Ha még nem költött eleget, vegyen a házi kedvencnek is ajándékot

Talán a kutyaruhák megjelenésével egy időben kezdett elterjedni a szokás, hogy sokan karácsonykor nemcsak a családot, hanem a házi kedvenceket is megajándékozzák. A modern állattartókra idén gondolt a designmilk.com csapata is, akik egy jól használható listát készítettek arról, hogy milyen dizájncuccokat mennyiért vehetünk meg kedvenceinknek a fa alá. Íme néhány tipp, ha feltétlenül szükségesnek érzi a pénzköltést. 

Ajándéklista kutyásoknak

1. Fekvőhelyek

Mindig jól jön egy gyorsan elhasználódó kutyaágy, amit a német MiaCara egy kicsit túlárazott, de aki nem sajnálja kedvencétől a letisztult vonalakat, a Bauhaus stílust vagy a saffiano bőrt, az bátran nézzen körbe a márka oldalán, ahol átlagosan 47-730 font (kb. 18 500-287 0000 forint) között mozognak az árak. Jól láthatóan nem olcsó mulatság egy dizájnos kutyaágy, ugyanis az amerikai márka, a LoveThyBeast oldalán sem találtunk, csak az előzőnél eggyel barátibb árakat. A Tiziana Agnello által alapított és vezetett online üzletben 160-220 dollárt (kb. 40 000-54 800 forintot) kérnek a fekvőhelyekért, de ugyanitt szerethető játékok is kaphatóak 3490 forinttól. A 2002 óta létező Pup&Kit-nél tényleg ágyakat árulnak a kutyáknak, amiknek meg is kérik az árát: 359 kanadai dollárt (kb. 77 000 forintot) kell értük fizetni.

2. Kutyaruhák

Hipszter stílusban utazik a családi vállalkozásként működő madridi márka, a Pepito&Co., ahol elsősorban kötött darabokat találni, de akár kapucnis télikabátot is vehetünk kutyánknak, ha akarunk. A márkánál 45-60 euró (kb. 12 500-18 500 forint) között mozognak az árak, de hasonló összeget kell kiadnunk akkor is, ha a szintén kutyapulóvereket gyártó washingtoni ruhakészítő, Ellen Van Dusen márkájából, a Dusen Dusenből válogatunk.

3. Nyakörvek

Lasso néven futó, 1996-ban alapított puerto ricói márka nyakörvei akár karkötőnek vagy nyakláncnak is beillenének, annyira különlegesek. A kézzel készített darabokért 30-40 dollárt (kb. 7400-10 000 forintot) kérnek, de körülbelül ennyi pénzért kaphatóak a Dog+Bone eggyel praktikusabbnak és strapabíróbbnak tűnő, sétáltatásra alkalmas nyakörvei is.

4. Etetők-itatók

A jelek szerint az idei év egyik slágerének számító beton elérte az állatbarát szférát is. A slow-fashion elveket valló The Urban Animal Scientist 40 dollárt (kb 10 ezer forint) kér egy tömör betonból készült tálért, a chicagói Doca Petnél pedig 115 dollár (kb. 28 700 forint) egy csúszásmentes, tölgyfalábakkal készült porszórt etető, amit háromféle méretben és színben is megrendelhetünk a készítőktől.

Ajándéklista macskásoknak

1. Játékok

A Hauspanther online boltjában egy háromdarabos színes szett az egyik legolcsóbb termék, 6 dollárért (kb. 1500 forintért) már üldözhetik a márka filc figuráit a házikedvenceink. Nagy kedvencünk az Ore Pet 10 dolláros (kb. 2500 forintois) fotorealisztikus játéka, amivel aztán tényleg kedvünkre szívathatjuk cicánkat. A belógatós bot kapható halas, egeres, fonal gombolyagos és kutyás verzióban is.

2. Fekvőhely és etető

Az etsy.com hivatalosan is egy aranybánya, ha macskáknak keres kiegészítőket. Ott bukkantunk rá többek között egy szőrmével kitömött gömb formájú pihenőre, amiért 145 dollárt (kb. 36 ezer forintot) kér az oldalon áruló LordPawPets, egy másik lelkes eladó, Likekittysville néven pedig egy geometrikus formájú, falra rögzíthető ágyat árul 97 dollárért (kb. 24 000 forintért). Nem a pihenősarok az egyetlen falra szerelhető kiegészítő macskáknak: hasonlóban gondolkodott a Square Cathabitat is, akik a macskaetetőt emelték fel a földről. Az amerikai márka 35 dollárt, kb. 8700 forintot kér a szettért.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek