KARÁCSONY

Végre egy pohár, amiből nem ömlik ki a pia!

2014. december 28., vasárnap 09:07

Vörösbort inni jó. Vörösbort kanapéra, (padló)szőnyegre, terítőre, borítani már nem annyira. Mi ilyenkor a teendő? Káromkodni egy hatalmasat, majd nekiesni a kitisztításának. Nos, a vörösborral csak egyetlen baj van: esélytelen kiszedni nem fehér anyagból, vagy ha nem is esélytelen, mindenképpen macerás és idegtépő feladat eltüntetni a nyomait. Ezen felindulásból és négy év kutatómunka eredményeként született meg a Saturn Wine Glass. Ez a speciális pohár, amelyikből egy csepp ital sem folyik ki, ha véletlenül megbillentik. Minden egyes poharat profi üvegfúvók készítenek, ahogy a Super Duper Studio honlapján olvasható (itt gyártják a poharakat). Minden egyes pohár anyagát előzőleg kézzel alakítják, mielőtt üvegfúvóval megformálnák. Így már nem is hangzik annyira vészesnek az ára: darabonként 52 amerikai dollár (13500 forint).

Saturn Wine Glasses from Christopher Yamane on Vimeo.

Első blikkre óriási ötletnek tűnik, de a legtöbb borbaleset saját tapasztalat alapján nem abból keletkezik, hogy eldől a pohár, sokkal inkább abból, hogy felborul az üveg vagy egy szórakozóhelyen véletlenül kilöttyentjük a pohárból az italt (rosszabb, ha valaki más teszi ezt, de a mi ruhánkra), miközben próbálunk vele átevickélni a tömegen, vagy a kanapéra huppanás közben felejtjük el, hogy pohár is van a kezünkben. Mindenesetre, ha már az megoldott, hogyha véletlenül belerúgunk, fellökjük a borospoharat és az nem borul ki, máris eggyel kevesebb esélyt adunk annak, hogy dühödten kelljen az interneten keresgélni borkiszedő praktikák után. 

A pohár kellemetlen aspektusa, hogy bár kiborulni nem fog, felmelegedhet benne a bor, hiszen nincs alkalmasan megfogható „szára”, így a sok borivó frászt kaphat, ha nem megfelelő hőmérsékleten kell elszürcsölni a kedvenc nedűjét. Szóval villogni lehet ezzel a pohárral, de minek.

Egyébként meg nem is annyira újdonság ez a mechanizmus, már’, ha csak azt vesszük alapul, hogy hány éve van forgalomban a „Gyro tál”, vagy a „Lansinoh mOmma pohár”…

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta