KARÁCSONY

Ilyen egy menő karácsonyi dal Izlandról

2014. december 19., péntek 09:31

Egy gyűjtésben bukkantunk erre a gyöngyszemre, ahol a legjobb izlandi karácsonyi dalokat vesézték ki. A Er líða fer að jólum című szám egészen csodálatos, és nem azért, mert valami egészen mást képes interpretálni az ünnepről, mint a több ezer másik dal, hanem a felvétel megszületésének körülményei miatt. A dalt Ragnar Bjarnason sanzonénekes énekelte el 1980 szilveszterén a TV RÚV-on, mégpedig azért ő, mert az izlandi színészek sztrájkba kezdtek, ezért elmaradt a Áramótaskaup című kabaréműsor. Nehéz ezt elképzelnünk, de így volt, ezért a helyi celeb Hemmi Gunn ugrott be, és nyomta le a szilveszteri műsort, mely főleg zenéből és beszélgetésekből állt. Érdemes végignézni, lesz benne Mikulás, rendőr, és két ember, akik valami egészen furcsa dolgot művelnek egymással.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta