 évet bírnak.  

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Kiskosztümben ajándékot bontani? Mackónadrágban is jó lesz az.

km , pk 2014. december 9., kedd 09:17

Ugye önnek is megvan a divatlapok karácsonyi kínálata? A rengeteg gyönyörű ruha, amit felvehetne a fa mellé, hogy aztán talpig csinosban bontogathassa átszellemült arccal a csodás ajándékokat? Valahogy így:

ier

Nézegeti ezeket az ember és tervezget, aztán persze az egész valahogy teljesen máshogy sül el: a kaja az utolsó pillanatban készül el, a gyerek üvölt, a fa ferde, fel kell söpörni a lehullott tűleveleket és örül, ha este hatra valami sminket egyáltalán fel tud tenni, egyáltalán nincs kedve magassarkút és miniszoknyát húzni otthonra. Különben is, a szép ruhára még ráborul valami a konyhában és kész a baj, szóval marad a jól bevált melegítő-papucs kombó.

Tettünk egy kört a legnépszerűbb plázaboltokban, és kerestünk egy szettet azoknak, akik még táplálnak valamiféle reményt, hogy idén tényleg minden más lesz, és kiöltöznek, de kerestünk egy szettet azoknak is, akik már most tudják: egy jó puha melegítőnél nincsen jobb az otthoni ünnepléshez.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme a legjobb karácsonyi ajándék szelfifüggőknek

Edicsek 2014. december 9., kedd 09:07

Itt a tökéletes karácsonyi ajándék annak az ismerősének vagy rokonának, aki órákat képes eltölteni a tükör előtt azért, hogy hibátlan szelfit készítsen magáról. És hogy mi ez? Nem más, mint a szelfi társasjáték. Ha önnek is van olyan ismerőse, aki megörökíti az arcát a vacsorára várva, pizzaszeletelés közben, a mosdóban, a ruhatárnál, buli közben, a villamoson, a kocsiban, a kapu előtt vagy lefekvést megelőzően, akkor ez az ideális játék számára. 

A szelfi társasjáték egy kicsit az Activityre hasonlít, csak nem rajzolni, beszélni vagy éppen mutogatni kell, hanem szelfizni. A kártyákra különböző kifejezéseket, állapotokat írtak, olyanokat, mint a „YOLO” (You only live once, azaz egyszer élsz) vagy a „Ninja vagy!”, vagy mondjuk „Meglepetésbulira értél haza”, esetleg „Ijesztő filmet nézel”. A játékszabály nincs túlbonyolítva: a kártyára írt szituba belehelyezkedve készíteni kell egy szelfit, a többieknek pedig ki kell találniuk, mit ábrázol a kép. Ha bárki nagyjából eltalálja, akkor pont jár a szelfizőnek, végül pedig az nyer, aki a legtöbb pontot szedi össze. A társasjáték 14.95 dollárba, azaz nagyjából 3700 forintba kerül, de ha igazán örömet szeretne szerezni, elkészítheti a saját változatát is, a kézműves szelfi játékot. Fogjon néhány kártyát és használjon saját kifejezéseket, akár magyar sajátosságokat, például „Tolmácsot kér Vida Ildikónak” vagy mondjuk „Schoberték megtudják, hogy a Gazdasági Versenyhivatal megbüntette őket”.

613YztbTZkL. SL1000
Fotó: Ebay / USAopoly
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Már a fejére is aggathat karácsonyfa-díszeket

Menő/Ciki

nemoszi 2014. december 8., hétfő 18:35

„Annyi bizsu van rajta, hogy úgy néz ki, mint egy karácsonyfa" – ugye, hallott már ön is ehhez hasonló kifakadást? Na most nemcsak képletesen öltözhet karácsonyfának az, akinek van rá ingerenciája, hanem tényleg akaszthat karácsonyfa-díszeket a fülébe. Sőt, karácsonyfát is!

Az otthon is könnyen elkészíthető, nagygömbös füldíszt a Claire's-ben találtuk egy rahedli őrületes bizsuval és kiegészítővel egyetemben. 1590 forintért már öné lehet a karácsonyfadísz, 1390 forintért mini karácsonyfát vehet, de ha még jobban rá van hangolódva a karácsonyos poénokra, 2690 forintért egy teljes pulykavacsorát tehet a fejére, filcből.

Mi ez utóbbiért odáig vagyunk, elképesztő jó ötlet – de a gömböket nem értjük. Egyszerűen túl nagyok és annyira nem is viccesek. Önnek hogy tetszik a kínálat? Menő hülyét csinálni magunkból a szeretet ünnepén vagy kínos és gyerekes lázadás az egész?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
szavazat szavazat

Így készíthet forralt sört és Aperolt

etelka 2014. december 8., hétfő 14:46

Az osztrákoknál jártunk, hogy megnézzük a karácsonyi vásárokat. Vendéglátóink forralt (úgy, igen, forralt) sörrel kínáltak, amely először sokkolóan hatott, de aztán elképzeltük, hogy megfáradt osztrák parasztok vagyunk, akik munka után bedobnak egy korsó forró italt. Bónuszként a nőknek is kínálunk alternatívát, szintén forrót.

shutterstock 144578114
Távolról sincs vége, olvasson még »

Zselés szaloncukor házilag

Ötvös Zsuzsanna 2014. december 8., hétfő 11:11

Sokak kedvence a zselés szaloncukor: ha otthon készítjük, garantáltan mentes lesz mindenféle aromától és tartósítószertől. Az utóbbi években többféle zselésítővel is kipróbáltam a házi változatát: először lapzselatinnal próbálkoztam, majd agar-agarral, míg végül a pektin vált be a legjobban, ugyanis állagra és ízre ez van a legközelebb a bolti változatnál megszokotthoz, ezt a nagyobb boltokban szinte mindig árulják, vagy a fűszerek, vagy a befőzőcuccok környékére szokták pakolni, de bioboltban is lehet keresni.

Én most áfonyazselés szaloncukrokat készítettem, de érdemes más savanykás gyümölcsökkel is próbálkozni: málnával, meggyel vagy erdeigyümölcs-keverékkel például.

Ropogós mogyorós-tejcsokis szaloncukor itt található, diómarcipánost készítettünk ebben a cikkben, további recepteket házi szaloncukorhoz itt talál még.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van ország, ahol műpókkal díszítik a fenyőt

Sáfár Zsófia 2014. december 8., hétfő 09:17

A karácsony a világon a legszélesebb körben ünnepelt időszak, de minden országnak megvannak a sajátos szokásai Jézus születésének megünneplésére. Kvízünkből kiderítheti, mennyire ismeri a szomszédos vagy éppen tengerentúli népek karácsonyi hagyományait.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csillámporos és állatos csomagolópapírral menőzhet idén

aa 2014. december 8., hétfő 09:10

A karácsonyi szezon egyik legszerethetőbb pillanata kétségtelenül az ajándékcsomagolás, amit általában a megfelelő csomagolópapír kiválasztása előz meg. Összeállítottunk egy listát arról, hogy idén milyen színek és formák vannak divatban. A nagy választékon magunk is meglepődtünk, figyelembe véve azt a tényt, hogy ebben az esetben kimondottan szűk spektrumon belül kellett mozogniuk a dizájnereknek. Íme néhány ötletes és mutatós példa arra az esetre, ha már unná a szokásos disneys vagy piros-arany és zöld színekben pompázó karácsonyi csomagolást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Három elfuserált testképjavító ajándék

Dívány 2014. december 7., vasárnap 18:58

Ezt a legyél jóban önmagaddal meg szeresd a tested meg ne befolyásoljon a média hamis szépségideálja irányzatot senkinek nem kell bemutatni, annyira mainstream lett (legalábbis menő beszélni róla), bár az önértékelésünk szempontjából a hangoztatás nem sokat ér. Tökéletes és nyilvánvaló hatástalanságuk ellenére mostanra egy egész iparág épült testképileg píszí ajándékokra. Persze, ha mindenki marha elégedett lenne önmagával, nem lenne szükség ezekre.

De ennek a műfajnak is megvannak a zavarbaejtő mellékhatásai. Mert nemcsak jószándékú, de kínos vagy éppen röhejesen sablonos darabokat találni, hanem olyanokat is, amiket egyáltalán nem értünk. Vajon ki adhatja és kinek? És mit szól, aki kapja? Pedig vannak jó ötletek is: ilyen például ez a bögre, mondjuk súlyproblémás embernek ezt sem venném meg, viszont én örülnék neki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 ok, amiért utálom a karácsonyi vásárokat

nemoszi 2014. december 7., vasárnap 16:57

December a karácsonyi vásárok hónapja, ez tény: Budapesten (is) szinte minden sarkon nyílik pár fabódé, kikerülnek a girlandok és a felirat, hogy „karácsonyi vásár" és „békés ünnepeket". Emberek ezrei botorkálnak a hidegben a bódék közt, sőt, olyanok is akadnak, akik elutaznak Bécsbe, Salzburga vagy Prágába, megnézni, ott milyen egy ilyen ünnepváró sokadalom.

Biztos jó, de nekem nem jött át ez a karácsonyi vásár érzés: minden baromi drága, befagy a seggem és még tömeg is van. Részletesebb nyígás a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nettó baromság az idényjellegű csúnyapulóver

nemoszi 2014. december 7., vasárnap 13:52

Körülnéztünk az üzletekben, hogy feltérképezzük a karácsonyos és Mikulás-témájú ruhakínálatot. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, hatalmas a választék aranyos pulóverekből és vicces alsógatyákból, de biztos csak mi nem értjük, miért van erre szükség.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés