Megmutatjuk, mennyit kérnek a hiperekben a márkás szaloncukrokért!

Hitte volna valaha, hogy egyszer plusz 10 fokban fogja megélni a karácsonyi hangulatot decemberben? Mi sem! Elképesztően furcsa ilyen időben szaloncukrot, hát még fenyőfát venni, vagy tulajdonképpen bármit, ami a karácsonyhoz köthető. A hiper- és szupermarketek sincsenek a szokásos díszekben, és valahogy az árukészlet sem utal arra, hogy 2 hét múlva itt az ünnep. Talán ezért is lehet, hogy idén a szaloncukor-felhozatal is elég csekély, árban viszont vannak differenciák, nem is kicsik.

A márkás termékeknél az Auchanban és a Tescóban, a kimérőseknél pedig az előbbiekben, valamint az Aldiban és a Lidlben néztük az árakat. A két hiperben szinte ugyanazokat kapni, a szuperekben meg van olcsóbb zacskós szaloncukor is. 

Leginkább az érdekelt, hogy mennyibe kerülnek a zselés szaloncukrok, de túl sok fajtát sajnos nem találtunk, ezért megnéztük még az ismertebb márkák árait is. Ha idén Milka szaloncukrot tervez a fára, a Tescóban vegye meg, mert itt a legolcsóbb a boltok közül: 1999 forint egy dobozzal, míg az Auchanban ugyanez 2145 forint. A Stühmer szaloncukrok is nagyon kelendők, ráadásul olcsóbbak a Milkánál (fajlagosan is!), egy doboz 1861 forintba kerül. A Bonbonetti Nosztalgia szaloncukra is nagyon finom – ez is nagyjából Stühmer-árban van. De bármelyikre is esik a választása, az alábbi táblázatokból megtudhatja, hogy hol, melyiket, mennyiért veheti meg.

Szamos díszdobozban

A Szamos egyelőre olcsóbb az Auchanban, de könnyen megeshet, hogy ahogy közeledünk az ünnephez, mindkét helyen drágábban találja majd meg őket. A hétvégi bevásárlást viszont egyáltalán nem ajánljuk: biztosan tömegek nyomulnak majd a boltokban. Ha csak hétvégén ér rá vásárolni, menjen inkább (késő) este, jobban jár, higgye el.

IMG 0342
Termék Ár/kiszerelés (forint) Ár (Ft/kg) Hol
Szamos díszdobozban 2243 6597 Auchan
Szamos díszdobozban 2599 7644 Tesco

Stühmer

Ha Stühmer szaloncukorra vágyik, amennyiért a táblázatban feltüntettük, simán elképzelhető, hogy karácsony végéig várnia kell – ugyanis már most 2049 forint az Auchanban és ez az ár egyre csak magasabb lesz. A vásárlót ezzel is arra késztetve, hogy MOST VEGYE MEG A SZALONCUKROT. Nekünk nem tetszik ez a hozzáállás, nagyon nem.

IMG 0354
Termék Ár/kiszerelés (forint) Ár (Ft/kg) Hol
Stühmer szaloncukor 1861* 5317 Auchan
Stühmer szaloncukor 2149 6140 Tesco


Milka

A Tesco nyerte ezt az árversenyt. Ennyiért tényleg megéri a Milka szaloncukor, már csak azért is, mert tavaly is hasonló áron lehetett hozzájutni.

IMG 0358
Termék Ár/kiszerelés (forint) Ár (Ft/kg) Hol
Milka szaloncukor 2145 6346 Auchan
Milka szaloncukor 1999 5711 Tesco

Bonbonetti

Nagyon finomak a Bonbonetti Nosztalgia szaloncukrai, csak éppen Stühmer- és Milka-áron kínálják, viszont egyszer van egy évben karácsony – úgyhogy ne sajnálja magától a jót.

IMG 0352
Termék Ár/kiszerelés (forint) Ár (Ft/kg) Hol
Bonbonetti Nosztalgia szaloncukor 1861 5317 Auchan
Bonbonetti Nosztalgia szaloncukor 1899 5426 Tesco

Lédig szaloncukrok

Mindenhol lehet kimérős szaloncukrot venni. Egyszer már próbáltuk megfejteni, hogy ezek egy gyárban készülnek-e, mert az ízük kísértetiesen hasonlít. Az Auchanban talál belőlük a legolcsóbban, míg a szuperekben egységáron kapható: 1000 forint/kg-ért.

Termék Ár/kiszerelés (forint) Ár (Ft/kg) Hol
Lédig szaloncukor 769 (akciós ár) 769 (akciós ár) Auchan
Lédig szaloncukor 777 (akciós ár) 777 (akciós ár) Tesco
Lédig szaloncukor 999 999 Aldi
Lédig szaloncukor 1000 1000 Lidl

*Szaloncukor-akció az Auchanban

A táblázatokban a nem akciós árak szerepelnek, viszont kigyűjtöttük az akciósakat is, és igencsak meglepődtünk. Az Auchan akciós újságjában látható, hogy a Stühmer szaloncukor ára 2049 forint december 11-től, míg a december 18-24-i időszakban 2149 forint lesz egy dobozzal (6140 Ft a fajlagos ára így). Ez csak azért mókás, mert a nem akciós ára korábban ennél alacsonyabb volt.

Termék Ár/kiszerelés (forint) Ár (Ft/kg) Hol Mikor
Stühmer szaloncukor 2049 5854 Auchan december 11–17
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra