KARÁCSONY

Kiskosztümben ajándékot bontani? Mackónadrágban is jó lesz az.

2014. december 9., kedd 09:17

Ugye önnek is megvan a divatlapok karácsonyi kínálata? A rengeteg gyönyörű ruha, amit felvehetne a fa mellé, hogy aztán talpig csinosban bontogathassa átszellemült arccal a csodás ajándékokat? Valahogy így:

ier

Nézegeti ezeket az ember és tervezget, aztán persze az egész valahogy teljesen máshogy sül el: a kaja az utolsó pillanatban készül el, a gyerek üvölt, a fa ferde, fel kell söpörni a lehullott tűleveleket és örül, ha este hatra valami sminket egyáltalán fel tud tenni, egyáltalán nincs kedve magassarkút és miniszoknyát húzni otthonra. Különben is, a szép ruhára még ráborul valami a konyhában és kész a baj, szóval marad a jól bevált melegítő-papucs kombó.

Tettünk egy kört a legnépszerűbb plázaboltokban, és kerestünk egy szettet azoknak, akik még táplálnak valamiféle reményt, hogy idén tényleg minden más lesz, és kiöltöznek, de kerestünk egy szettet azoknak is, akik már most tudják: egy jó puha melegítőnél nincsen jobb az otthoni ünnepléshez.

New Yorker

Ha azt tervezi, hogy idén végre kiöltözik és nem sajnálja a pénzt egy csinos fehér ruhára, irány a New Yorker: 6 ezer forintért lehet egy ilyen ruhája, aztán már csak egy magassarkút kell hozzá keresnie a szekrényben – én is ezt tettem, ez egy régebbi magassarkúm, azért nem tüntettük fel az árát. Ha inkább egy új melegítőben kuporogna otthon az ünnepek alatt, és egy cenzúrázott fuck felirattal üzenne a rokonságnak, akkor is van megoldás. A teljes szett kerül 14 ezer forintba, de ebben egy meleg csizma is benne van.

Árak

Álom: ruha – 5990 Ft, öv – 990 Ft

Valóság: pulóver – 4990 Ft, melegítőnadrág – 4490 Ft, csizma – 4490 Ft

Pimkie

A Pimkie-ben szintén egy derékban szűkített ruhát választottam, mely igazán karácsonyi hangulatú, jó lenne ebben ünnepelni. De ismerem magam, és tudom, hogy egy bő tunika és egy kényelmes leggings jobban esik majd a többnapos zaba-maraton idején, szóval előbb ruháznék be arra, mint egy szép brokát-darabra.

Árak

Álom: ruha – 9990 Ft

Valóság: tunika – 5990 Ft, leggings – 2590 Ft

Style Republic

Lakatos Márk üzletében is össze lehet szedni két szettet, a stylist a kínálattal inkább a 42-es méretű hölgyeknek kedvez. A kötött, flitterekkel díszített szoknyáért egyébként kicsit sokallom az árat, főleg, hogy megtaláltam rajta az eredetit címkét, mely szerint 35 euróról leárazták 15 euróra (4600 forint) és utána került be a használt-ruhák körforgásába. A jeggings ára is kicsit soknak tűnik, de a farmering és a madaras pulcsi teli találat.

Árak

Álom: farmering – 2699 Ft, szoknya – 7499 Ft

Valóság: pulóver – 3799 Ft, jegging – 4499 Ft

F&F

A Tescóban Dunát lehet rekeszteni a vicces karácsonyi pulóverekkel, direkt nem egy ilyet választottunk a kényelmes szetthez: 11 200 forintból kijön egy mellényes, pihe-puha (de elég ronda) otthoni összeállítás, melyből biztos könnyű kiszedni a halászléfoltot. De ha nem, az se baj. A csinos, karácsonyfazöld ruha egyébként nem volt egy kellemes viselet, annyira műszálas, hogy folyton rámtapadt, szóval ezért nem adnék 6500 forintot.

Árak

Álom: ruha – 6500 Ft

Valóság: mellény – 1995 Ft, hosszú ujjú póló – 2390 Ft, melegítőnadrág – 3990 Ft, papucs – 2790 Ft

H&M

A flitterek mennyiségéből úgy tűnik, hogy a svéd márka már a szilveszterre készül – de azért sikerült kitúrnunk egy flittermentes, mégis ünnepi szettet. A gyémántnyomatos szoknya ugyan kicsit erős, de fekete felsővel lehet rajta tompítani. Ha viszont igazán csillogni akar a fa alatt, akkor dobja még fel egy arany lurex-kabátkával, biztos lesz a siker. Ha úgy érzi, szoknyában nem tud elég elegánsan lehajolni a fa alá az ajándékokért, és különben is, utál blézert hordani, akkor egy divatos tréningfelsővel várja a szentestét!

Árak

Álom: zakó – 12990 Ft , blúz – 6990 Ft, szoknya – 8990 Ft, cipő – 8990 Ft

Valóság: pulóver – 8990 Ft, melegítőnadrág – 5990 Ft

Pull & Bear

A méretek tekintetében ez a bolt pont a Style Republic ellentéte: 38-as méretre sokszor az L-es való, és annál nagyobb nincs. De ha ezzel kibékül, akkor elég jó miniszoknyás, Kim Kardashiant idéző szettet vásárolhat, illetve jól szabott melegítőnadrágok közül is válogathat!

Árak

Álom: felső – 8995 Ft, szoknya – 4995 Ft

Valóság: pulóver – 9995 Ft, melegítőnadrág – 4595 Ft

Zara – Oysho

A Zarában nincs otthoni ruha, az Oyshóban nincs elegáns, viszont mindkettő Inditex érdekeltség, ezért állnak így párban. A Zarában nagyon szép flitteres felsők várják gazdáikat, de sajnos közel 20 ezret kérnek ezért a fehér felsőért. Itt a cipők közt is érdemes körülnézni, nagyon szép, ünnepre való lábbelik kaphatók, de itt a legdrágább szépen felöltözni. Az Oyshóban pedig végre megtaláltuk a hideg szezon slágerét, az overált avagy 'onesie'-t, menő csillagmintával, pihe-puha anyagból. Én ilyenben tölteném a karácsonyt, ha már a miniszoknyás verzió úgyse jön össze.

Árak

Álom (Zara): blúz – 19995 Ft , szoknya – 14995 Ft, cipő – 17995 Ft

Valóság (Oysho): kezeslábas – 11995 Ft, papucs – 4995 Ft

Ön lezseren vagy puccosan ünnepel?

  • 472
    Naná, hogy kiöltözök!
  • 485
    Biztosan lezser ruhát veszek fel!
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta