5 népszerű karácsonyi stílus a lakásban

A karácsony egyik legjobb része az otthon feldíszítése. Vannak, akik évről évre ugyanolyan stílusban rendezik be a lakást, ám még többen vannak azok, akik más-más hangulattal lepik meg magukat és a vendégsereget. Lássuk, idén mely stílusok a legnépszerűbbek!

Jégvarázs

A népszerű mesefilm, a Jégvarázs után ismét nagy trend a téli hónapokban a fagyos stílus, és ez alól természetesen a karácsonyi időszak sem kivétel. Ha a lakása tele van meleg színekkel, akkor lehet, hogy ez nem a legjobb választás, ám ha a hideg színek dominálnak, úgy igazán elegánssá teheti a szobáit. Ehhez főleg fehér, ezüst, világoskék, esetleg halvány menta árnyalatokat használjon kiegészítők gyanánt. A harmónia érdekében a fára - vagy magára - is ezeket a színeket aggassa, és a legjobb, ha hópihe formájú díszeket is válogat, még jobban erősítve a fagyos stílust - tanácsolja a love4home.eu. Fontos, hogy az ablakra, polcokra helyezett égősorok is ebbe a hangulathoz illőek legyenek, így a meleg sárgás fényű izzók helyett a hideg kéket válassza, mintha jégcsapok lógnának le. Amennyiben betartja ezeket a szabályokat, úgy vendégei úgy érezhetik, mintha egy mesebeli helyre érkeztek volna.

Tömény fényűzés és csillogás

Na igen, a legtöbb otthont ez jellemezi karácsonykor. Ez a stílus olykor már-már giccsbe hajlik, de e azért valljuk be, egy évben egyszer bátran elő lehet kapni a csillogó kövekből kirakott állatkákat és gömböket. Ám ha egy kicsit trendkövető akar idén lenni, akkor a blog.mychristmas.com.au oldal szerint az aranyszínű kiegészítőket ezekből mellőzze, és válasszon inkább pezsgő, illetve ezüstös árnyalatúakat!

Natúr árnyalatok és természetes anyagok

Mostanában nagy divatnak örvendenek a természetes és a natúr színű cuccok, így miért is ne lehetne ebben a stílusban karácsonyozni? Amennyiben természetes árnyalatokat válasszon, akkor az anyagok tekintetében nyugodtan megengedhet magának egy kis feltűnést egy-két műszőrmével, plüssel, illetve gyapjúval.

Ha a természetet szeretné behozni az otthonába és nem akar nagy összegeket költeni, akkor egyszerűen menjen ki az erdőbe és gyűjtsön pár tobozt és ágakat. Ezeket bátran felhasználhatja díszítésnek, és ha szeretné, akkor lefújhatja őket csillám spray-vel is! Vagy akár különböző gyümölcskarikákat kiszáríthat és azokat is fellógathatja a lakásban, illetve készíthet még zsákvászonból is díszeket, melyek az idei év nagy divatjának számítanak. Amennyiben a DIY (do it yourself) nem az ön világa, akkor sincs veszve semmi, hiszen a boltokban számtalan fából készült dísztárgy is található, melyek remekül beleillenek ebbe a hangulatba.

Cukorkaföld

Ha kisgyerekek is vannak, és a kedvükre akar tenni, akkor nyugodtan nyúlhat a színekhez, és díszíthet pirossal, lilával, zölddel és türkizzel, mintha egy cukorkaföldre csöppent volna. Ha rátenne a színorgiára még egy lapáttal, akkor ezeket beszerezheti metálos, fémes csillogásban is (a párnahuzatoknál ez tökéletes választás lehet). A szezon nagy kedvence ezen belül a blog.mychristmas.com.au szerint a réz és a roz arany. És ha mindez még mindig nem lenne elég, mivel mással lehetne feltenni az i-re a pontot, mint színes égősorokkal?!

A klasszikus piros és zöld

A klasszikus stílus évről évre visszatér, és nem úgy néz ki, mintha valaha is ki akarna menni a divatból. A zöld a smaragdzöldtől a világosabb árnyalatokig (pl. zöldalma) terjedhet, ráadásul a karácsonyfa miatt ez a szín már eleve adott. Persze nem csak a fát, hanem az egész lakását feldíszítheti ezekbe az árnyalatokba, és ha be akar vinni egy kis csavart, akkor idén ezt fehér, vagy ami még jobb, fekete kiegészítőkkel tegye meg! Egy-egy ilyen színű párna, illetve organzaterítő tökéletes választás lehet, ezzel megtörheti a piros-zöld monotonitását.

Önnek melyik stílus jön be a legjobban?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek