KARÁCSONY

Öt dizájnvásár, ahol elverheti a pénzét

2014. november 27., csütörtök 11:45

Akár munkatársának, akár családtagjainak kell karácsonyi ajándékot vásárolnia, az egyedi, kreatív ötletek sosem elvetendők – összeszedtük hát, milyen dizájnvásárokat talál Budapesten az ünnepekhez közeledve, ahol tisztességgel kiköltekezhet. A tippek között egy szentendrei helyszínt is talál!

Ajándék Terminál

Ha magyar tervezők munkáira vágyik, ott a belváros közepén trónoló Design Terminál, ahol 150 dizájner munkáiból válogathat. Az idei újdonság, hogy az Erzsébet téri Design Terminálon túl Budapest több pontján – Magyar Nemzeti Galéria, WestEnd City Center, Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest – lesznek pop-up üzletei az Ajándék Terminálnak. Ide tehát ne azok menjenek, akik 1000-2000 forintos ajándékokat keresnek, hanem akik magasabb árkategóriában gondolkodnak.

Helyszín: Design Terminál – Budapest, V. kerület, Erzsébet tér 13.

Időpont: 2014. december 5-24.

yi5m0244

Aszpik-Paloma Pop-up bolt

Képzelje, Budapest belvárosán kívül is élnek kreatív emberek – ha kíváncsi rájuk, akkor a Palomában a helye! Ide jönnek ugyanis Pécsről a Kortárs Ellátó Csoport szervezésében azok, akik szívesen megmutatják, hogy a Wampon túl is van élet. A Paloma jól megközelíthető, ráadásul nincs benne tömegnyomor. Babahordozóktól kezdve a ruhákon át a természetes kozmetikumokig számtalan dologból válogathat.

Helyszín:  Paloma – Budapest, V. kerület, Kossuth Lajos utca 14-16., félemelet

Időpont: 2014. november 26-29. 

DiP Design Passage

A Király utcában két alkalommal tartanak kézműves és iparművészeti vásárt, december 6-án és 20-án.  December 6-án az adventi hangolódás mellett a gyerekeké lesz a főszerep. A nagy érdeklődésre és a zimankóra való tekintettel beltéren is lesz vásár, gyerekeknek szóló előadással, programokkal, Mikulással, egész napos kézműves foglalkozással kiegészülve. 

December 20-án, az idei év záróakkordjaként nagy karácsonyi vásárral készülnek a szervezők, a korábbihoz hasonlóan ekkor is pakolnak kül- és beltérre is. Mindkét decemberi alkalmon termelői piac várja az érdeklődőket a Paulay Ede utca felőli átriumban, a Közös Piac csapatának szervezésében.

Helyszín: Central Passage-Gödör Klub, Budapest, VI. kerület, Király utca 8-10.

Időpont: 2014. december 6 és 20.

WAMP

A Wamp lassan fogalom, bár a Millenárisban tartott vásárokra még belépőt is szedetnek. Ez csak 500 forint, és le is vásárolható, máashol ilyen mégsincs, nem is értünk vele egyet. Mindegy is, a népek szeretik a Wampot, annyira, hogy ha elindul, akkor jobb, ha felkészül a hatalmas tömegre. Olcsótól a drágáig találhat itt ajándékot, megismerheti a hazai dizájnerek nagy részét (meg azokat is, akik annak gondolják magukat), gasztrokedvelő ismerőseinek pedig a Spájzból választhat ajándékot.

Helyszín: Millenáris B. épület – Budapest, II. kerület, Kis Rókus utca 16-20.

Időpont: 2014. november 30., december 7.,december 14., december 21.

33-wampbic
Fotó: Szécsi István / Velvet

Kortárs Művészeti Piac

Szentendrén, a frissen felújított Ferenczy múzeumban december 13-án rendezik meg a KOMP-ot, vagyis a Kortárs Művészeti Piacot. Az ígéretek szerint minőségi gyerekjátékokat, egyedi üdvözlőkártyákat és berendezési tárgyakat is kínálnak, de lesznek ékszerek, kiegészítők és kerámiák is. Szentendrére már csak azért is érdemes ellátogatni, mert a sétálgathat egyet a Dumtsa korzón, aztán megihat valahol egy jó forralt bort. Ráadásul mindez a Batthyány tértől csak 40 perc HÉV-vel. Vigyázat! Ha kocsival érkezik, vagy a HÉV végállomásnál tegye le a kocsiját, vagy készüljön fel rá, hogy a városban egy rakás pénzt fizet majd parkolásra. Igen, egész hétvégén.

Helyszín: Ferenczy Múzeum – Szentendre, Kossuth Lajos utca 5.

Időpont: 2014. december 13.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta