Így készíthet forralt sört és Aperolt

Zanza!

Az osztrákoknál jártunk, hogy megnézzük a karácsonyi vásárokat. Vendéglátóink forralt (úgy, igen, forralt) sörrel kínáltak, amely először sokkolóan hatott, de aztán elképzeltük, hogy megfáradt osztrák parasztok vagyunk, akik munka után bedobnak egy korsó forró italt. Bónuszként a nőknek is kínálunk alternatívát, szintén forrót.

shutterstock 144578114

Forralt sör

Hozzávalók

  • 3 liter sötét sör
  • 100 gramm barnacukor
  • 3 evőkanál méz
  • 6-8 szegfüszeg
  • 2 csillagánizs
  • 3 fahéjrúd
  • citromlé, érzés szerint
  • fél liter narancs vagy meggylé

Elkészítés

Melegítse fel a sört és adja hozzá a mézet. Vigyázzon, a sört sose forralja, a legjobb a 60 Celsius-fok körüli hőmérséklet. Ezek után adja hozzá a fűszereket, és hagyja 30 percen át állni. Aztán jöhet a gyümölcslé, izlés szerint. Érdemes utána még 20 percig állni hagyni a keveréket, majd meginni a sört.

Hot Aperol

A másik, számomra nagy meglepetés a forró Aperol volt, melynek hideg változatát évek óta örömmel iszom a nyári forróságban.A recept olyan rövid, hogy nem is neveznénk annak.

shutterstock 125793380

A forró vagy hot Aperolhoz kell 3 cl Aperol, 1 dl száraz fehérbor, 5 cl almalé és 1 cl mangószirup – ez utóbbi akár el is hagyható. Öntsön mindent össze, majd melegítse meg. Az elkészítési idő mindössze 5 perc. Ha extrázni akarja a dolgot, vághat bele almát, narancsot vagy más olyan gyümölcsöt, amit kedvel, és amely megfelelően fanyar az italhoz.

 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra