KARÁCSONY

Öt hasznos ajándék futóknak

2014. december 3., szerda 20:18 |

Nemrég összegyűjtöttük, hogy mit is érdemes ajándékozni azoknak, akik rendszeresen mozognak, most pedig azoknak szeretnénk segítséget nyújtani, akik futó ismerősük/rokonuk/barátjuk ajándékával vannak meglőve. 

1. GPS-es futóóra

Egy gyors szerkesztőségi felmérés alapján a futóknak idén karácsonykor biztosan nagy örömet okozhat egy ilyen kütyüvel. Persze, ez csak akkor opció, ha nagyobb összeget szán az ajándékra. A Polarnak is van saját GPS-es futóórája, ami pulzusmérő nélkül 120 ezer forint, azzal együtt pedig 10 ezer forinttal drágább, de ez a funkció ennyit megér. A Garminnál egy komolyabb darab 130-150 ezer forint, igaz, akciósan már 40 ezerért is vehet egy Forerunner 10-est, és más márkáknak (például a Nike-nak és a Timexnek) is vannak 50 ezer forint alatt is kapható sportórái beépített navigációval. Egy ilyen komolyabb beruházás előtt azért érdemes megkérdezni pár szakembert, de az interneten is biztosan talál olyan értékeléseket, amelyek segíthetnek a döntésben.

2. Ruházat

Ha valaki rendszeresen sportol, akkor fontos, hogy olyan ruhákat hordjon, amik nemcsak jól néznek ki, de bírják a strapát és praktikusak. Persze, vannak olyan termékek, amelyek minden feltételnek megfelelnek. Nem tudjuk, hogy az Oysho sportcuccai az utóbbi két szempontból hogyan teljesítenek, de az biztos, hogy divatosak, és egyik kolléganőnk, aki rendszeresen fut, szívesen látná ezt a két nadrágot a fa alatt. Hideg időben egyébként különösen fontos a jó technikai ruházat, és biztos örömet lehet szerezni olyan aláöltözettel, ami jól vezeti a hőt, vagy egy olyan dzsekivel, ami kis helyen is elfér. Mivel korán sötétedik, ezért a láthatósági vagy fényvisszaverő mellényekkel, kiegészítőkkel sem lehet mellényúlni, illetve a futáshoz tervezett kesztyűkkel, sapkákkal sem.

3. Kiegészítők

A Nyúlcipőbolt eladóját is faggattuk arról, vajon mivel érdemes megajándékozni valakit, aki rendszeresen fut, sőt, versenyez is. Hosszútávfutóknak ajánlotta a soft kulacsot, ami pár ezer forintos tétel, versenyzőknek rajtszámtartó övet, illetve a különböző sportkrémeket. Ha pedig valami igazán menő dologgal lepné meg szerettét, ismerősét, akkor vegyen neki gumis cipőfűzőt, ami azért remek találmány, mert elég egyszer befűzni, tökéletesen tart és nyúlik, ha esetleg megdagadna a lába. Még kell valami a csomagba: vegyen karpántot vagy futóövet, ezekbe bele lehet pakolni mindent, ami kellhet a futáshoz, legyen az a telefon vagy az MP3-lejátszó.

4. Könyvek

Futással foglalkozó könyvekből nincs hiány, a Shopline oldalán például több mint hetven kiadvány van, és az eladási listát Christopher McDougall Futni születtünk című, 2013-ban megjelent könyve vezeti. Ha inkább az idei kiadványok közül válogatna, akkor ott van például a Futás – A kocogástól a maratonira való felkészülésig című könyv. Ha az angol nyelv nem kizáró ok, akkor látogasson el a külföldi könyves oldalakra is, az Amazonon a futás, kocogás kategóriában a Ready to Run: Unlocking Your Potential to Run Naturally az első, a Barnes & Noble oldalán Chris Lear Running with the Buffaloes című könyv a legnépszerűbb. A Book Depositorynál Christopher McDougall és a Born to Run, azaz a Futni születtünk vezet, de a frissebb könyvek között előkelő helyen szerepel például Scott Jurek Eat & Run című könyve. A könyvek helyett vagy mellett a magazinelőfizetés is jó ötlet, itthon nem olyan nagyon nagy a kínálat, de az előbb említett webshopokban is érdemes körülnézni.

5. Cipő helyett

A futás egyik neuralgikus pontja a cipő, nagyon nem mindegy, milyen lábbeliben rójuk a köröket naponta, ezért érdemes szakboltokban vásárolni. Bármennyire is jól ismeri az ajándékozandót, ne vegyen cipőt helyette és nélküle, inkább adjon neki utalványt, ami ő maga válthat be az igényeinek megfelelő cipőre. A nagyobb sport- és túraáruházaknak mind van saját ajándékkártyája, de a kisebb boltoknál is érdemes érdeklődni. De másfajta utalványokat is vehet, a BSI mozgás ajándékutalványát például versenynevezésekkor is fel lehet használni, vagy vásárolhat olyan ajándékkártyát is, amivel futóknak való jógaórára is el lehet látogatni.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta