Ilyenek a nagyvárosok karácsonykor

A time-lapse technika segítségével bámulhatjuk, hogy a világ számos nagyvárosában hogyan ünneplik a karácsonyt, milyen a helyi piacok hangulata, és milyen korcsolyázni a kivilágított főtéren.

Mi az a time-lapse?

Egy fotózási technika, amikor a hosszú idő alatt felvett képeket utána rövid idő belül lejátsszák. A nézőben az idő múlásának érzetét kelti, ezért nevezik az idő fotózásának is. Maga a kifejezés is ezt jelöli: az idő múlása.

Az első ismert alkalmazását Georges Méliès filmjében, a Carrefour De L'Opera (1897) című műben találni. Később, a XX. században Jean Comandonés Pathé fivérek voltak az úttörői, akik főként biológiai jelenségeket fényképeztek. A legtöbbet a technika népszerűsítéséért Dr. John Ott fényképész és filmes tett, aki egy melegházban fotózott növényeket, később könyvet írt és TV-műsort is vezetett.

Forrás: Wikipedia

Itt van mindjárt Krakkó, amelyről még tavaly készült ez az anyag, de ez nem változtat azon, hogy nagyon jól sikerült.

Vagy itt van a festői London, melyet igencsak feldobnak a fények és a zene, és az a hangulat, hogy mindjárt beköszönt az ünnep, és lehet falni a karácsonyi pudingot.

London után pedig jöjjön Sydney! A Martin Place-re minden évben kerül egy gigantikus karácsonyfa. A 24 órás felvétel teljesen más hangulatú, de ennek ellenére nagyon szeretnénk ott lenni.

A végére pedig itt van egy merőben más anyag, melynek készítője a repülőgépmániásoknak kedvez. A Rovaniemi reptér a Mikulás otthonának közelében van, sokan érkeznek ide külföldről, a finnek pedig húznak el a melegebb égtájakra, és nem értik, miért jönne bárki a mínuszokban bővelkedő országukba, pláne télen?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek