KARÁCSONY

Csak 930 kalória van az egészséges karácsonyi menüben

2014. december 14., vasárnap 14:41

Egy brit séf megalkotta a világ legegészségesebb karácsonyi menüjét, amely kevesebb kalóriát tartalmaz, mint egy tál olajosmag keverék, ráadásul még gluténmentes is. Gurpareet Bains háromfogásos menüje alig 930 kalóriát jelent, ami pont egyharmada annak, amit egy hagyományos karácsonyi menüvel bevisznek a britek – és valószínűleg mi is.

Na de mi van a menüben? Hús például akad, aki ezt választja, ehet pulykát, homárt és egy gyümölccsel teli mascarponés desszertet is, és ez mind-mind egészséges alapanyagokból készül el, a sok brutál telítő helyett. A hagyományos angolszász menübe többféle szendvics, cukorral bevont pasztinák, karácsonyi puding is beletartozik, a teljes adag pedig nem kevesebb mint 3200 kalóriát jelent. Na meg összesen 2,5 gramm sót és 90 gramm zsiradékot, ez utóbbi 20 grammal haladja meg a nőknek ajánlott napi bevitelt. Ehhez képest az egészséges karácsonyi menüben csak 19 gramm zsiradék található. Kíváncs a receptekre? A Daily Mailen találja!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta