KARÁCSONY

Magányos idegeneket vendégel meg karácsonykor egy idős asszony

2014. december 19., péntek 15:37

Egy melegszívű 86 éves brit özvegy 50 magányos idegent fogad karácsony este: a korábban tanárnőként dolgozó hölgy kivette a helyi pubot és 1000 fontot (kb. 390 ezer forintot) szán az esemény lebonyolítására, írja a Mirror. A neve elhallgatását kérő hölgy mindenkit meghívott a környékéről, aki egyébként egyedül töltené az ünnepeket: ő maga 12 éve ünnepel magányosan, amióta férje elhunyt.

„Egy másodperc alatt villant be az ötlet: ételosztásokról és bajban lévő emberekről szóló tévéműsort néztem. Általában jótékonykodom karácsonykor, de most inkább valami helyi akciót szerettem volna csinálni, innen jött az ötlet. Senki nem tudja, hogy én állok a dolog mögött, de a vacsorán talán ki fog derülni. Biztos látok majd ismerős arcokat, de nem tudom, ki lesz ott. Nincsenek közeli rokonaim, nincs gyerekem. Egyke vagyok, a férjem is egyedüli gyerek volt, és mérföldekre laktunk a rokonoktól" – mondta el a lapnak a régebben olasz- és franciatanárként dolgozó asszony.

shutterstock 232775359

Az asszony a devoni Lamb and Flag pubba 12 asztalt foglalt december 23-ra, a pulykavacsora mellé pedig asztalonként 2 üveg bort is rendelt. A menü fejenként 22 fontba (kb. 8600 forintba) kerülne, de a pub kedvezményt adott a hölgynek a kezdeményezést látva, sőt, a helyi polgármester is beszállt a szervezésbe. Eddig 27-en jelentkeztek, és azt mondják: ha a 86 éves ötletgazda részt vesz a vacsorán, nagyon meg fogják tapsolni.

A jószívű nyugdíjas egyébként nem fogja a 24-ét (sem) egyedül tölteni: „Meghívott pár barátom aznapra, más barátaim 26-ra várnak. Pedig azt hittem, egyedül kell töltenem az ünnepet egy tál levessel!" – mondta a hölgy a lapnak.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta