Így lesz totál megtervezett a karácsonya

Őszintén csodálom azokat az embereket, akik képesek megtervezni a karácsonyi tennivalókat, alaposan átgondolják, mikor mit takarítanak ki, mikor készítik el az adventi naptárat, mikor csomagolják az ajándékokat, hogy aztán szentestére már csak legfeljebb a főzés – vagy még az se maradjon. Ha hozzám hasonlóan ön sem tartozik ebbe a kategóriába, viszont szeretne, akkor mutatunk néhány honlapot, ahol praktikus tanácsokat és követhető feladatokat talál, hogy idén ne legyen egy merő ideg karácsonykor.

shutterstock 110028077

1. Személyes kedvencem a Fly Lady naptár, amit Farkas Lívia magyarosított. A blogger minden évben készít egy karácsonyi tervezőt, amely 32 oldalon segít megoldani a megoldhatatlant. Farkasnak eközben volt még ideje e-magazint is írni, illetve összerakott egy 30 napos rutinkiépítő programot, amit érdemes követni, mert így a takarítás sem lesz többé rémálom. Mindez teljesen ingyen elérhető, és közben attól sem kell tartania, hogy gyűlölni fogja az egészet. Tökéletességre törekvő házitündérek előnyben.

1

2. Az erezdmagadjol.hu hasonló tematikát kínál, de inkább abban segít, hogy az összes feladatunkat be tudjuk írni egy helyre. Ebbe be tudjuk vezetni, hogy kinek kellene képeslapot küldenünk, milyen ételeket tervezünk és ahhoz mit kell megvenni, illetve, hogy kinek mit szánunk, és mit kell hozzá tenni, hogy elkészüljön az ünnepre az ajándék.Ha olyan finomságokkal is foglalkozna, mint a családi hagyományok és szokások összegyűjtése, vagy szeretné pontosan tudni, hogy melyik süteményt és ételt mikor kell elkészítenie, akkor ezt a tervezőt önnek találták ki.

2

3. A Lilu, Dani, Levi, Ercsi blog írói még 2012-ben készítették el tervezőjüket, amin végighaladva kipipálgathatja mindazokat a dolgokat, amiket az ember hajlamos minden alkalommal elfelejteni. Ilyen például a csillagszóró, a szaloncukor vagy a karácsonyi asztalterítő kimosása. Ők azért döntöttek a tervező mellett, mert nem találtak olyat itthon, ami számukra megfelelő lett volna, némelyikben túl sok, másban túl kevés dolog szerepelt. Ezért előrukkoltak egy saját alkotással, amit színezni is lehet, ha valakinek marad még erre energiája.

3

4. A Pillecukor blog szerzője egy színes- szagos 40 oldalas tervezőt készített. Ha ezt szeretné követni, akkor kicsit már le van maradva, mert ő november elsejétől indította el a feladatlistát, de ne ijedjen meg, még behozhatja az eddigieket. Ő felosztotta az anyagiakat, az ajándékokat és az élelmezési kérdést, úgyhogy ez azoknak lesz nagy segítség, akik szeretik, ha az élet minden területét figyelemmel lehet kísérni. Mert ugyan ki gondolna MP3-as film- vagy zenelistára, amikor már majdnem csönget az angyal, és akkor derül ki, hogy a CD-lejászót meglepetésből MP3-asra lecserélte a család, ezért nincs min hallgatni a Mennyből az angyalt.

4

5. Az Anyazonon részletes tanácsokat kap arra vonatkozóan, hogyan érdemes felosztani a karácsonyig tartó heteket. A lényeg, hogy a lakást hét részre kell osztani, majd megtervezni a takarítós, válogatós napokat. Ha követi a teendőket, akkor képes lesz napi egy óra szabadidővel is vállalhatóvá tenni a lakást, elkészíteni az ajándékokat és a konyha is egyben marad.Ha kész a takarítás, jöhet a menütervezés, az ajándékok beszerzése, a csomagolás és végül már csak a ruha kiválasztása marad ránk.

5

Ha pedig semmi nem segít, igyon valamit, és nyugodjon bele, hogy idén sem lesz stresszmentes az ünnep.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek