Őrületes menőség: karácsonyfa helyett installáció

2 greentree
Pinterest

Számtalan oka lehet annak, ha valaki nem szeretne karácsonyfát. Például sajnálja a fákat, de utálja a műfenyőt. Vagy mondjuk elképzelhetetlennek tartja, hogy potyogó tűlevelek között élje le a karácsony-vízkereszt időszakot (és utálja a műfenyőt). Vagy egyszerűen csak annyira menő, hogy bevállalja: neki elég, ha a karácsonyfa csak szimbólumként jelenik meg az otthonában. Vagy dizájnboltja van, és szeretne bele valami ütős, nemszokványos dekorációt.

Sőt, ha jobban belegondolok, akár az is lehet, hogy valakinek van hagyományos fája is, meg ilyenje is egy másik szobában, mert miért is ne.

Akárhogy is, ez a karácsonyi ornament nagyon jól néz ki, kis kézügyességgel házilag is kivitelezhető, sok képet és az elkészítéséhez részletes használati utasítást talál a notmartha.org-on. 

Alapvetően egy kerek grillrács, némi lánc, sok damil, rengeteg zöld (avagy tetszőleges színű) gömb, és még annál is több nagyon aprólékos méricskélés szükségeltetik, hogy a gömbök pont kiadják a formát a térben, de mégse legyen az egész túlságosan szabályos. Ha pedig a grillrács tetejére lámpát is applikál, akkor egyben a kivilágítása is meg van oldva. Mérnökök és nagyon türelmes emberek előnyben lesznek az elkészítésnél.

Oszd meg másokkal is!
Mustra