KARÁCSONY

5 környezetbarát, olcsó műhó a hajtógázas, csomósodó helyett

2014. december 24., szerda 08:40

A fehér karácsony lehetősége viszonylag kicsi, főleg ha odakint +10°C van. De nem kell keseregni, hiszen a boltok polcain töménytelen mennyiségű műhó található. Igaz, nem éppen környezetbarát, és nem is egészséges, sőt. Tulajdonképpen, ha belegondol, egy kisgyerekes házban még akár veszélyes is lehet, ezért ha szeretne környezetbarátabb, olcsóbb és biztonságosabb megoldásokat, akkor válogasson ezekből az ötletekből.

Egyszerű

Ha gyerek is van a családban, ráadásul, ha hajlamos is elfogyasztani a dekorációt, akkor a műhó szóba se jöhet. Ebben az esetben valami olyasmit kell beszereznie a dekoráláshoz, ami teljesen veszélytelen a kicsikre nézve, de azért nem csábítja őket majszolásra. Erre a nagy szemű tengeri só lehet ideális megoldás. Ha túl nagy a felület, amit hóval szeretne borítani, akkor nem igazán kifizetődő, ráadásul annyira nem is lesz megtévesztő a hasonlóság az eredeti hóval. Kisebb felületeknél azonban jól mutat, és garantáltan nem eszik belőle a gyerek egynél több szemet.

Aprólékos

Ha van egy kis ideje, és szereti is a pepecselős feladatokat, akkor némi papírtörlő segítségével is előállíthat meglepően mutatós műhavat. Ehhez nincs is más dolga, mint tépkedni a papírt. Ez persze csak elsőre tűnik ilyen egyszerűnek. Ha ugyanis nem elég kicsik a darabok, akkor sajnos csak szemétnek fog látszani a kupac, hó helyett. Vagdosni sem lehet, mert az egyenletes szélek megint csak elrontják a látványt. És ha valaki tüsszent a dekoráció környékén, akkor bizony seperheti a havat a lakás összes zugából. Az azonban igaz, hogy ha a gyerekeke le is nyelik, akkor sincsen gond, illetve a szemükbe se megy bele olyan könnyen.

Kutyult

A se nem finom, se nem időigényes műhóhoz szüksége lesz egy csésze szódabikarbónára és nagyjából két evőkanál vízre a pureella.com szerint. A fehér port lassan keverje össze egy evőkanál vízzel egy villa segítségével, és adhat hozzá gey második adag vizet, de nem biztos, hogy az egészre szüksége lesz. A cél, hogy darabos, széteső, hó állagú elegyet kapjon. Ha a karácsonyi időszak után a műhó még használható, és nem vette fel a levegő összes nedvességét, akkor néhány csepp citrom illóolajjal illatosítóvá is alakíthatja, ami a kukákhoz is ideális lehet.

A hagyományos

Nagyanyáink, ha műhavat akartak, akkor vattát használtak. Bár tény, hogy akkoriban nem volt ritka a volt fehér karácsony, ha viszont mégsem esett hatalmas hó, akkor ez is bevált. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy azért a vatta messze nem ad olyan látványt, mint szeretné, ezért csak akkor használja, ha tényleg nincs más ötlete.

Kép: save-on-crafts.com
Kép: save-on-crafts.com

Rendelve

Ha nem szeretne azzal szórakozni, hogy villával kutyulja a hozzávalókat vagy napestig fecniket tépked a papírtörlőből, akkor akár egy konfettiszerű műhavat is rendelhet. Igaz, ez eredetileg egy esküvői kelléket, de ez senkit nem fog érdekelni. Az a fontos, hogy tökéletesen környezetbarát, sem az állatokra, sem a gyerekekre nem jelent veszélyt, víz hatására lebomlik, így a nedvességet kerülni kell vele, de ezen kívül tökéletesen használható. Az ára akciósan 3,99 dollár, azaz nagyjából 1000 forint, itt meg is rendelheti.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta