KARÁCSONY

Menő karácsonyfadísz saját gyártásban

2014. december 19., péntek 20:25

Kezdem unni a karácsonyi díszeket: a szépek drágák, a többi meg mind műanyag, és ha már a fánk a kínai ipar terméke, szerettem volna rajta látni valami természeteset. Így jutottam el Pillecukor blogjára, ahol rábukkantam egy tök egyszerűnek tűnő receptre, amely azt ígéri, gyönyörű fehér díszeim lesznek, melyeket sütikiszúróval fogok előállítani.. Mivel már rég nem bízom az olyan kijelentésekben, mint "rém egyszerű", "gyerekjáték", "akár fél kézzel is", ezért gyanakodva álldoztam fel némi szódabikarbónát és kukoricakeményítőt.

Hozzávalók

2 bögre szódabikarbóna
1 bögre kukoricakeményítő
1 és 1/4 bögre víz

DE!

A dolog működik. Egyetlen neuralgikus pont van a receptben, ez pedig a főzés során jelentkezik, amikor a massza hirtelen sűrösödni kezd – na, ilyenkor kell lerántani a tűzről, és hagyni állni.

Ha kihűlt, gyúrjuk, mint a tésztát, nyújtsuk ki, és ha szükséges, tegyünk még hozzá egy kis keményítőt. Itt volt az a pont, ahol a kukoricakeményítő elfogyott, ezért tápiókával dolgoztam tovább, de mit sem változtatott a dolgon.

Innentől jön az izgalmas rész. Nyújtottam, majd süteményszaggatóval mintákat szaggattam, majd a család csiszoltüveg stampedlis poharát felhasználva mintát nyomtam a puha anyagba. Két tapasztalat: egyrészt sütőben 100 fokon hamar szárad, másrészt viszont (ha vastag), repedhet az anyag. A gyorszárításra azért került sor, mert a simán csak a macskák elöl sütőbe dugott díszek csesztek megszáradni.

A legjobb rész a dekorálás, amihez én mindent kipróbáltam ami otthon volt. Az aranyfóliától a tábalfestékig számos irányba el lehet mozdulni, de lehet lakkozni, vagy – még nedvesen – magokat nyomni bele. Attól függően, hogy hogyan dekorálunk, lehet a fa modern, shabby chic, klasszikus vagy extravagáns stílusú.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta