Bajban van a Mikulás-csomaggal? Íme 14-féle.

Annyiféle Mikulás-csomagot lehet kapni a boltokban, hogy nehéz kiválasztani, melyiket adjuk a gyereknek december 6-án. Nyilván sok szempont van a csomagok megvásárlásánál, mégis talán az ár, a csomag összetétele és a minőség a legfontosabb. 14-féle csomagot néztünk végig ezen aspektusok alapján, hogy segítsünk önnek eldönteni, melyiket érdemes megvenni. Ha pedig csak csokimikulást vásárolna, nézze meg tesztünket!

Jöjjenek a csomagok ábécésorrendben, a cikk végén meg talál egy összesítő táblázatot az árakról, illetve arról, hogy ennyi pénzért hány gramm csokoládéhoz juthat, és a csomagban milyen extra ajándékok lapulnak. Kiszámoltam, hogy spórol-e, ha ön állítja össze a csomagokat úgy, hogy a bennük található termékeket külön-külön veszi meg a boltok polcairól. Ehhez az árakat a Tescóban, az Auchanban, a shopline.hu és a Lacsiboltja.hu internetes oldalakon néztem meg.

1. Boci – 699 forint

A Boci csomagban nincsen semmilyen meglepetés a csokoládén kívül, abból viszont 158 grammnyi fért bele. A csomag ára 699 forint, és ezért a következőket kapja: 1 db Tejcsokoládé Mikulás (60 g), 1 db Napolini, tejcsokoládéval mártott, kakaós krémmel töltött ostya (30 g), 1 db tejcsokoládé tábla (50 g), 2 db étcsokoládéval mártott banánízű fondan szaloncukor (2×9 g). Na már most, kiszámoltam, hogyha külön-külön venné meg ugyanezeket a csokoládékat, mennyit költene. A Boci Mikulás, az ostya és a táblás csokoládé összértéke 516 forint, ehhez hozzá kell még csapni 2 darabot a kimért szaloncukorból, ez körülbelül 20 forint, plusz a csomagolás 50 forint, így összesen 586 forintra jönne ki a saját válogatású Mikulás-csomag. Úgy gondolom, az a 100 forint, amit spórolni lehet így, nem akkora összeg, hogy megérné a pepecselés. Ha a Boci a gyermeke/unokája kedvence, szerintünk érdemes ezt a csomagot megvennie.

Ennyit spórol, ha ön állítja össze: kb. 100 forint

2. Bonbonetti – 1186 forint

A Bonbonetti csomagban Tibi és Bonbonetti márkanévvel ellátott termékek lapulnak, méghozzá: 1 db tibi tejcsokoládé (90 g), 1 db tibi eper-tejszín szelet (30 g), 1 db Bonbonetti franciadrazsé (70 g), 1 db Bonbonetti Gardina zselécukor (100 g), 1 db tibi Mikulás (40 g), és ezekért az édességekért meg a csodás dobozért 1186 forintot kérnek el. Nem tudom, hogy ez a papír díszdoboz megér-e 438 forintot, de pont ennyi a különbség a Bonbonetti csomagban és a hiperben, általam összeválogatott – de ugyanezen – édességek árai között. 

Ennyit spórol, ha ön állítja össze:  kb. 438 forint

Ön szerint megéri a dobozos változat?

3. Bonbonetti, Disney – 1469 forint

Ebben a csomagban a következők találhatók: 1 db Bonbonetti étcsokoládés, marcipános szelet (60 g), 1 db Crazy Bee Frutty gumicukorkák (80 g), 1 db Micimackó Mikulás (60 g), 5 db Minnie egeres málna-tejszín szaloncukor (5×11,5 g).

Jópofa, hogy több mint 2000 forintot rá tudtak rakni a kilós fajlagos árra az előző, szintén Bonbonetti-termékhez képest, csak azért, mert ezen rajta van: Disney. Ja, meg azért, mert ebben Micimackó Mikulás van és nem sima Tibi (ami egyébként ugyanaz a csokoládé, csak Micimackó feje van a Mikulásnak), illetve Minnie egeres szaloncukor. A doboz minden összetevőjét be lehet szerezni bármelyik hiberben, kivéve a disney-s szaloncukrot, ezt sajnos csak 345 grammos kiszerelésben találtam. A lényeg, ha mindent ön vesz meg és a szaloncukornak a fajlagos árát számoljuk, ez a csomag nem kerül többe, mint 783 forint, azaz majdnem feleannyi az ára, mintha az előrecsomagolt dobozosat venné meg. Ezen az áron még faraghat is, ha sima, kimért szaloncukrot tesz bele a disney-s helyett.

Ennyit spórol, ha ön állítja össze: kb. 686 forint

4. Figaro – 599 forint

Ez a zsák sem rejtett plusz ajándékot; kizárólag édességet tartalmaz: 1 db tejcsokoládé Mikulás figura (40 g), 1 db Bombi aprósütemény (45 g), 1 db Bombi Bears gumicukor (90 g), 1 db Yami pektines zselés szelet (25 g). Fajlagos ár szempontjából ez volt a legolcsóbb a szemlézettek között, ráadásul olcsóbban jön ki az előre elkészített csomag megvásárlásával, mintha magának válogatná össze. Oké, csak 23 forint az eltérés, na de ha azt nézzük, hogy az előző termékeknél milyen különbségek voltak (ellenkező előjellel), jár a plusz pont a Figarónak!

Ennyit spórol, ha ön állítja össze: kb. 23 forint

5. Kinder Maxi Mix plüssfigurával – 2375 forint

Sok gyerek szereti a Kinder termékeket, de ha ezt a csomagot választja, számítson rá, túl sok csokoládét nem kap a gyerek, ugyanis ezért az összegért csak ezek járnak: 1 db Kinder Country (23,5 g), 1 db Kinder Bueno (43 g), 1 db Kinder Maxi Chocolate (21 g), 1 db Kinder Schokobons (46 g) és egy darab Kinder plüssfigura. Tehát a 17 857 forintos kilós fajlagos árban benne van a plüss is. Ha esetleg külön-külön megvenné a csokoládékat, akkor pontosan 614 forintot kellene kiperkálnia, mínusz a figura, persze, amiért viszont így 1761 forintot számolnak fel. Ja igen, meg a csinos kis kartondobozról is le kellene mondania, ebbe préselték ugyanis az ajándékokat. 

Ennyit spórol, ha ön állítja össze: kb. 614 forint (ebben nincsen benne a figura ára)

Megér ennyi pénzt a plüss?

6. Kinder Mix házikó – 849 forint

Ismét a Kinder, ismét fantasztikus ötlet és ajándékok: 1 db Kinder Meglepetés (20 g), 1 db Kinder Mikulás (15 g), 1 db Kinder Chocolate Maxi (21 g), 1 db Kinder Country (23,5 g). Ebben az a csel, hogy a 15 grammos Mikulást nem lehet beszerezni egyesével, csak hármasával, de még így is olcsóbb talán 50 forinttal az általam virtuálisan összevásárolt csomag, mint a kész házikó. Viszont ha csak az egy Mikulásra eső árát nézem a csokiknak, akkor az általam összerakott csomag máris csak 519 forintba kerül 849 helyett. Ha önnek nemcsak egy, de két, három gyereke/unokája is van, máris nem vész kárba a maradék két 15 grammos csokimikulás sem.

Ennyit spórol, ha ön állítja össze: kb. 330 forint

 


7. M&M's figura – 2199 forint

A legnagyobb arcátlanság ezen a szemlén a két M&M's termék volt számomra, mivel semmi mást nem tartalmaz egyik sem, mint 90 gramm szimpla földimogyorós M&M's drazsét, ami annyi, mint két sima M&M's drazsés zacskó (egyenként 45 grammosak). Na most, ezeknek az összára 392 forint. Ehhez képest a figurás adagoló (fogalmam sincs, mit takar ez a megnevezés) 2199 forintba kerül. Ezzel el is nyerte a legdrágább címet a 24 433 forintos fajlagos árával. 

Ennyit spórol, ha ön állítja össze: kb. 1807 forint (ebben nincsen benne a figura ára)

8. M&M's gömb – 1286 forint

A 90 g földimogyorós drazsét tartalmazó gömb legalább csak 1286 forintba kerül, viszont cserébe az üres sárga műanyag gömböt fel lehet aggatni a karácsonyfára. Hurrá!

Ennyit spórol, ha ön állítja össze: kb. 894 forint (ebben nincs benne a gömb)

9. MicRose –  1799 forint

A fajlagos árát tekintve elég olcsó csomag, de sajnos nem találtam meg a csomagban elérhető termékeket a boltok polcain. A Figaro és a Bonbonetti sima csomagja is olcsóbb ennél, hátha ez segíti a döntésben. Egyébként ezeket találja a MicRose-ban: 1 db Zizi (50 g), 1 db piros Mikulás (70 g), 1 omlós tejkaramell (70 g), 1 db gyümölcsvarázs (100 g), 1 db Mikulás csemege (30 g), 1 db Night&Day kakaós-rumos ízesítésű tejcsokoládé (100 g), 1 db virgács, 5 szem szaloncukor (55 g). Annyit még muszáj itt megemlíteni, hogy ez volt az egyetlen olyan csomag, amihez járt virgács, ami azért, lássuk be, hozzátartozik a Mikulás-csomagokhoz, csakúgy, mint a mandarin. Utóbbit nem találtuk egyik csomagban sem, ami azért nem túl meglepő (elrohad, megromlik, stb.), de ha ön állítja össze a cuccokat, semmiképp se hagyja ki belőle!

Ennyit spórol, ha ön állítja össze: sajnos nem találtam meg ezeket a termékeket.

10. Milka – 1662 forint

Elég unalmas már a sok Milkás bögre a szekrényben, idén inkább ne bővítse a repertoárt, már semmi újdonság nincsen benne.  Az egész csomagért 1662 forintot kérnek a következőkért cserébe: 1 db Milka Alpesi tejcsokoládé Mikulás figura (60 g), 1 db Milka Alpesi tejcsokoládé Mikulás figura (20 g), 4 db Milka Alpesi tejcsokoládé golyó (4 x 12,5 g), 1 db kerámia bögre. Ebből a csomagból egyedül a 60 grammos Mikulást lehet külön is megvenni, 379 forintba kerül, míg a 20 grammos ára ismeretlen. Ha a sejtésem nem csal,  ez a csomag sem haladja meg a 700 forintot, persze, nem számítva a bögrét. 

Ennyit spórol, ha ön állítja össze: körülbelül 962 forint (ebben nincsen benne a bögre ára)

11. Nestlé, Smarties – 1499 forint

Nem fogja elhinni, mi van a csomagban! Persze, hogy Smarties. Is. És még: 1 db tejcsokoládé Mikulás tejcsokoládé cukordrazséval (100 g), 1 db tejcsokoládé rénszarvas tejcsokoládé cukordrazséval (21 g), 1 db Smarties Classic Tejcsokoládé drazsé cukorbevonattal (38 g), 2 db Smarties Mini Tejcsokoládé drazsé cukorbevonattal (2×14,4 g). Nem találtam meg a csomag minden elemét külön-külön a polcokon, de nagyjából reális az ár, amit elkérnek érte. Ha összeállítja a csomagot, a Smarties mikulás helyett inkább válassza a szintén Nestlé márkájú robbanócukros csokimikulást. Sokkal ütősebb cucc, higgye el!

Ennyit spórol, ha ön állítja össze: nagyjából reális az ára.

12. Riegelein – 549 forint

2 db Mikulás, 1 db csengettyű csokoládé 549 forintért vihető. Azt hiszem, ezért az árért jó ez a csomag, körülbelül ugyanennyire jönne ki, ha én pakoltam volna össze a belevalókat.

Ennyit spórol, ha ön állítja össze: körülbelül stimmel az ár, hasonlóan jön ki, ha ön állítja össze.

Állítólag, ez a Riegelein jó csokoládé

13. Szerencsi-csomag – 969 forint

Jó sok minden van a Szerencsi-csomagban, legalábbis elsőre olybá tűnik. Az igazság pedig az, hogy csak jó az álca, mert 3 db zselés szaloncukron (29 g), 1 db Szerencsi Hópelyhen (20 g), 1 db Mikulás tejcsokoládé figurán (20 g), és 2 db Mikulás tejcsokoládé figurán (2x18 g) kívül túl sok minden nincs benne. Ezért tényleg nem érdemes 969 forintot kiadni, na meg, a csomagolása sem a legtutibb. Inkább állítsa össze ön a csomagot, talán feleennyiből is kijönnek ugyanezek a dolgok. Ha egyesével venné meg ezeket a dolgokat, összesen 510 forintjába kerülne minden, plusz, ugye, egy klassz Mikulás-csomag.

Ennyit spórol, ha ön állítja össze: kb. 460 forint 

14. Vadász Kid – 543 forint

Nem átverés a Vadász csomagja, pontosan azt kapja és annyiért, amire számít: Vadász szaloncukor, 1 db Mikulás és 1 db hóember figura, 543 forintért. Akad, aki nagyon finomnak találta a Vadász csokoládékat. Önnek mi a véleménye? Írja meg Facebook-oldalunkon!

Ennyit spórol, ha ön állítja össze: nagyjából reális ez az ár.

A termékeket fajlagos ár szerint emelkedő sorrendben rendeztük.

Termék neve Ára (Ft) Fajlagos ára (Ft/kg) Hány gramm édesség van a csomagban? Mi van a csomagban?
Figaro 599 2995 200 1 db tejcsokoládé Mikulás figura 40 g, 1 db Bombi aprósütemény 45 g, 1 db Bombi Bears gumicukor 90 g, 1 db Yami pektines zselés szelet 25 g
Bonbonetti 1186 3593 330 1 db tibi tejcsokoládé 90 g, 1 db tibi eper - tejszín szelet 30 g, 1 db Bonbonetti franciadrazsé 70 g, 1 db Bonbonetti Gardina zselécukor, 1 db tibi Mikulás 40 g.
MicRose 1799 3787 475 1 db Zizi 50 g, piros Mikulás 70 g, omlós tejkaramell 70 g, 1 db gyümölcsvarázs 100 g, 1 db Mikulás csemege 30 g, 1 db Night&Day kakaós-rumos ízesítésű tejcsokoládé 100 g, 1 db virgács, 5 szem szaloncukor 55 g.
Boci 699 4424 158 Tejcsokoládé Mikulás 60 g, Napolini, Tejcsokoládéval mártott, kakaós krémmel töltött ostya 30 g, Tejcsokoládé tábla 50 g, Étcsokoládéval mártott banánízű fondan szaloncukor 2×9 g
Vadász Kid 543 4450 122 Vadász szaloncukor, 1 db Mikulás, 1 db hóember figura.
Riegelein 549 5490 100 2 db Mikulás, 1 db csengettyű csokoládé.
Bonbonetti, Disney 1469 5715 257 1 db tibi étcsokoládés, marcipános szelet 60 g, 1 db Crazy Bee gumicukorkák 80 g, Micimackó Mikulás 60 g, 5 db Minnie egeres málna-tejszín szaloncukor 5×11,5 g.
Nestlé, Smarties 1499 7973 188 Tejcsokoládé Mikulás tejcsokoládé cukordrazséval (20%) 100 g, Tejcsokoládé rénszarvas tejcsokoládé cukordrazséval (11,9%) 21 g, Smarties Classic Tejcsokoládé (65%) drazsé cukorbevonattal 38 g, Smarties Mini Tejcsokoládé (65%) drazsé cukorbevonattal 2×14,4 g
Szerencsi-csomag 969 9228 105 3 db zselés szaloncukor (29 g),1 db Szerencsi Hópehely (20 g),
1db Mikulás tejcsokoládé figura (20 g), és 2db Mikulás tejcsokoládé figura (2x18 g)
Kinder házikó 849 10746 79 1 db Kinder Meglepetés 20 g, 1 db Kinder mikulás 15 g, 1 db Kinder chocolate maxi 21 g, 1 db Kinder country 23,5
Milka 1662 12784 130 1 db Milka Alpesi tejcsokoládé Mikulás figura 60 g, 1 db Milka Alpesi tejcsokoládé mikulás figura 20 g, 4 db Milka Alpesi tejcsokoládé golyó (egyenként 12,5 g), 1 db kerámia bögre
M&M's gömb 1286 14288 90 M&M's drazsék 3×30 g
Kinder plüssel 2375 17857 133 1×23,5 Kinder country, 1×43 g Kinder Bueno, 1×21 g Kinder Maxi Chocolate, 1×46 g Kinder Schokobons, 1 db Kinder plüssfigura.
M&M's figurás 2199 24433 90 M&M's drazsék 3×30 g
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra