KARÁCSONY

Erre figyeljen, ha szilveszteri házibulit tervez

ST 2014. december 28., vasárnap 14:51

A szilveszter a féktelen bulik és a mulatozás időszaka, amivel nincs is semmi baj, míg nem a mi lakásunkban történik. Ha ön mégis úgy dönt, hogy bevállal egy házibulit, akkor viszont néhány dolgot érdemes szem előtt tartani.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kevés pénzért is kapni jó tabletet

Edicsek 2014. december 28., vasárnap 14:34

Akik karácsonyra kapott pénzből tabletet szeretnének vásárolni, azoknak megnéztünk néhány kimondottam menő darabot minden árkategóriában. Kiderült, hogy létezik olyan, hogy olcsó és jó tablet, sőt, olyat is találtuk, ami akár laptopként, vagy házimoziként is funkcionálhat. Mutatjuk milyeneket érdemes keresni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nagy-, és kisragadozók várják a Budakeszi Vadasparkban

Becca 2014. december 28., vasárnap 11:28

Ha nagyon unatkozna jövő év első szombatján – és a gyereket sem kötik már le a karácsonyi ajándékok –  remek programot ajánlunk: 2015. január 3-án a Budakeszi Vadasparkban, a hazánkban őshonos nagyragadozókat lehet megtekinteni.

10479892 874842985882944 1706262105870063747 o
Fotó: Budakeszi Vadaspark

A parkban élő medve, farkas, hiúz és sakál lesz az előadások főszereplője, a szakvezetések is ezekről a vadakról szólnak majd. A buli a mosómedvékkel és a nyestkutyákkal kezdődik, majd utána jönnek a félelmetesebb jószágok a farkas és a medve, akiket a közönség előtt fognak megetetni a gondozók. Bónuszként egy hiúz is feltűnik majd, valószínűleg az ő produkciója lesz a gyerekek kedvence, ugyanis gondozói a Kisállatsuliban már hónapok óta tréningeznek vele a nagy napra. A mókát a sakálok és kisragadozók zárják a Nagy Ragadozó Napon, szerintünk jó kikapcsolódás lesz, ne hagyja ki!

Pontos program 

(kizárólag január 3-án a szokásostól eltérő időpontokban indulnak a programok!)

 • 10.00 Mosómedve, nyestkutya kisállat suli
 • 11.00 Farkas látványetetés
 • 11.30 Medve látványetetés
 • 12.00 Hiúz látványetetés-előadás
 • 13.00 Sakál látványetetés
 • 14.00 Kisragadozó látványetetés-szakvezetés
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Végre egy pohár, amiből nem ömlik ki a pia!

Becca 2014. december 28., vasárnap 09:07

Vörösbort inni jó. Vörösbort kanapéra, (padló)szőnyegre, terítőre, borítani már nem annyira. Mi ilyenkor a teendő? Káromkodni egy hatalmasat, majd nekiesni a kitisztításának. Nos, a vörösborral csak egyetlen baj van: esélytelen kiszedni nem fehér anyagból, vagy ha nem is esélytelen, mindenképpen macerás és idegtépő feladat eltüntetni a nyomait. Ezen felindulásból és négy év kutatómunka eredményeként született meg a Saturn Wine Glass. Ez a speciális pohár, amelyikből egy csepp ital sem folyik ki, ha véletlenül megbillentik. Minden egyes poharat profi üvegfúvók készítenek, ahogy a Super Duper Studio honlapján olvasható (itt gyártják a poharakat). Minden egyes pohár anyagát előzőleg kézzel alakítják, mielőtt üvegfúvóval megformálnák. Így már nem is hangzik annyira vészesnek az ára: darabonként 52 amerikai dollár (13500 forint).

Saturn Wine Glasses from Christopher Yamane on Vimeo.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A karácsony legkínosabb családi portréi

Becca 2014. december 27., szombat 16:38

Mindenki túlélte a karácsonyt, megvoltak a szokásos karácsonyfát ölelgetős, pirosba és zöldbe öltözött szarvasos/télapós remek szelfik is, és persze, idén is biztosan akadt néhány olyan pillanat, ami jó eséllyel nem illik bele a családinalbum tökéletesre fejlesztett fotóinak tengerébe. 

Hogy miről is beszélünk? A jól elkapott pillanatról, amikor az ordító gyerek egyáltalán nem akar a Télapó ölébe ülni vagy ugyan ott ül, de középső ujjával fejezi ki nem tetszését, esetleg Ádámot és Évát életre keltő, „fügefalevéllel” nemi szervük előtt tetszelgő család, netán a saját kezűleg eszkábált jászol, ahol gyerekek alakítják a szereplőket vagy, ahol az egész család fürdőruhában pózol a karácsonyfa előtt és még sorolhatnánk – de inkább nézze meg ön is a videón.

Ha önnek is van hasonló fotója és szívesen megosztaná velünk, hogy viszontláthassa egy újabb posztunkban, ide elküldheti. További kellemes pihenést kívánunk!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Megmondjuk, hogyan érdemes pezsgőt választani!

Dívány 2014. december 27., szombat 13:50

Ön sem tud ellenállni a pohárban gyöngyöző buborékoknak? Vagy azok közé tartozik, akik évente egy koccintással igyekeznek megúszni a pezsgőfogyasztást? Ha jól választ, a pezsgőzés nem csak egy kötelező programpont lesz szilveszterkor, hanem igazi élményt fog nyújtani. Ehhez viszont nem árt, ha tudja, mi is van valójában a palackokba zárva. A Borszakkör ad néhány tippet a vásárláshoz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem én voltam, a fa csak úgy eldőlt!

ST 2014. december 27., szombat 10:19

Közeleg a szeretet ünnepe, az emberek főznek, fát díszítenek, az állataik pedig lebontják azokat. Az egészben a legszebb, hogy ezt úgy teszik, hogy még az apokaliptikus végeredményt látva sem lehet rájuk haragudni, hiszen a bűnbánatuknál csak a cukiságfaktoruk az erősebb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen volt a karácsony 50 évvel ezelőtt

nemoszi 2014. december 26., péntek 13:25

 A Getty képügynökségnél igazi kincseket lehet találni, például ajándékért sorban álló ausztrál katonákról, 1930-as évekbeli pulyka- és karácsonyfavásárokról, valamint a 1960-as évek legnagyobb karácsonyi pudingjának felvágásáról. Ön se hitte volna, hogy már az 1950-es években extra személyzettel kellett a karácsonyi időszakban dolgoznia a postának Angliában? Akkor kattintson a galériára, és nézze meg, hogy ünnepeltek a britek az elmúlt 100 évben!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Így szúrjon ki a rokonokkal, barátokkal karácsonykor

Dívány 2014. december 26., péntek 12:08

Igen, a karácsony a szeretet ünnepe, de azért egy kis viccelődés simán belefér. Itt van egy videó arról, hogyan is tolhat ki szeretteivel, ismerőseivel az ünnep jegyében. Tele a lakás illatos gyertyákkal? Ha van otthon fokhagyma kapszula, akkor már meg is van első csínytevés legfőbb eszköze. Ha tudja, hogy valaki imádja a luxusajándékokat, akkor kotorja elő műszaki cikk dobozás, és így üresen csomagolja be. Persze ha nem akarja, hogy örök harag legyen, készüljön egy igazi, nem feltétlenül annyira drága meglepetéssel is. De nem lőjük le az összes poént, nézze csak meg a mellékelt videót! 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A világ legbénább karácsonyi ajándékainak ennél jobban nem lehet örülni

Becca 2014. december 26., péntek 10:21

Egy brit rádiós, Tim Cocker gyerekei teljesen tisztában voltak azzal, hogy mit szeretnének kapni karácsonyra. A kisfiú, Louie a rajzfilmekből ismert Ben Ten órát, a kislány, Connie pedig egy hercegnő Barbie babát, illetve annak párját, a király Kent szeretett volna. Cocker úgy döntött, hogy két héttel karácsony előtt meglepi gyerekeit és ad egy-egy különleges ajándékot nekik. Csakhogy egyáltalán nem azt, amire számítottak: a fiú egy banánt, a lány egy fej hagymát hámozott ki a csomagolásból - írja a Daily Mail. 

„Ahogy közeledett karácsony, kíváncsi lettem, hogy a gyerekeim tudják-e, hogy mennyire szerencsések. Így hát úgy határoztam, kinyithatnak egy-egy meglepetést, vagyis egy szörnyű ajándékot az ünnepek előtt” – magyarázza Cocker. A férfi nem tudta, hogyan reagálnak a gyerekek a meglehetősen hétköznapi ajándékok láttán, és meg is lepődött rajtuk. A gyerekek nagyon lelkesek voltak és elragadóan kedvesen köszönték meg apjuknak a váratlan meglepetést. Nézze meg a videón, hogyan!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Bejgli helyett mákos guba torta

Katucikonyha 2014. december 26., péntek 10:18

Ha pár nap alatt teljesen ráunt a bejglire, de mégis enne valami nagyon mákosat, akkor pont jó lesz ez a gubatorta. Mégsem a hagyományos kis mákos guba, hanem szépen, tortakarikában megsütött, csinos habsipkákkal díszített sütemény kerülhet az ünnepi asztalra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Érdekességek a karácsonyról, amikről nem biztos, hogy tudott

Sáfár Zsófia 2014. december 26., péntek 09:15

Elgondolkodott már azon, hogy milyen sebesen kell száguldania a Mikulásnak ahhoz, hogy a világon minden gyerekhez eljusson egy éjszaka alatt? És azon, hogy honnan ered a karácsonyfa-állítás hagyománya? A hajtás után tényekről és legendákról is olvashat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézegessen havas karácsonyfákat webkamerán keresztül

Becca 2014. december 25., csütörtök 13:50

Úgy tűnik, itthon már elég csekély az esélye annak, hogy fehér karácsony lesz, a világ más pontjain viszont mindent beborít a fehér lepel, és ezt ön is megcsodálhatja anélkül, hogy pénzt költene repülőjegyre. Semmi más dolga nincs, minthogy webkamerán keresztül körbepásztázzon egyes városokat, és közben nagyokat sóhajtva elmélázhat azon, hogy esik-e még valaha karácsonykor Budapesten hó. A webkamerák segítségével azt is megtudhatja, hogy hol, milyen fenyőfát állítanak, és hogyan díszítik fel. 

shutterstock 62574658
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezzel ünnepelnek az olaszok

zezse 2014. december 25., csütörtök 11:09

Nézzünk egy kicsit délebbre, hogyan is ünneplik a karácsonyt a mediterrán vidékeken! Olaszországban például minden tartománynak megvannak a saját szokásai és ételei, amelyekre rendkívül büszkék is az emberek. Abban is különcnek számítanak az olaszok, hogy nem készítenek adventi koszorút és nem gyújtanak gyertyát minden vasárnap. Az adventi időszakban saját Betlehemet állítanak a karácsonyfával együtt már december 8-án. A karácsonyfa egyébként nem mindenhol divat, Velence környékén például nem díszítenek fenyőfát.

A Betlehemet egészen karácsony estig építgetik, és pontban éjfélkor helyezik el a kis Jézust a jászolba. Az ajándékokat Bobbo Natale hozza 25-én. A karácsony a család ünnepe - mondják az olaszok. Ekkor jön össze az egész família, ilyenkor találkoznak a rég nem látott rokonokkal, beszélgetnek és jókat esznek. A család nőtagjai előre megbeszélik, hogy ki mit hoz, hogy ne a vendéglátónak kelljen gondoskodnia mindenről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Diétás sütirecept a világ legjobb testű nőjétől

tatota 2014. december 25., csütörtök 10:22

Regős Lili fitmodell világbajnok egész évben megdolgozik a formás alakjáért, az F&M-Cybex Team versenyzőjeként fontosnak tartja, hogy mindig topformában legyen, ezzel is példát mutatva a változni vágyó hölgyeknek. De az ünnepek a fitnesz versenyzőknél is ünnepek, annak minden hagyományos velejárójával. Persze azért ekkor is odafigyelnek, hogy a hagyományos receptekhez is egészséges hozzávalókat használjanak.

Regős Lili 15
Fotó: Kiss Roland / Sunshine Photo

Sült joghurttorta kókuszlisztes linzertésztával és szilvalekvárral

Hozzávalók:

A kókuszos linzerhez

 • 30 g méz/juharszirup/agave szirup
 • 60 g kókusz olaj
 • 90 g kókuszliszt

A krémhez

 • 500 g görög joghurt - natúr
 • 33 g étkezési keményítő
 • 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
 • fél citrom reszelt héja és leve
 • Édesítő (pl: eritrit) ízlés szerint 
sajttorta

Elkészítés :

 1. Először a kókuszos linzertésztát készítjük el. A kókuszlisztet, mézet és a kókuszvajat/olajat összegyúrjuk.
 2. Az elkészült kókusz linzertésztát egy kerek, 22 cm átmérőjű sütőforma aljában egyenletesen elterítjük, majd 180 C-os sütőben aranybarnára sütjük kb. 10 perc alatt.
 3. Egy tálba mérjük a görög joghurtot, édesítőt, étkezési keményítőt, egész tojást. Belereszeljük a citrom héját, belenyomjuk a levét, és alaposan összekeverjük habverővel.
 4. A keveréket az elősütött, kihűlt linzerlapra öntjük, majd légkeverés nélkül, 170 C-on kb. 40 perc alatt készre sütjük.
 5. Ha kisült, minimum két órán át hűtsük le és hidegen kínáljuk!
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

7 karácsony - Steiner Kristóf ünnepi köszöntője

Steiner Kristóf 2014. december 25., csütörtök 10:04

Azt mondják, az ember hétévente változik igazán nagyot. Ezt persze nem úgy kell elképzelni, hogy ha letelt a hét esztendő, reggel egyszeriben megközelíthetetlen Hókirálynő helyett naivan pillogó Hófehérke néz majd vissza a tükörből. Szerencsére. Inkább arról van szó, hogy az állandó, megállíthatatlan változások sorozata nagyjából hét év után jut el arra a pontra, hogy visszanézve azon kapjuk magunkat hét évvel ezelőtti énünk „elolvadt”, mint a tavalyi hó. Ki voltam hét évvel ezelőtt, karácsonykor... és ki vagyok ma?

Vakteszt: ez a fura ízű szaloncukrok éve

Tuna Judit 2014. december 25., csütörtök 09:18

Úgy döntöttünk, letesztelünk néhány hangzatos nevű lédig szaloncukrot, hogy mégis milyen ízük van valójában. És, hogy ne csak a kimért árut szemlézzük, beszereztem pár újdonságot is, például az Auchan bazsalikomos-citromos vagy a Stühmer mákos édességét. A kollegáknak vakteszten kellett kitalálniuk, hogy melyik termék milyen ízesítésű, és ahogyan azt sejtettük, alig érkezett jó megfejtés. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megszereztük a tuti szaloncukor receptjét!

etelka 2014. december 24., szerda 09:47

Az egész azzal kezdődött, hogy kaptunk egy kedves meghívást Magnóliáéktól, akik tanfolyamokat szerveznek mindenféle témában. A mostani workshop a bonbon- és szaloncukor-készítés rejtelmeibe vezetett be Háfra Katalin, a Bolka bonbon tulajdonosa. A kézműves termékeket gyártó műhelyben csodás ízű bonbonok készülnek, nem is beszélve a szaloncukrokról. Ezek elkészítését igyekeztünk megtanulni a 4 órás tanfolyamon. Díszítettünk és csomagoltunk, és eközben egy csomó isteni belga csokit ettünk meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

December 24-én gyerekekkel is kimozdulhat

Edicsek 2014. december 24., szerda 08:42

December 24-én ha gyerekek nélkül szeretné díszíteni a fát, mert azt a Jézuska vagy a Mikulás, vagy bárki más hozza az ajándékokkal együtt, vagy csak szeretne nyugodtan főzni, takarítani vagy készülni a szentestére, akkor valahova el kell paterolni legkisebbeket is. Ehhez adunk néhány tippet, hogy ön nyugodtan tudjon készülődni miközben a gyerekei és persze a kísérőjük jól szórakozhat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 környezetbarát, olcsó műhó a hajtógázas, csomósodó helyett

ST 2014. december 24., szerda 08:40

A fehér karácsony lehetősége viszonylag kicsi, főleg ha odakint +10°C van. De nem kell keseregni, hiszen a boltok polcain töménytelen mennyiségű műhó található. Igaz, nem éppen környezetbarát, és nem is egészséges, sőt. Tulajdonképpen, ha belegondol, egy kisgyerekes házban még akár veszélyes is lehet, ezért ha szeretne környezetbarátabb, olcsóbb és biztonságosabb megoldásokat, akkor válogasson ezekből az ötletekből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt nézi idén a bejglihez!

Divany.hu 2014. december 24., szerda 08:36

Szokásunkhoz híven idén is megírjuk, mit érdemes megnézni a tévében karácsonykor, és bár akadtunk kellemes meglepetésekre azért a végső konkluzió mégis az, hogy inkább beszélgessünk a doboz bámulása helyett. Vagy nem, hiszen lesz Reszkessetek betörők?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő díszek és dekorációk karácsonyra

aa 2014. december 23., kedd 18:38

A csomagolópapírokhoz hasonlóan jól láthatóan a karácsonyfadíszek és a dekorációk is letisztultabbak és modernebbek lettek az előző szezonokhoz képest. Hasonlóképpen látja az idei trendeket a designmilk.com csapata is, akik összeállítottak egy listát arról, hogy milyen darabokat érdemes beszereznünk, ha valami szokatlannal vagy egyedivel dobnánk fel az ünnepi puccba vágott lakásunkat. Íme néhány példa!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Diétás karácsonyi édességek kezdő szakácsoknak

Toma 2014. december 23., kedd 15:59

A karácsony általában nem a diétázásról szól, így még a legmegrögzöttebb fogyókúrázók is megengednek maguknak egy kis bűnözést. Igen, de akik nem önszántukból hagynak ki bizonyos alapanyagokat az étkezésükből, ők bizony az ünnepek alatt sem engedhetnek meg maguknak mindent. Lássuk, milyen finom és könnyen elkészíthető desszertekből tudnak falatozni azok, akik paleo, glutén-illetve tejmentes diétán vannak! A recepteket köszönjük Varga Dóra, a Budai Endokrinközpont dietetikusának!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fényképezőgépek karácsonyra kezdő és haladó fotósoknak

Edicsek 2014. december 23., kedd 11:39

A közösségi oldalakon a legtöbben képekben osztják meg életük legfontosabb momentumait. Sokszor telefonnal készült képeket töltenek fel, de egyre többen kapnak rá a sok szelfi vagy éppen naplemente fotózás közben az egész ízére, és lesznek hobbifotósok. Nekik jó ajándék lehet karácsonyra egy rendes fényképezőgép, amivel ugyanúgy gyorsan meg tudják osztani a képeket, de sokkal több lehetőségük van a szerkesztések, beállítások tekintetében mint egy telefonos kamerával. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5+1 ajándékötlet utolsó pillanatra

Edicsek 2014. december 23., kedd 10:35

Ugye önnek is ismerős az az érzés mikor néhány óra múlva zárnak a boltok, de még mindig vannak olyan közeli ismerősei és családtagjai, akinek nem vett semmit? Ha nem kollégáról, ismerősről van szó és nem akar neki első látásra haszontalan, de egyébként kifejezetten hasznos elektronikai ajándékot venni, akkor most összeszedjük milyen tényleg utolsó perces ajándékokat tud vásárolni, amire mindig mindenkinek szüksége lehet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés